College ngowahi penawaran musim semi

Minangka administrator ing Universitas Arkansas Community College ing Hope-Texarkana ngedika karo juragan, mahasiswa saiki lan mahasiswa potensial, padha temen maujud sing lack wektu bener luwih saka alangi kanggo mahasiswa saka masalah financial.

Dadi, perguruan tinggi kasebut ngowahi jadwal kelas musim semi 2023 supaya sawetara siswa luwih sithik wektu ing kampus.

Kolej kasebut nawakake kursus teknis lan industri liyane siji, loro utawa telung dina saben minggu, tinimbang limang dina tradisional saben minggu, ujare Casey Curtis, koordinator komunikasi perguruan tinggi. “Akeh siswa iki duwe pekerjaan sing ora bisa mandheg lan teka sekolah limang dina seminggu.”

Kolej kasebut uga nggabungake kursus online ing kelas teknis lan industri, ujare Curtis. “Pancen angel ditindakake kanthi online, amarga akeh sing ditindakake [learning]nanging ana sawetara simulasi online kanggo labwork.”

Kursus liyane luwih apik kanggo sinau online, lan para siswa diundang kanggo entuk kesempatan kasebut, ujare. Contone, siswa bisa entuk asosiasi seni ing pendidikan umum 100% online utawa kanthi pribadi, yen luwih seneng.

“Kita darmabakti kanggo ngembangake program lan layanan kanggo mbantu siswa luwih apik lan mbantu ngilangi alangan kanggo pendidikan sing luwih dhuwur,” ujare Kanselir Christine Holt. “[We strive to] nyedhiyakake gelar lan sertifikat sing larang regane kanggo siswa kabeh umur lan mbantu mitra bisnis lan industri menehi pelatihan kanggo karyawan supaya bisa mbangun tenaga kerja sing luwih apik.”

Jadwal revisi musim semi iki “bakal ngidini siswa teka ing kuliah luwih jarang, supaya bisa kerja luwih akeh nalika sekolah,” ujare Jennifer Teresa, dekan Program Teknis lan Industri, ing siaran pers saka kuliah kasebut. “Ana akeh proyek sing dibayar kanthi dhuwur sing program kita nyedhiyakake siswa kanggo entuk, [and] kita pengin nulungi dheweke kanthi cara apa wae kanggo entuk kredensial kanggo proyek kasebut.”

PUSAT KERJA ANYAR

Pusat tenaga kerja anyar ing Texarkana sing dijadwalake rampung ing wulan ngarep bakal miwiti dadi tuan rumah siswa ing semester musim semi 2023 lan ngidini perguruan tinggi bisa ngladeni kabutuhan siswa kanthi luwih apik, ujare Curtis. Program welding bakal duwe papan sing penting ing tengah, kalebu telung kursus anyar sing ndadékaké sertifikat keahlian ing welding.

“Manufaktur, sing welding minangka komponen penting, minangka industri penting ing Arkansas,” kanthi meh 12% tenaga kerja negara sing digunakake ing manufaktur, “lan 6.500 proyek manufaktur anyar ditambahake ing Arkansas taun kepungkur,” ujare Teresa. “Welding uga lapangan karir apik-mbayar karo upah taunan rata-rata $22,60 saben jam.”

Pusat tenaga kerja uga bakal dadi pusat karir sekunder lan Arkansas High School Collegiate Academy.

“Babagan saka misi kita yaiku mbantu mitra sekolah menengah nyiapake para siswa kanggo urip sawise sekolah menengah, [and] tengah karir secondary iku salah siji saka program gedhe kita kurban [to] mbantu siswa miwiti sekolah ing kuliah utawa menehi kapercayan supaya bisa kerja ing lapangan karir sing berkualitas langsung saka sekolah menengah, “ujare Holt. “Kita uga nawakake Arkansas High Collegiate Academy, sing ngidini siswa entuk kesempatan kanggo entuk gelar sarjana seni nalika isih sekolah menengah.”

Pusat tenaga kerja bakal dijenengi sawise Farmers Bank & Trust, sing nyedhiyakake $ 100.000 (ing sumbangan taunan $ 10.000) sajrone 10 taun, minangka “hadiah sing penting banget,” ujare Holt ing awal musim gugur iki. Farmers Bank & Trust ndeleng sumbangan kasebut “minangka wiwitan kemitraan karo kita.”

CEPAT-TRACKING

Perawatan kesehatan lan perawat terus dadi salah sawijining tawaran sing paling populer ing perguruan tinggi, lan diwiwiti ing semester musim semi, kuliah kasebut nawakake pelacakan cepet kanggo asisten perawat lan kursus phlebotomy sing disertifikasi supaya para siswa bisa ngrampungake latihan kanthi cepet lan pindhah menyang pasar kerja. , Curtis ngandika. Pelacakan cepet ateges “ngirangi semester dadi setengah,” dadi, contone, jalur cepet kanggo CNA wiwit 9 Januari nganti 3 Maret.

“Pekerjaan ing rong lapangan iki dikarepake,” ujare Karen Davis, dekan Profesi Kesehatan, ing siaran pers saka UAHT. “Opsi trek cepet iki ora mung ngidini siswa rampung kanthi cepet nanging uga” entuk kredensial ing pirang-pirang wilayah sajrone siji semester.

Kira-kira 30% siswa kuliah ana ing Program Teknis lan Industri lan perawatan kesehatan, ujare Curtis. UAHT duwe meh 1,200 siswa sing mlebu semester iki.

Kolej kasebut “Darmabakti kanggo pendidikan sing luwih dhuwur lan pelatihan kerja ing wilayah Texarkana lan wilayah kita sacara sakabehe,” ujare Holt. “Kita pengin nuduhake prasetya kita menyang Texarkana lan wilayah kanthi ngembangake jejak kita kanggo nambah lan ngembangake program lan layanan sing ditawakake kanggo konstituen wilayah Texarkana.”

LOMBA ANYAR

Kolej kasebut uga nanggapi pasar kerja kanthi kursus anyar, ujare Curtis. Contone, program cybersecurity anyar semester iki, lan “iku lapangan akeh karo gaji wiwitan dhuwur lan mbayar.”

College minangka siji-sijine institusi pendidikan tinggi ing negara sing nawakake program teknologi solar, sing diwiwiti musim semi iki, ujare. “Solar tuwuh ing Arkansas, mula ana panjaluk ing kana.”

Registrasi kanggo semester musim semi lagi ditindakake.

KEMAMPUAN

Kolej kasebut tetep terjangkau, utamane kanthi akeh kesempatan bantuan finansial, beasiswa institusi lan program sinau kerja, uga luwih saka 120 beasiswa sing didanai pribadi, lan program nyewa buku teks ing ngendi para siswa bisa nyewa buku pelajaran mung $ 20 saben jam kredit, ujare Curtis. . Ana uga Arkansas Future Grant sing dikenal minangka ArFuture, ing ngendi para siswa bisa entuk luwih saka 25 derajat lan sertifikat gratis ing kuliah kasebut.

Hibah kasebut kalebu biaya kuliah lan wajib kanggo sertifikat kualifikasi lan program gelar asosiasi kanggo siswa sing layak, miturut perguruan tinggi. Iki kalebu coding, ilmu komputer lan informasi, teknologi diesel, EMT dhasar, listrik industri, pangopènan, keperawatan), paramedic, teknologi tenaga, teknologi solar, pengajaran lan welding.

“Iku dhuwit gratis lan menehi hasil apik,” ujare Curtis. Negara kasebut nyedhiyakake ArFuture kanggo para siswa ing institusi pendidikan sing luwih dhuwur supaya bisa nyukupi panjaluk tenaga kerja ing lapangan kasebut, ing ngendi ana kekurangan karyawan, lan “iki minangka proyek sing mbayar dhuwur.”

Hibah ArFuture dianugerahi kanthi basis pisanan, lan tenggat wektu kanggo nglamar semester musim semi yaiku Jan. 10. Informasi lan syarat nduweni hak kasedhiya ing https://www.uaht.edu/arfuture/.

Kanthi nggawe sinau luwih fleksibel lan terjangkau, perguruan tinggi ngarep-arep bisa nyedhiyakake dalan kanggo individu supaya bisa kerja saiki utawa miwiti karir anyar, ujare Curtis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *