Dokter, Waras Sistem Tagihan Panjenengan

Dokter kudu mriksa kesehatan bisnise dhewe. Dheweke bakal kelangan dhuwit sing kudu dibayar dening asuransi kesehatan.

Tagihan medis wis dadi rumit nganti para dokter ora mbayar jutaan dolar. Kanthi udakara 70,000 kode ICD-10 sing digunakake kanggo ngenali penyakit lan ciloko pasien, lan 7,000 utawa luwih kode CPT liyane kanggo nutupi layanan lan prosedur medis mung kanggo layanan rawat omah, bebarengan karo syarat liyane kanggo ngolah tagihan, dadi saya angel kanggo mesthekake yen tagihan wis rampung. ditampa lan mbalekake ing wektu sing tepat. Tundha kasebut biaya dokter lan pasien, babagan dolar lan kesehatan.

Perusahaan asuransi swasta, Medicare, lan Medicaid umume nggunakake basa kodhe seragam sing padha – lan padha ajeg nolak klaim kanggo mbayar maneh sing dianggep ora dikodekake kanthi bener. Banjur pratelan kasebut kudu digarap maneh lan dikirim maneh. Ing wektu sing padha, saben penanggung duwe aturan dhewe lan tarif reimbursement. Dokumen kanggo njaluk bener, ora ketompo kanggo mréntahaké, iku staggering. (Ora nggumunake “spesialis rekam medis” dianggep minangka lapangan karir sing berkembang.)

Miturut sawetara prakiraan, perusahaan asuransi nolak meh 20% klaim ing jaringan, kanthi akeh panyedhiya ngalami tingkat penolakan 30%. Masalah wis tekan crescendo kaya ngono, organisasi warta ProPublica njaluk dhokter, profesional kesehatan, pasien, lan karyawan perusahaan asuransi kanggo nuduhake crita babagan klaim sing ditolak lan tagihan sing ora dibayar kanggo investigasi sing disiapake.

Aku dhewe ngerti salah sawijining praktik medis sing mung nglumpukake $ 80 yuta saka kira-kira $ 100 yuta kanthi sah lan cukup utang dening penanggung. Iku 80 sen ing dolar. Nyatane, pertengahan 80-an ora umum ing antarane dokter sing wis kerja. Ing kontras, akeh industri biasane mbalekake 97 nganti 98% tagihane.

Ora ana dokter sing aku ngerti sing mlebu sekolah kedokteran kanggo dadi tukang ngetutake, nanging tagihan lan tugas administratif liyane saya akeh mangan wektu dheweke kudu praktek obat. Lan wektu saiki digunakake kanggo dokumen lan urusan administrasi liyane kaget.

Aku curiga iki minangka alesan utama para dokter nolak praktik solo utawa cilik lan bakal kerja ing organisasi kesehatan, rumah sakit, lan majikan liyane kanthi staf kanggo ngawasi gundukan minutiae non-medis. Akeh uga sing ngalih menyang layanan concierge lan mbutuhake awis saka pasien, preduli saka status asuransi.

Minangka konsultan bisnis sing wis nglampahi luwih saka rong puluh taun spesialisasine ing turnarounds, Aku wis makarya ing sawetara restructurings bisnis massive, antarane paling gedhe ing sajarah. Aku ora asing karo kesalahan finansial lan massa. Nanging malah aku dijupuk maneh dening sistem tagihan Bizantium medicine, karo kode medical sing mung bisa diterangake minangka aneh: di sedot menyang mesin jet, ketemu sakteruse (V97.33XD), utawa disabetake dening macaw, ketemu awal (W61.12XA) . Aja kuwatir. Ban sepedha sing njeblug, ombak pasang surut amarga longsor, lan mlaku-mlaku ing tembok uga kalebu luwih saka 4,000 ciloko sing bisa dipilih dening dokter utawa staf.

Ora nggumunake, ana upaya kanggo nyepetake kegilaan iki, sebagian kanthi pindhah saka struktur adhedhasar biaya menyang sing luwih cedhak karo asil kesehatan. Kita durung weruh apa sing bakal ditindakake. Ing salawas-lawase, dokter kudu nindakake apa wae kanggo ngrampungake sistem tagihan dhewe. Teknologi mbantu (lan uga cilaka, amarga kabeh kode kasebut bisa ditindakake lan larang kanggo praktisi cilik).

Mikir data, alur kerja, lan analisis. Ngilangi utang ala mudhun, kaya akeh ing urip, ana ing rincian.

  • Priksa manawa kanggo nemtokake kode sing tepat saka wiwitan.
  • Ngerti tarif kontrak pembayar.
  • Lacak riwayat pembayaran saben perusahaan asuransi: tepat wektu, telat, akeh dokumen ekstra, luwih akeh nolak tinimbang biasane?
  • Mbandhingaké koleksi kanggo tagihan pinunjul.
  • Tahan perusahaan asuransi tanggung jawab; aja nampa kurang saka utang.
  • Rembugan tarif sing luwih apik karo perusahaan asuransi tinimbang ndeleng luwih akeh pasien kanggo ngrampungake kekurangan.
  • Automaton ing saben kesempatan; investasi short-term ing piranti lunak apik bisa ngirit wektu, dhuwit lan musuhan ing roto dawa.
  • Coba ngaturake siji staf kanggo prosedur kasebut.
  • Outsource yen bisa, yen perlu, luwih gampang lan terjangkau.

Langkah-langkah kasebut bisa mbantu mulihake praktik medis sing berjuang lan ora dibayar kanggo kesehatan finansial. Iki minangka pil sing angel ditelan, nanging obat uga dadi bisnis, lan nalika sistem coding lan praktik asuransi bisa uga ora bisa ditambani, mula bisa dikelola kanthi luwih apik.

Foto: James Brey, Getty Images

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *