Dana Opioid Kudu Digunakake kanggo Nyegah, Ora Upaya Hasil Akhir –

Nglawan krisis bakal njupuk langkah-langkah pencegahan.


Krisis opioid kayane ora bakal ana ing endi wae – sebaliknya, mung saya tambah parah kanthi tingkat kematian overdosis ing saindenging negoro. Akeh iki ana hubungane karo banjir fentanyl sing ngliwati tapel wates Meksiko. Sintetik sing murah, sing nganti 100 kaping luwih kuat tinimbang morfin, disambungake karo obat-obatan terlarang liyane kanggo njaga overhead para pedagang. Akibaté, akeh panuku tuku pil lan bubuk sing ngemot fentanyl sing ora dingerteni, nggawe nyegah overdosis meh ora mungkin.

Terus-terusan epidemi opioid mbutuhake solusi sing lestari kanggo nyuda tingkat kematian, sing luwih dhuwur tinimbang sadurunge. Mesthine, kanggo nindakake solusi kasebut, dana sing tepat uga dibutuhake.

Nganti saiki, ana upaya marketing kayata “siji pil bisa mateni” kutha-kutha utama sing nyebar, ngelingake remaja lan wong diwasa enom babagan bahaya tuku obat-obatan “ing dalan-dalan” (saiki kalebu ing pasar online). Naloxone, obat pembalikan overdosis opioid, uga disebar kanthi gratis ing pirang-pirang wilayah. Upaya kanggo entuk persetujuan kanggo situs injeksi sing aman uga wis ditindakake, supaya wong-wong sing ketagihan bisa nggunakake ing papan sing aman ing sangisore petugas medis. Nanging, sanajan kabeh upaya kasebut, krisis terus. Kenapa iki?

Foto dening Eva Bronzini saka Pexels

Litigasi Opiate Resep Nasional, sing nggabungake ewonan tuntutan hukum marang sawetara pabrikan sing tanggung jawab kanggo wabah kasebut, uga litigasi liyane sing isih ana, nyebabake dana pemukiman milyaran dolar. Nanging, tinimbang nyedhiyakake pendanaan langsung kanggo nyegah krisis, akeh anggota parlemen sing ngrancang nggunakake kanggo langkah-langkah kecanduan opioid tahap pungkasan kayata distribusi Narcan lan ngembangake tim penegak hukum. Nalika pancasan iki “oke,” lagi nangis adoh saka nyegah masalah – lagi reaktif tinimbang proaktif.

Ing Wisconsin, umpamane, sawise nampa pambayaran $ 31 yuta sing pisanan, ketua-ketua Republik Komite Bersama babagan Keuangan negara dipotong utawa nyuda dana kanggo program dhukungan kulawarga Departemen Layanan Kesehatan lan kurikulum pencegahan panggunaan zat sekolah sing cocog. saka mbuwang kanggo penegakan hukum. Anggota parlemen Wisconsin uga mutusake kanggo nyingkirake alokasi $ 1 yuta sing diusulake kanggo program layanan pencegahan sing fokus ing “panyebab utama” utawa “kontributor sistemik kanggo panggunaan zat lan kecanduan, kalebu kahanan ora stabil lan trauma omah,” cathetan nuduhake.

Nyegah tambah akeh diakoni minangka unsur penting kanggo ngatasi kecanduan – mula, program DARE, sing wis ana pirang-pirang dekade. Devaluing pinunjul saka nyegah kahanan kang ora tetep kulawarga, trauma kanak-kanak, lan muda lan diwasa enom paparan opioid padha karo nyerah kanggo ngrampungake krisis kabeh. Tanpa langkah-langkah pencegahan, bangsa bakal terus-terusan main, lan sanajan “upaya paling apik”, tingkat overdosis mung bakal terus berkembang.

Apa negara liya sing bakal nampa dana bakal ngetutake timbal Wisconsin utawa milih rute sing luwih lestari kanthi nandur modal ing pencegahan durung katon. Kanggo kepentingan bangsa, mung bisa ngarep-arep pilihan sing terakhir.

Sumber:

Alokasi dolar pemukiman opioid kanggo solusi nyata sing mungkasi kecanduan

Panitia keuangan nambahake polisi menyang rencana mbuwang opiate $ 31M

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *