Copilot, asisten pemrograman AI-powered GitHub, saiki umume kasedhiya

Juni kepungkur, GitHub lan OpenAI sing diduweni Microsoft ngluncurake Copilot, layanan sing menehi saran kanggo kabeh baris kode ing lingkungan pangembangan kaya Microsoft Visual Studio. Kasedhiya minangka ekstensi sing bisa didownload, Copilot didhukung dening model AI sing diarani Codex sing dilatih babagan milyaran baris kode umum kanggo menehi saran baris kode lan fungsi tambahan sing diwenehi konteks kode sing ana. Copilot uga bisa nampilake pendekatan utawa solusi kanggo nanggepi katrangan babagan apa sing dikarepake pangembang (contone, “Say hello world”), kanthi nggunakake basis pengetahuan lan konteks saiki.

Copilot sadurunge mung kasedhiya ing pratinjau teknis. Nanging sawise menehi tandha manawa alat kasebut bakal kasedhiya ing musim panas iki, GitHub dina iki ngumumake yen Copilot saiki kasedhiya kanggo kabeh pangembang. Kaya sing wis dirinci sadurunge, iki bakal gratis kanggo siswa uga kontributor open source sing “diverifikasi” – diwiwiti kanthi kira-kira 60,000 pangembang sing dipilih saka komunitas lan siswa ing program Pendidikan GitHub.

GitHub ujar manawa 1.2 yuta wong ndhaptar sajrone pratinjau. Copilot saiki nyaranake 40% kode sing mentas ditulis, miturut perusahaan – saka 35% ing awal taun iki.

“Sajrone taun kepungkur, kita terus ngulang lan nguji alur kerja kanggo mbantu nyurung ‘sihir’ Copilot, “Ryan J. Salva, VP produk ing GitHub, marang TechCrunch liwat email. “Kita ora mung nggunakake pratinjau kanggo sinau carane wong nggunakake GitHub kopilot nanging uga kanggo skala layanan kanthi aman.

Kanthi Copilot, pangembang bisa muter liwat saran kanggo Python, JavaScript, TypeScript, Ruby, Go lan puluhan basa pamrograman liyane lan nampa, nolak utawa nyunting kanthi manual. Copilot adaptasi karo suntingan sing digawe pangembang, cocog karo gaya coding tartamtu kanggo ngisi boilerplate otomatis utawa pola kode sing bola-bali lan nyaranake tes unit sing cocog karo kode implementasine.

Ekstensi Copilot kasedhiya kanggo Noevim lan JetBrains saliyane Visual Studio Code, utawa ing awan ing GitHub Codespaces.

Salah sawijining fitur anyar sing pas karo release umum Copilot yaiku Copilot Explain, sing nerjemahake kode menyang deskripsi basa alami. Digambarake minangka proyek riset, tujuane kanggo mbantu pangembang pemula utawa sing nggarap basis kode sing ora dingerteni.

“Sakjane wis jelas kopilot mbantu pangembang ngrampungake tugas kanthi luwih cepet, kita terus njelajah nganyari sing ngluwihi kanthi mbantu para pangembang tetep ana ing aliran, fokus ing karya sing luwih marem, lan ngirit energi mental sanajan bisa ngirit wektu, “ujare Salva. “Minangka conto pengaruh sing wis diamati, mula kudu nuduhake asil awal saka panaliten sing ditindakake. Ing eksperimen, kita njaluk pangembang kanggo nulis server HTTP – setengah nggunakake kopilot lan setengah tanpa. Data awal nuduhake manawa pangembang ora mung bisa ngrampungake tugas nalika nggunakake kopilotnanging dheweke uga nindakake kira-kira setengah wektu.

Amarga sifat model AI sing rumit, Copilot tetep dadi sistem sing ora sampurna. GitHub ujar manawa wis dileksanakake saringan kanggo mblokir email nalika ditampilake ing format standar, lan tembung sing nyerang, lan ana ing proses nggawe filter kanggo mbantu ndeteksi lan nyuda kode sing diulang saka repositori umum. Nanging perusahaan ngakoni manawa Copilot bisa ngasilake pola pengkodean sing ora aman, bug lan referensi menyang API sing wis lawas, utawa idiom sing nggambarake kode sing kurang sampurna ing data latihane.

“Iki mung wiwitan alat pangembangan AI-powered, supaya bakal nyenengake kanggo ndeleng carane pangembang nggunakake Copilot liwat sawetara sasi lan taun sabanjuré saka saiki – lan ing tandem, carane kita advance produk,” Salva terus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *