Dewan Fayetteville nyetujoni luwih saka $ 2 yuta ing dhuwit bantuan kanggo program, nonprofit

FAYETTEVILLE – Dewan Kutha dina Selasa mindhah luwih saka $ 2 yuta kanggo bantuan kanggo program lan nonprofit nggunakake dhuwit American Rescue Plan.

Anggota dewan nyetujoni telung langkah sing nyedhiyakake dhuwit bantuan pandemi federal kanggo rong program lan kanggo pitulungan kanggo klompok nirlaba. Kutha iki dianugerahi $ 17,9 yuta ing dhuwit American Rescue Plan.

Bagian paling gedhe saka dhuwit sing disetujoni dewan dina Selasa bakal dadi program latihan tenaga kerja gratis ing Perpustakaan Umum Fayetteville. Perpustakaan bakal nampa saklawasé $1,26 yuta kanggo nggunakake program latihan skill proyek ing akomodasi lan layanan pangan, construction lan teknologi informasi.

Proposal iki dikembangaké ing collaboration karo Departemen kutha kang Ekonomi Vitality, lan perpustakaan bakal ngawula minangka subrecipient saka kutha nuduhake dhuwit American Rescue Plan.

Dhuwit kanggo program kasebut utamane bakal digunakake kanggo staf sajrone setahun lan biaya peralatan ing laboratorium simulasi perpustakaan, pawon ngajar lan akademi pengkodean. Peralatan kalebu modul latihan anyar kanggo kendharaan kayata buldoser lan backhoe lan laptop kanggo akademi coding, uga beasiswa kanggo 300 siswa ing $825 saben kanggo kursus dhasar pawon.

Divisi Sumber Daya Komunitas kutha bakal nggunakake $500,000 kanggo mbukak program voucer kanggo mbantu kulawarga berpendapatan rendah nganti moderat sing kena pengaruh finansial saka pandemi kanthi biaya perawatan bocah. Staf sumber daya komunitas bakal nindakake program outreach, proses aplikasi lan netepake eligibility, nyathet partisipasi program lan ngolah pembayaran saben wulan menyang fasilitas perawatan bocah sing dilisensi. Program kasebut bakal dipantau lan dilaporake.

Kajaba iku, kutha kasebut bakal menehi enem nirlaba sing kena pengaruh bantuan finansial pandemik sing jumlahe luwih saka $324,000. Panampa paling gedhe bakal dadi St James Missionary Baptist Church kanthi $ 150,510. Yayasan Perpustakaan Umum Fayetteville bakal nampa $89,016, lan Museum Clinton House bakal entuk $39,018. Symphony of Northwest Arkansas bakal nampa $19,313; Pusat Gunung Sequoyah bakal entuk $ 16,107; lan Northwest Arkansas Jazz Society bakal nampa $ 10,925.

Program perawatan bocah kasebut kanthi swara 8-0. Program perpustakaan lan votes pitulungan nirlaba padha 7-0. Anggota dewan Mark Kinion nyetel jarak adoh lan ora kejawab rong suara kasebut.

Chief Financial Officer Paul Becker ngandika administrasi plans kanggo nggawa babagan $ 250.000 ing sepindah tambahan kanggo nonprofit ing rapat dewan sabanjuré 20. Desember.

Ing bisnis liyane, dewan kasebut milih 7-0 Selasa kanggo ngluwihi umur peraturan sing ngatur sewa jangka pendek nganti paling ora tanggal 31 Desember 2023. Dewan kasebut uga nyetujoni klausa darurat kanthi swara 7-0 supaya tenggat wektu bakal ditambah. njupuk efek langsung. Klausa sunset asli bakal ditrapake 20 Desember.

Komite Review Ordinansi Dewan Kutha nliti peraturan kasebut kaping pindho ing rapat-rapat sing kapisah ing wulan November. Anggota panitia sarujuk kanggo ngrembug babagan aturan liyane sajrone taun ngarep. Aspek liyane kalebu jinis properti sing kudu entuk ijin saka Komisi Perencanaan, nambah biaya, dalan lan syarat parkir lan jarak karo sewa jangka pendek liyane.

Dewan uga milih 7-0 kanggo nyetujoni proposal pembangunan kanggo 18 omah kluster ing 2,67 hektar ing Oak Bailey Drive cedhak Old Wire Road.

Omah kasebut diusulake minangka omah siji-kulawarga sing nuduhake ruang ijo umum. Tanggane nyatakake oposisi kanggo proyek kasebut sajrone sawetara rapat dewan lan Komisi Perencanaan taun iki. Dewan kasebut nyathet sawetara syarat ing proposal kasebut babagan saluran banyu, wit-witan lan vegetasi lan umpan balik tetanggan liyane sing dianggep bisa ditindakake dening pangembang.

Kinion ora ana kanggo sewa jangka pendek utawa swara Oak Bailey.

Dewan kasebut milih 8-0 kanggo nganakake diskusi babagan miwiti program pengurangan graffiti nganti Jan. 3.

Proposal kasebut bakal ngidini kutha mbusak graffiti saka properti pribadi sajrone 48 jam kabar. Kutha iki wis ngilangi graffiti saka dalan umum.

Anggota Dewan Sonia Harvey ujar manawa dheweke pengin menehi proposal kasebut menyang Dewan Kesenian kutha, sing dijadwalake tanggal 21 Desember.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *