Dokter Jantung Rincian Gejala Serangan Jantung & Prosedur Nylametake

Sawise ngrampungake dina kerja 12 jam, Dr. Naresh Mistry krasa lemes nalika mulih lan nyoba turu. Nanging turu nyingkiri dheweke. Nalika mlaku mudhun, dheweke wiwit ngalami sesak ambegan lan nyeri bahu. Ahli kardiologi ngerti persis apa sing kedadeyan.

“Iki katon kaya gejala serangan jantung kanggo aku,” Mistry, ahli kardiologi intervensi ing Covenant Health ing Knoxville, Tennessee marang, TODAY. “Kita kandha, ‘Oke, ayo menyang UGD.’ Aku nyoba mlebu mobil lan nalika metu saka dalan, gejala saya tambah parah. Banjur aku kandha, ‘Aku mikir iki ora apik.’”

Nanging, dheweke lan bojone nelpon ambulans. Nalika EMT teka, dheweke nuduhake gejala kasebut.

“Aku lungguh ing gurney. (Munggah) nganti saiki aku bisa ngomong lan komunikasi,” ujare. “Aku pingsan. Aku ora ngelingi sawise.

Serangan jantung lan resusitasi

Nalika sesak ambegan lan nyeri pundhak wiwit, Mistry uga nyeluk pasangane ing praktik kardiologi sing ndesek dheweke menyang departemen darurat. Nanging kesehatane cepet saya elek, lan dheweke mikir bakal luwih aman ing ambulans. Sanajan dheweke nelpon 911, bojone kudu ngomong karo dheweke. Sanajan dheweke ora ngelingi nalika ana ing ambulans, dheweke ngrasakake riwayat lan gejala kesehatane.

Dhokter Naresh Mistry ngarepake pembimbinge, Dr. Samin Sharma bisa masang stent kanggo nambani penyakit arteri koroner multi-pembuluh. Nanging Sharma nyaranake Mistry nglakoni operasi bypass “ndetak jantung” karo Dr. John Puskas.Sistem Kesehatan Gunung Sinai

“Aku menehi sejarahku, sing aku ora kelingan,” ujare. Sawise tekan ing Parkwest Medical Center, dokter ngonfirmasi yen dheweke ngalami penyakit jantung akut lan dheweke cepet-cepet menyang laboratorium katerisasi jantung.

“Dheweke nemokake penyumbatan multi-kapal,” jelas Mistry. “Dokter bedah kasebut banjur diputusake kanggo campur tangan ing salah sawijining prau sing diarani arteri mudhun anterior kiwa lan stent dipasang.”

Sawise stent dipasang, Mistry arep dipindhah menyang unit perawatan intensif jantung, nanging dheweke njaluk teknisi ngenteni.

“Aku kandha, ‘Jamie, aja njupuk aku saka meja. Tetep wae aku ing kene saiki.’ Dadi, dheweke ora nyelehake aku ing amben. Aku ana ing meja cath, “ujare. “Sabanjure dheweke ngerti yen aku coding – tegese aku ngalami serangan jantung.”

Kolega Mistry, Dr. Gregory Brewer, ana ing lab katerisasi nalika Mistry miwiti coding. Ing mburi atine, Brewer mikir carane rama Mistry tilar donya amarga serangan jantung ing 65. Dheweke ora pengin sajarah mbaleni dhewe.

“Dr. Mistry nerusake menyang irama sing ngancam nyawa. Kita pungkasane nindakake kode biru udakara rong jam kanthi kompresi dada lan gawe kaget jantung, “ujare Brewer, ahli jantung intervensi ing Parkwest Medical Center, marang TODAY. “Pungkasane kita nyelehake apa sing diarani Impella, yaiku piranti khusus, piranti bantuan ventrikel, sing bisa nyengkuyung pasien sanajan atine ora deg-degan.”

Brewer ujar manawa biasane wong sing durung diresusitasi sajrone 40 menit ngalami ciloko otak permanen. Nanging dheweke duwe dhokter sing ngatur saluran napas Mistry nalika dheweke nampa kompresi sing mbantu Mistry tetep oksigen.

“Iku tutul lan menyang kana,” ujare Brewer. “Sanajan sawise nindakake kabeh upaya kasebut – periode pemulihan – kita kudu kuwatir yen ilang fungsi otak saka latihan sing dawa banget.”

Sajrone rong jam CPR, Brewer kuwatir yen dheweke bakal ngirim kabar ala marang kulawarga Mistry.

“Sampeyan ora ngerti kaping pirang-pirang aku mikir yen aku kudu metu ing lab cath lan ngrembug karo garwane yen Naresh ora bakal nggawe,” ujare Brewer. “Aku wis dadi kanca pribadi karo Dr. Mistry nganti pirang-pirang taun lan angel. Sampeyan mung kudu tetep fokus, ngenali masalah ngatasi masalah … sampeyan ora dijamin apa-apa ing donya iki.

Sawise Impella diselehake, Mistry menyang unit perawatan intensif jantung lan digawe adhem, sing diarani protokol hipotermia, lan diintubasi. Nalika dheweke stabil, dheweke nyopot Impella lan njupuk ventilator kasebut. Ora suwe dheweke ora ngalami cedera otak amarga CPR sing terus-terusan.

“Aku pulih sawise sawetara dina,” ujare Mistry.

Mbantu kolega lan kanca cedhak felt “banget migunani” kanggo Brewer.

“Kabeh makna urip kanggo aku ngarepake wektu karo kanca lan wong sing daktresnani,” ujare. “Sing wis diwenehi kanggo Dr. Mistry.”

Dadi pasien rumangsa diremehake dening Dr. Naresh Mistry.
Dadi pasien rumangsa diremehake dening Dr. Naresh Mistry.Courtesy Naresh Mistry

Tindakake karo mentor

Pengujian wis mbukak blokade liyane ing arteri lan Mistry pengin ndeleng apa sing disaranake mentor, Dr. Samin Sharma, direktur kardiologi intervensi kanggo Sistem Gunung Sinai.

“Dheweke menehi saran supaya kita kudu mbaleni katerisasi jantung lan lunga saka kana,” ujare Mistry. “Sawise nindakake kateterisasi jantung, dheweke rumangsa aku dudu calon sing paling apik kanggo … stent. Salah sawijining sebab yaiku ana pamblokiran anyar sing metu saka arteri sing padha karo stent, yaiku temuan sing luwih anyar.

Sharma curiga yen stent ora bakal nglindhungi Mistry saka masalah jantung ing mangsa ngarep.

“Nalika dheweke nemoni aku nganggo angiogram, aku kandha, ‘Sampeyan isih duwe sawetara pamblokiran, sing kudu diurus,'” ujare Sharma. “Aku rumangsa luwih apik yen dheweke golek solusi jangka panjang sing lengkap amarga sanajan aku nggawe stent, kemungkinan bakal diblokir maneh.”

Sharma ujar manawa stent kasebut ambruk amarga durung dibukak kanthi lengkap lan kalsium sing ana ing penyumbatan kasebut nyuda. Nalika wis cukup mbukak kanggo nyegah serangan jantung lan mbantu Mistry duwe fraksi ejeksi sing meh normal, persentase getih sing dipompa liwat ventrikel kiwa ora cukup kuat kanggo njaga arteri mbukak.

“Iku ora stabil banget,” ujare Sharma.

Mistry ngarep-arep Sharma bisa nulungi dheweke tanpa operasi bypass quadruple. Nanging blockages banget abot.

“Ora mung stent diblokir sethithik, yaiku udakara 70%, nanging uga arteri utama, sing ora ana stent, uga diblokir 50%,” ujare Sharma. “Aku nemokake manawa (stent) ora bakal cukup kanggo dheweke kanthi jangka panjang.”

Sawise nglakoni CPR sajrone rong jam, para dokter kepengin nindakake operasi bypass sing beda ing Dr. Naresh Mistry kanggo nyegah komplikasi sing luwih lanjut.
Sawise nglakoni CPR sajrone rong jam, para dokter kepengin nindakake operasi bypass sing beda ing Dr. Naresh Mistry kanggo nyegah komplikasi sing luwih lanjut.Courtesy Naresh Mistry

Sharma nyaranake supaya Mistry ndeleng salah sawijining kancane kanggo operasi bypass arteri koroner mati pompa utawa operasi jantung. Mistry ketemu karo Dr. John Puskas, ketua bedah kardiovaskular ing Gunung Sinai Morningside, babagan pilihane.

“Penyumbatan ing arteri sing duwe stent wis saya maju lan saya elek lan dheweke uga ngalami penyumbatan sing signifikan ing telung kapal liyane,” Puskas marang TODAY. “Dheweke pancen dirujuk kanggo operasi bypass koroner.”

Puskas nindakake jinis operasi bypass sing digunakake “jarang” ing rumah sakit liyane. Dheweke ora nyegah jantung supaya ora ngompa nalika prosedur kasebut lan dheweke nggunakake arteri saka dada, tinimbang vena saka sikil, kanggo ngganti arteri sing diblokir.

“Kita nggunakake pendekatan deg-degan. Kita ora manipulasi aorta. Kita ora nglebokake kanula ing jantung utawa klem ing aorta amarga bisa nyebabake stroke lan bisa ngilangi kalsium lan kolesterol ing njero organ sing bisa ngemboli hilir menyang otak utawa ing papan liya,” jelas Puskas. “Kita ora nggunakake cangkok vena. Kita nggunakake arteri mung amarga arteri, sanajan luwih cilik lan rada angel digarap ing wiwitan, dheweke diwasa lan tuwuh kanthi suwe lan dirancang, mesthine kanggo tekanan darah tinggi.

Vena nangani tekanan darah rendah supaya nalika diganti ing jantung, bisa dadi stres lan luwih gampang rusak. Puskas nemokake yen prosedur pompa mati iki sing nggunakake arteri tegese pasien kurang mbutuhake operasi bypass ing mangsa ngarep. Ngelingi Mistry wis ngalami akeh banget, dheweke ora pengin operasi bisa nyebabake komplikasi ing mangsa ngarep.

“Dheweke wis ngalami wektu sing angel ing taun iki,” ujare Puskas. “Kita pengin nyilikake risiko utawa stroke lan kita pengin nggedhekake daya tahan graft bypass.”

Dr John Puskas preforms jinis khusus saka surgery bypass sing nyuda sisah kanggo patients, nanging mbutuhake skill luwih saka ahli bedah.
Dr John Puskas preforms jinis khusus saka surgery bypass sing nyuda sisah kanggo patients, nanging mbutuhake skill luwih saka ahli bedah.Sistem Kesehatan Gunung Sinai

Urip sawise operasi bypass

Sawise sawetara dina ing rumah sakit kanggo waras, Mistry tetep ing New Jersey kanggo sawetara minggu kanggo ngranggeh kekuatan kanggo trip bali menyang Tennessee. Dheweke durung nemoni pasien, nanging saya suwe saya apik.

“Aku isih alon. Sawetara dina apik. Sawetara dina pancen ora apik kanthi kekirangan lan kesel,” ujare. “Aku pulih kaya sing dikarepake.”

Dheweke rumangsa matur nuwun kanggo perawatan sing ditampa saka Brewer, Puskas lan Sharm, sing dianggep Mistry minangka “guru” ing kardiologi intervensi, sing menehi “pencerahan lan mulang babagan profesi kasebut.” Pengalamane wis ngowahi cara mikir babagan peran minangka dokter.

“Iki nggawe sampeyan andhap asor babagan proses penyakit … Iku nggawe sampeyan andhap asor babagan carane sampeyan pengin nangani ora mung pasien, nanging uga nggawe sampeyan ngerti carane sampeyan ngurus anggota kulawarga, uga,” ujare. “Gusti Allah nunggil karo kita. Dheweke wis nuntun aku supaya nindakake kabeh langkah kanthi cara sing paling trep kanggo ngindhari wektu tundha lan njaluk perawatan sing paling aku butuhake.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *