Dewan: Pendanaan seni liyane teka ing sekolah umum California

Mung kira-kira siji saka limang sekolah umum California sing duwe program seni utawa musik full-time, lan program kasebut biasane sing pisanan dikurangi saka anggaran sekolah sajrone krisis ekonomi. Prop. 28, Art and Music in Schools Funding Guarantee and Accountability Act, wis siap kanggo ngganti.

Wiwit taun ngarep, negara bakal diwajibake nyedhiyakake dana tambahan kanggo nambah instruksi seni lan/utawa program seni ing sekolah umum.

Seni ningkatake sinau lan keterlibatan, lan duweni efek positif marang sinau siswa kanthi ningkatake lan ngetrapake katrampilan literasi, matematika lan pamikiran kritis. Frontiers in Neuroscience nganakake riset sing nuduhake sambungan antarane sinau musik kanggo nambah kemampuan basa lan maca. Pendhidhikan seni nyengkuyung sinau terpadu lan ngatasi standar khusus area subjek ing matematika, sejarah, basa, budaya lan ilmu pengetahuan.

Prop. 28 seneng dhukungan tingkat dhuwur saka pamilih California lan bakal nyedhiyani luwih saka $800 yuta saben taun kanggo sekolah umum saka dana umum negara. Dana kasebut bakal diwatesi kanggo pendhidhikan seni lan musik ing pra-TK nganti sekolah umum kelas 12, kalebu sekolah piagam, kanggo mesthekake saben siswa nduweni akses menyang pendidikan seni lan musik. Sekolah uga diwajibake kanggo verifikasi manawa dana kasebut digunakake minangka tambahan kanggo pendanaan sing wis digunakake utawa dianggarake kanggo program pendidikan seni.

Pendanaan tambahan kanggo sekolah umum bakal disebarake adhedhasar enrollment ing taman kanak-kanak prasekolah lan transisi liwat kelas 12. Saka jumlah total, 70% bakal diparengake kanggo sekolah adhedhasar persentasi saka enrollment statewide sakabèhé. Sisa 30% bakal mlebu sekolah adhedhasar proporsi siswa sing berpendapatan rendah.

Sawise dana dialokasikan menyang distrik sekolah, bisa digunakake nganti 1% kanggo nutupi biaya administrasi, dene sisa dana kasebut kudu disebarake menyang kabeh situs sekolah ing distrik kasebut adhedhasar pendaftaran siswa. Distrik sekolah lan sekolah charter kanthi luwih saka 500 siswa kudu nggunakake paling ora 80% saka dana tambahan kanggo nyewa staf. Sisa dana bisa digunakake kanggo latihan, pasokan lan bahan, lan kanggo program kemitraan pendidikan seni.

Situs utama utawa direktur program prasekolah kudu nggawe rencana belanja seni. Kepala sekolah utawa direktur program bakal nemtokake cara ngembangake instruksi lan/utawa program seni situs. Papan sekolah bakal ngirim laporan babagan carane dana digunakake ing situs web. Laporan kasebut bakal njlèntrèhaké jinis program pendhidhikan seni sing didanai, jumlah staf sing digarap, jumlah siswa sing dilayani lan jumlah situs sekolah sing nyedhiyakake pendhidhikan seni kanthi dana sing ditampa.

Program pendidikan seni kalebu macem-macem mata pelajaran kayata seni media, musik, teater, seni visual, fotografi, kerajinan, coding komputer, animasi lukisan, desain kostum, desain grafis lan film. Syarat pendidikan seni lan musik California beda-beda miturut tingkat kelas. Sekolah kanthi siswa kelas siji nganti enem nyedhiyakake instruksi ing babagan tari, musik, teater lan seni visual sing ngarahake pangembangan apresiasi estetika lan katrampilan ekspresi kreatif. Sekolah menengah lan menengah kudu nawakake kursus tari, musik, teater lan seni visual.

Kolumnis San José Spotlight Mary Ann Dewan minangka pengawas sekolah kanggo Santa Clara County. Dheweke duwe pengalaman luwih saka 33 taun ing bidang pendidikan. Kolom dheweke katon saben dina Senin katelu ing sasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *