Coding karo konektivitas: Nggunakake API jaringan DISH anyar, Platform & Layanan Digital

Kapan terakhir Operator Jaringan Seluler (MNO) ngidini sampeyan menehi kode kanthi konektivitas? Sing bener: NATE. DISH Wireless CNO Marc Rouanne duwe visi kanggo ngganti kanthi nggawe set API Jaringan sing mbukak sing ngidini sapa wae-saka pangembang siji utawa wiwitan nganti perusahaan gedhe-nambah konektivitas kanggo apa wae, kanthi alesan apa wae, kanthi akses tanpa wates. Iku plans kanggo monetize jaringan kanthi ngisi daya dening telpon API. Swara akrab? Kita nindakake perkara sing padha ing Totogi. Nggawe API khusus telco sing cerdas sing nyedhiyakake layanan sing migunani, kabeh dikenani biaya panggunaan. Kita mikir manawa nggawe layanan anyar, mbukak aliran revenue anyar, lan menehi nilai luwih kanggo DISH Wireless.

Bakal ana akeh cara anyar kanggo “kode karo konektivitas” lan papan sing apik kanggo miwiti yaiku ing industri kesehatan. Taun-taun pungkasan wis ngalami wutah sing signifikan ing inovasi lan investasi ing lapangan iki, nuwuhake solusi kesehatan digital, platform, layanan, lan intelijen buatan (AI) anyar kanggo ngrampungake masalah medis lan ningkatake urip pasien.

Analis ngarepake kolaborasi sing luwih apik antarane CSP lan ekosistem teknologi kesehatan kanggo nyepetake pertumbuhan iki lan nyepetake produk lan layanan kesehatan anyar liwat, sebagian, programmabilitas jaringan sing diaktifake liwat paparan API. Secara historis, iki wis angel digayuh; nalika API jaringan ora anyar, padha wis ditutup, mbutuhake prasetya amba saka panuku kanggo njaluk akses langsung menyang jaringan. Masalah liyane yaiku keprihatinan yen panuku bisa “golek” ing jaringan, ngganggu kualitas layanan jaringan kanggo pelanggan liyane. Dadi, meh ora mungkin para pangembang utawa startup bisa nambah konektivitas menyang piranti utawa layanan kanthi gampang. DISH Wireless pengin ngganti.

Artikel iki rincian informasi apa sing API jaringan anyar iki mbukak lan carane pangembang aplikasi bisa nggunakake. Iki uga nggambarake kasus panggunaan perawatan kesehatan ing ngendi API jaringan nambah panyedhiya lan panggunaan saben dina.

Fitur programmabilitas jaringan

Sawetara fitur paling penting sing kasedhiya liwat API yaiku penyediaan layanan, laporan lokasi, manajemen kualitas sesi, lan kontrol monetisasi lan biaya sing ditingkatake. Ayo padha ndeleng siji-sijine.

Penyediaan layanan

Ngaktifake piranti anyar ing jaringan operator, utawa penyediaan layanan, bisa uga katon kaya kemampuan dhasar, nanging ora gampang ditindakake. Ngaktifake provisioning kanthi dinamis liwat API bakal menehi pangembang aplikasi fleksibilitas sing luwih gedhe tinimbang sing bakal ditindakake, kayata:

  • Manajemen langganan : Kemampuan kanggo ngaktifake, nganyari, utawa mateni langganan bisa digunakake kanggo ngatur akun kanthi dinamis, lan nyimpen imbangan akun kanthi nyedhiyakake langganan ing wektu tartamtu. Contone, yen piranti ngawasi remot nggunakake langganan seluler, piranti kasebut mung bisa diaktifake nalika diaktifake kanggo pangguna pungkasan.

  • Manajemen profil pelanggan : Kanthi kemampuan kanggo njupuk informasi sing gegandhengan karo profil pangguna, aplikasi bisa nggawe pancasan basis logika luwih apik. Informasi sing kasedhiya bisa uga kalebu SIM, piranti, utawa manajemen nomer.

  • Jangkoan jaringan : Informasi jinis iki bisa uga cocog banget karo panyedhiya aplikasi sing mbutuhake konektivitas karo piranti pangguna pungkasan ing wektu tartamtu-aplikasi kritis sing mbutuhake konektivitas konstan, contone. Pangembang aplikasi bisa nggunakake informasi babagan jangkoan jaringan ing lokasi tartamtu kanggo nggampangake nggawe keputusan utawa perencanaan rute.

**Laporan sewa**

Pangembang aplikasi kesehatan nggunakake laporan lokasi kanggo ngubungake lokasi karo pangukuran sing ditindakake dening piranti ngawasi remot, kayata monitor oksigen utawa monitor glukosa, utawa kanggo njupuk lokasi sing paling dikenal kanggo pasien sing ora bisa diakses.

Kajaba iku, layanan bisa diadaptasi kanthi dinamis adhedhasar lokasi piranti. Contone, yen pasien sing nganggo piranti ngawasi kesehatan ninggalake area sing ditemtokake, gerakan kasebut bisa micu kabar menyang penjaga, utawa prilaku sing beda ing piranti kasebut. Aplikasi bisa njupuk pangukuran kesehatan luwih asring nalika ana ing njaba omah pasien amarga kahanane bisa dianggep luwih bebaya. Langganan laporan lokasi jaringan, tinimbang nginstal chip sistem posisi global (GPS) ing piranti kasebut, nyederhanakake arsitektur hardware, ngirit energi, lan tetep biaya murah.

Sesi manajemen mutu

Akeh kasus panggunaan ing teknologi kesehatan mbutuhake konektivitas jaringan sing dipercaya kanthi latensi sing sithik lan sawetara syarat throughput minimal, yaiku, apa wae sing ana gandhengane karo prosedur langsung, kayata njupuk pangukuran lan menehi instruksi tumindak tartamtu. Sambungan standar bisa uga ora cocog karo kahanan kasebut, utamane ing wilayah kutha sing rame. API Jaringan bakal ngidini panyedhiya layanan teknologi kesehatan kanthi program nyetel prioritas sambungan liwat telpon API. CSP nduweni kemampuan kanggo nglebokake profil kualitas layanan sing nyetel kacepetan lan latensi ing tingkat piranti utawa pelanggan. API anyar sijine kontrol iki kanggo pangembang, kang padha durung tau duwe sadurunge.

Monetisasi lan kontrol biaya

Piranti anyar sing disambungake dibundel karo konektivitas jaringan sing dibutuhake kanggo ngirim layanan, lan sawetara pangembang ngukur panggunaan ing saben piranti kanggo tujuan akuntansi. Jaringan operator nggunakake mesin pangisi daya kanggo nglacak panggunaan sumber daya jaringan sing digandhengake karo piranti lan pelanggan. Pangembang teknologi kesehatan sing kasengsem ing pangukuran panggunaan jaringan ing tingkat piranti adhedhasar rencana sing wis langganan pelanggan kudu golek API ngisi daya, kaya sing ditawakake Totogi, sing ngidini dheweke nambah ngisi daya menyang akun. Sawise rampung, pangembang bisa ngatur rencana data sing beda-beda, nemtokake piranti pelanggan menyang rencana sing wis dituku, lan nawakake rencana sing beda kanggo aliran revenue tambahan.

Skenario nyata: ngawasi glukosa remot

Kanggo nggambarake keuntungan nggunakake API jaringan, ayo dipikirake skenario nyata. Pemantauan pasien sing adoh saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan amarga kemajuan teknologi lan tantangan sing digawa dening pandemi COVID-19. Piranti sing paling umum yaiku monitor tekanan darah, oksimeter pulsa, timbangan, lan monitor glukosa. Layanan ngawasi jarak jauh saiki luwih gampang diakses dening masarakat umum lan uga dadi bagean saka program ganti rugi medis ing ndonya.

Contone, kita bakal fokus ing monitor glukosa sing terus-terusan, amarga luwih umum kanggo diabetes, obesitas, lan manajemen bobot awak. Nelusuri tingkat glukosa lan asil nyata-wektu menehi pasien lan panyedhiya medis informasi sing dibutuhake kanggo netepake respon awak kanggo macem-macem kegiatan lan perawatan. Kita uga bakal nggunakake piranti sing aktif 5G kanggo nggambarake kanthi luwih apik kepiye data saka jaringan bisa nggawe piranti kasebut luwih gampang disedhiyakake lan digunakake.

Piranti Bluetooth lawan piranti sing nduweni 5G

Ana rong jinis solusi kanggo nyambungake piranti menyang internet lan aplikasi teknologi kesehatan sing ngatur pemantauan remot.

  • piranti Bluetooth kudu dipasangake karo smartphone pasien lan nggunakake konektivitas telpon kanggo ngirim data. Biasane dikelola liwat aplikasi seluler sing diinstal ing smartphone, piranti kasebut duwe keuntungan lan kekurangan. Ing sisih plus, padha bisa nambah informasi saka smartphone, kayata informasi lokasi, bebarengan karo data pangukuran. Kosok baline, nyedhiyakake piranti lan app ing smartphone asring ora gampang lan bisa uga angel kanggo pasien tuwa utawa cacat.

  • Piranti sing aktif 5G duwe sambungan dhewe menyang jaringan seluler lan kudu duwe SIM utawa malah luwih apik, eSIM, supaya padha ateges siap kanggo nggunakake sanalika sawise patients nampa. Duwe piranti pangukuran mandiri nggampangake nggunakake lan ngidini sampeyan ngirim pangukuran menyang app sanajan baterei smartphone mati. Kanthi nggunakake fitur programmabilitas jaringan, panyedhiya aplikasi teknologi kesehatan bisa nggambarake sawetara kaluwihan piranti Bluetooth lan malah mbangun kanggo nawakake layanan sing luwih lengkap.

Gambar

Skenario: Jane minangka wanita tuwa sing nandhang diabetes tipe I. Penyedhiya kesehatan dheweke wis mrentahake piranti ngawasi glukosa sing terus-terusan kanggo ngawasi jarak jauh.

Onboarding pangguna: Penyediaan sing gampang, hemat biaya

Kanggo tujuan kita, kita bakal nggawe panyedhiya aplikasi kesehatan minangka pemilik langganan seluler kanggo monitor glukosa. Persiyapan iki ngidini perusahaan nawakake “monitoring minangka layanan” kanthi kasedhiyan cepet kanggo pasien. Aktivasi langganan minangka conto sing apik banget babagan carane nggunakake API sing kasedhiya, aplikasi kesehatan bisa ngoptimalake pengalaman pelanggan lan biaya sakabèhé.

Jane ngunjungi panyedhiya kesehatan lan nampa piranti ngawasi glukosa kanthi SIM, sing dikirim menyang aplikasi kesehatan kanggo dheweke dening panyedhiya kesehatan. Kanthi nggunakake API jaringan, panyedhiya app bisa nyakup aktivasi langganan minangka bagéan saka proses onboarding pasien, ngirit biaya kanthi ora kudu ngaktifake langganan luwih awal tinimbang sing dibutuhake. Panyedhiya app uga bisa nganyari utawa mateni langganan kanthi gampang saka aplikasi kesehatan.

Ayo katon ing alur proses provisioning.

Gambar

Kaping pisanan, aplikasi kasebut kudu otentikasi nganggo gateway API (GW). Aplikasi biasane keasliane kanthi nggunakake informasi ID aplikasi lan kunci rahasia sing digawe dening API GW sajrone ndhaptar aplikasi. Sawise otentikasi, API GW ngirim token akses menyang app sing bisa digunakake kanggo otentikasi telpon API sakteruse.

Kanggo panggilan provisioning, app ngirim panjalukan API kanggo ngaktifake langganan bebarengan karo paramèter kaya ID pelanggan, ID aplikasi, produk sing bakal diaktifake, lan, mesthi, token akses kanggo otentikasi lan wewenang.

Sabanjure, API GW ngonfirmasi panjaluk kasebut, verifikasi manawa aplikasi kasebut sah ngirim panjaluk kanggo pelanggan tartamtu kasebut, lan nerusake panjaluk kasebut menyang sistem dhukungan bisnis (BSS). BSS kanthi transparan ngatur aktivasi pelanggan lan banjur konfirmasi menyang API GW, sing ngirim konfirmasi menyang aplikasi kasebut.

Panggunaan saben dina: Nambah informasi lokasi liwat API jaringan

Sawise nyedhiyakake, aplikasi bakal bisa sesambungan karo jaringan kanggo njupuk informasi sing cocog karo layanan kasebut. Amarga conto kita nggunakake piranti seluler sing ora disambungake menyang smartphone, ora ana cara kanggo nambah data medis bebarengan karo informasi lokasi saka GPS smartphone sing cedhak. Nambahake tracker GPS menyang piranti bakal ngatasi masalah, nanging upgrade uga bakal nambah biaya lan kabutuhan konsumsi baterei, nggawe bulkier lan luwih larang.

API jaringan kanthi elegan bisa ngatasi dilema kasebut, kanthi aman nawakake pelaporan lokasi penting iki menyang aplikasi-fitur anyar sing bisa nylametake nyawa-tanpa nambah biaya utawa bobot.

Bagéyan saka onboarding kalebu ngetik alamat omah Jane, supaya app bisa langganan laporan lokasi lan nampa kabar saben wektu Jane metu. Aplikasi kasebut bisa ngelingake Jane supaya “njupuk gedhang-sampeyan katon kurang” utawa “elinga insulin sampeyan-sampeyan lagi tren” nalika Jane ninggalake omah. Utawa yen pangukuran kasebut mbutuhake perhatian medis langsung, kontak darurat Jane bisa diwenehi tandha karo lokasi dheweke saiki, preduli saka kahanan baterei telpon.

Alur kanggo njaluk laporan lokasi padha karo kanggo provisioning.


Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan penawaran API jaringan DISH Wireless, ndhaptar Program Keterlibatan Pengembang Alpha Wireless DISH kanggo njupuk test drive!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *