Dekoding Otak: Pemenang AWJ Mbukak Fenomena Konco Wacan | Pusat Warta

Kepiye otakmu ngolah tembung-tembung sing diwaca saiki? Iku fokus riset ilmuwan neurokognitif Phillip Holcomb meh limang dekade.

sadurunge Phillip Holcomb bisa sinau carane decode otak, kang pisanan kudu nyegat coding komputer.

Taun iku 1976, lan komputer ana ing laboratorium ing gedung Ilmu Hayati Universitas Negeri San Diego, ngumpulake bledug amarga ora ana sing ngerti carane nggunakake. Iku komputer riset basis lab pisanan universitas lan nduweni kemampuan, ing teori, kanggo ngumpulake pangukuran fisiologis kaya detak jantung lan suhu, vital sing lagi wae wiwit dijupuk elektronik.

Holcomb iki fascinated dening hubungan antarane otak lan prilaku, supaya nalika profesor, psychophysiologist jerry koppman, nawakake dheweke peran ing lab, Holcomb ngrebut kesempatan kasebut. Proyèk pisanan Koppman kanggo siswa: entuk komputer anyar sing apik kanggo bisa digunakake lan antarmuka karo peralatan rekaman fisiologis sing digunakake kanggo ngawasi aktivitas otak lan awak liyane.

“Programming komputer ing taun 1976 ora gampang, ora ana siji ing SDSU sing ngerti carane nindakake,” ujare Holcomb, kelingan ing wayah wengi (utawa, luwih esuk) ing laboratorium, nyaring buku ing Fortran lan sinau babagan kode. . Dheweke dadi ahli komputer ing laboratorium, lan sawise pemrograman rampung, dheweke njupuk ilmu neurokognisi, ngupayakake mbongkar fenomena saraf sing bisa dibantah organ sing paling berharga.

Holcomb wis dadi bunder lengkap lan saiki dadi profesor SDSU lan peneliti neurosains kognitif produktif fokus ing mekanika otak sing ngidini manungsa maca. Manungsa wis komunikasi lan nggunakake basa kanggo ewonan ewu taun, nanging mung ing sawetara atus taun pungkasan maca wis dadi ing ngendi-endi.

“We are tenan kasengsem ing carane, karo mripat lan bagean visual saka otak, kita kokwaca iki squiggles sethitik ing kaca, lan nindakaken cepet lan effortlessly,”Holcomb ngandika.

“Yen otak durung berkembang kanggo maca, banjur kepiye carane?” Holcomb takon. “Nalika kita maca, otak ing dasare milih wilayah sing dikembangake kanggo katrampilan liyane. Salah sawijining perkara sing paling apik ing otak manungsa yaiku adaptasi lan entuk katrampilan.

Holcomb minangka panampa 2023 saka Albert W. Johnson Riset Kuliah, pakurmatan riset paling dhuwur SDSU. Kuliah dheweke, “Maca ing Otak: Ngrungokake Mekanisme Neural sing Ndhasari Pangerten Basa Visual,” dijadwalake jam 3-6 sore 15 Maret ing Montezuma Hall ing Conrad Prebys Aztec Student Union.

Penghargaan kasebut diwenehi $ 30,000 kanggo dhukungan riset lan judhul profesor sing misuwur. Kanggo pisanan, upacara lan ceramah uga bakal kalebu 2023 panampa peresmian Penghargaan Riset, Beasiswa, lan Kegiatan Kreatif (RSCA) SDSU.

“Wiwit Phil teka ing SDSU sepuluh taun kepungkur, dheweke wis nggawa luwih saka $ 7 yuta kanggo riset kritis luwih akeh babagan cara otak kita beroperasi, nalika dadi kolega fenomenal lan mentor sing dihormati kanggo peneliti siswa,” ujare. Hala Madanatwakil presiden kanggo riset lan inovasi.

Ilmu maca

Sawise lulus SDSU ing 1977 kanthi gelar psikologi, Holcomb entuk gelar doktor ing New Mexico State University lan ngrampungake kiriman riset postdoctoral ing San Diego’s Salk Institute for Biological Studies. Dheweke ngenteni telung puluh taun dadi profesor ing Universitas Tufts, ing kana dheweke entuk Penghargaan MERIT Institut Kesehatan Nasional (NIH) sing diidam-idam, hibah langka lan prestisius sing ngidini investigasi luwih akeh tinimbang hibah NIH standar.

Holcomb bali menyang SDSU, ing ngendi semangate kanggo ilmu pisanan diwiwiti, ing 2013 minangka profesor lan peneliti neurosains kognitif.

Liwat taun riset, Holcomb, anggota lab, lan kolaborator ngembangake model kanggo ngilangi langkah-langkah kanggo ngenali tembung sing ditulis. Klompok riset dheweke minangka sing pertama nggambar seri langkah-langkah sing ditindakake otak nalika maca. Model kasebut, sing diarani Bimodal Interactive Activation, dikembangake kanthi nggunakake maca EEG lan pencitraan kanggo peta aktivitas otak nalika maca.

“Maca dhasar minangka proses sensori lan kognitif sing rumit banget lan rumit,” ujare Holcomb. “Pemahaman sing luwih apik babagan proses kasebut bisa ngidini kita ngatasi bedane sinau kaya disleksia lan autisme lan menehi intervensi sing luwih efektif kanggo individu kasebut.”

Sajrone kariré, Holcomb nerbitaké 225 artikel sing ditinjau peer ing jurnal neurosains lan psikologi kognitif.

“Holcomb wis dadi salah siji saka pionir anjog ing donya ing nggunakake Techniques electrophysiological kanggo sinau utama workings saka otak manungsa,”Sawijining klompok interdisipliner saka profesor SDSU wrote ing paket nominasi kanggo AWJ Lectureship. “Kolega lan mantan siswa ngomong babagan efek transformatif sing ditindakake ing karire, mbantu dheweke dadi pimpinan ing bidang neurosains kognitif.”

Dina iki, ing SDSU, Holcomb mentor siswa lulusan lan sarjana, menehi pandhuan sing pisanan ditampa ing SDSU udakara 45 taun kepungkur.

Laboratorium dheweke duwe 20 komputer, nanging ora ana siswa sing nginep ing wayah wengi. Holcomb ninggalake sing makarya kanggo profesional IT, lan tinimbang nglatih murid-murid babagan cara ngumpulake data, nindakake riset kanthi etis lan ngatur proyek riset dhewe.

“Tingkat semangat sing diduweni iku nular. Dheweke seneng banget nalika sinau babagan iki, “ujare Holcomb. “Gampang dadi jaded, nanging aku wis mentoring akeh siswa sing aku ngerti bakal menehi kontribusi sing signifikan kanggo ilmu pengetahuan lan pancen bermanfaat.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *