Crypto Mbutuhake Push Anyar – Basa Kontrak Cerdas Anyar Radix sing Intuisi Bisa uga

Donya maya wis siyap-siyap kanggo apa sing bisa dadi perkara gedhe sabanjure. Lan yen sampeyan wis ngetutake perkembangan paling anyar ing internet, mesthine sampeyan wis krungu babagan Web 3.0.

Penasaran babagan apa sing bakal kelakon sabanjure kanggo crypto? Gabung karo RadFi2022 tanggal 8 Desember ing ngendi Radix bakal mbukak kepiye masa depan keuangan. Ngerteni luwih akeh.

‘Web 3.0’ minangka istilah sing digunakake kanggo ngrujuk marang visi kanggo iterasi kaping telu saka web – alternatif sumber terbuka sing terdesentralisasi kanggo infrastruktur saiki, kanthi komponen utama yaiku “kontrak cerdas”, yaiku pisanan digawa menyang ruang crypto dening jaringan Ethereum.

Kontrak cerdas minangka potongan kode sing dieksekusi kanthi otomatis nalika kondisi tartamtu ditemoni. Iki ngidini transaksi lan perjanjian sing dipercaya bisa ditindakake ing antarane pihak anonim tanpa mbutuhake otoritas pusat utawa mekanisme penegakan eksternal. Kode lan perjanjian sing ana ing kono ana ing jaringan sing disebar lan didesentralisasi.

Mulane, kontrak pinter bisa dadi basis saka logika ing mburi aplikasi desentralisasi (dApps). Lan dApps bisa dadi basis saka keuangan desentralisasi (DeFi).

Syarat lan katemtuan kontrak pinter DeFi dikode nganggo basa pemrograman kayata Solidity, Vyper, Python, utawa Rust.

Solidity, pisanan dikembangake ing 2014, minangka salah sawijining basa pamrograman kontrak cerdas paling wiwitan. Iki digunakake sacara ekstensif kanggo nggawe kontrak cerdas ing Ethereum lan jaringan pamblokiran liyane sing nggunakake Mesin Virtual Ethereum (EVM). Iku penting kanggo nyopir adopsi awal Web 3.0 ing antarane pangembang.

Nanging sanajan wis pirang-pirang taun, Solidity lan basa kontrak cerdas liyane durung bisa nggedhekake adopsi Web 3.0 kanthi cepet sing bisa uga dibutuhake kanggo menehi visi minangka ekosistem sing luwih adil, aman, lan desentralisasi. aplikasi, alat, lan informasi.

Jumlah pangembang nggawe dApps kanggo Web 3.0 isih abysmally kurang ing mung watara 18.000 pangembang globaldibandhingake karo pangembang Web 2.0 sing cacahe udakara 30 yuta, sing mung kira-kira 2500 pangembang dikenal nggarap proyek DeFi khusus.

Salah sawijining alasan kanggo iki yaiku kerumitan sing ana ing nggarap Soliditas. Solidity angel disinaoni lan uga kalebu coding sing dawa, mbutuhake pirang-pirang wulan wektu pangembang kanggo nggawe dApps ing blockchain.

Alasan liyane yaiku banget rentan kanggo peretasan. Sanajan Solidity wis dadi basis kanggo sawetara dApps sing sukses, sajrone pirang-pirang taun ana sawetara kerentanan lan masalah keamanan sing diidentifikasi ing aplikasi kasebut, sing malah wis ana. dieksploitasi dening aktor ala kanggo nindakake kejahatan finansial sing gedhe-gedhe nganti jutaan dolar.

Ora mung Solidity, basa pamrograman blockchain liyane sing umum digunakake kalebu VYper, Yul, lan Rust uga ditemokake ing babagan keamanan lan gampang pamrograman.

Crypto Bisa Dadi Game Changer Ing Web 3.0 Lan Adoption DeFi

Salah sawijining proyek sing katon bakal entuk pangenalan kanthi cepet minangka tumpukan lengkap generasi sabanjure kanggo DeFi – lan aktif melu mbangun masa depan desentralisasi global – yaiku radix.

Radix duwe tujuan ambisi lan ujar manawa tujuane dadi jaringan sing bakal digunakake kanggo nggawe sistem finansial desentralisasi (DeFi) anyar ing mangsa ngarep.

Kanggo mbantu nambah adopsi Web 3.0, nalika uga ngatasi masalah sing diadhepi basa crypto kaya Solidity, tim konco Radix wis nggawe basa pemrograman asli jaringan sing diarani Scrypto.

Scrypto minangka basa kontrak cerdas sing berorientasi aset sing ngidini para pangembang nggawe “cetak biru” (citilat kanggo nggawe komponen) lan “komponen” (kontrak cerdas Radix sing padha karo kontrak cerdas) sing perusahaan ujar luwih aman lan luwih cepet dikembangake tinimbang Solidity. kontrak pinter.

Conto sing apik babagan apa sing dituju Scrypto bisa ditemokake babagan carane rong raksasa industri game – Unity lan Unreal Engine – ngrevolusi pangembangan game kanthi nggawe game pancen prasaja, tanpa mbutuhake keahlian teknis sing dhuwur banget. Dheweke njupuk basa pamrograman sing alon, kuno, lan angel sinau lan ngganti liwat nggunakake antarmuka seret lan selehake lan perpustakaan plugins lan aset – kang drastis Cut wektu program kanggo gawe game. Dampak saka owah-owahan game iki gedhe banget, kanthi bathi industri game saiki wis ngluwihi industri film lan musik digabungake.

Radix duwe tujuan kanggo entuk pengaruh sing padha ing komunitas pangembang Web 3.0 liwat sawetara bangunan inti, kalebu Scrypto.

Ora kaya basa pamrograman liyane ing papan kasebut, Radix ujar manawa Scrypto wis dibangun kanggo ndhukung perjalanan para pangembang. Contone, siji unsur saka kerangka mbisakake cithak biru bisa digunakake maneh dening pangembang liyane ing papan kasebut. Pangembang banjur mung kudu parameterize cithak biru kasebut kanggo nggawe conto dhewe saka komponen kontrak cerdas, tinimbang model sing ana ing ngendi dheweke nyalin-tempel-ngowahi kode sing ana sing bisa ngenalake kesalahan sing ora dikarepake. Pendekatan iki uga mbisakake nggawe perpustakaan sing terus berkembang saka blok bangunan finansial sing aman lan mbantu nyuda wektu pangembangan kanthi dramatis.

Kajaba iku, padha karo industri hiburan, dhasar sing dibangun dening Radix pungkasane bakal ngaktifake ‘royalti’ kanggo komunitas pangembang. Saben pangembang nggunakake cithak biru wong liya, yen dipilih, sistem royalti Radix bakal ngidini royalti mili menyang pangembang sing asline nggawe cetak biru kasebut, sing bisa menehi insentif kanggo komunitas pembangun sing supercharged.

Kajaba saka nambah kesempatan kanggo ruang kanggo skala liwat dandan pangembang, salah sawijining kekuwatan inti Scrypto yaiku basa pamrograman berorientasi aset. Dibandhingake karo Solidity sing mung ngidini pesen dikirim, Scrypto dibangun kanggo ngenali lan ndhukung aset (token) sing manggon ing jaringan Radix. Kanthi Solidity lan basa pamrograman liyane dadi “mung pesen“, ngenali token teka sekunder lan tanggung jawab kanggo sukses transaksi akeh banget marang pangembang lan kode – ninggalake eksposur lan kerentanan mbukak kanggo hacks uga umume mung nggawe kabeh proses Komplek.

Radix Engine Kab, mesin virtual Radix kang, gumantung ing apa sing dikenal minangka “mesin negara winates” kanggo njamin sing aset bener akun, lan ora bisa ilang utawa lemes sak transaksi. Radix ujar manawa bisa digunakake maneh cetak biru lan komponen Radix uga nyumbang kanggo nggawe luwih aman tinimbang kontrak pinter tradisional sing ditulis saka awal kanggo saben dApp anyar.

Sakabèhé, pangembang bisa entuk manfaat kanthi akeh kanthi nggunakake Scrypto, miturut Radix, amarga bakal nyuda alangan sinau kanthi dramatis, nyuda wektu lan gaweyan kanggo ngembangake dApps, lan nyuda resiko kesalahan pangembang.

Ing kaping kahanan sing durung mesthi tengen papan crypto, DeFi rtetep tabah. Radix ngakoni masalah dhasar ing papan kasebut lan kabutuhan inti sing dibutuhake kanggo ngajari lan mlebu milyaran wong sing saiki melu sistem finansial tradisional lan kanthi radikal nyopir infrastruktur finansial sing luwih apik liwat kesempatan Web 3.0, ngganti pasuryan keuangan kanthi apik.

Tertarik sinau luwih akeh? Ing tanggal 8 Desember, Radix bakal mbukak kepiye carane mainstream DeFi ing RadFi 2022, acara virtual gratis.

sirah kene kanggo sinau luwih lengkap lan ndhaptar acara kasebut.

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan Radix, bukak perusahaan situs web.

Kiriman iki ngemot konten pariwara sing disponsori. Isi iki mung kanggo tujuan informasi lan ora dimaksudake kanggo menehi saran investasi.

Gambar unggulan dening Radix.x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *