Fiksasi delusional Elon Musk ing kode ing Twitter.

Ing dina Jumuah sore, kita ngerti manawa Elon Musk wis takon marang karyawan Twitter sing “bener nulis piranti lunak” kanggo “email. [him] ringkesan titik peluru babagan apa sing ditindakake kode sampeyan sajrone ~6 sasi kepungkur, bebarengan karo 10 gambar saka baris kode sing paling penting.

Minangka VP teknologi ing Slate, pikiranku sing sepisanan nalika maca iki yaiku “mbuang wektu teknik sing luar biasa.” Kapindho mung kanggo “sing akeh peluru kanggo maca.”

“Code commits” ing pangembangan piranti lunak yaiku owah-owahan sing ditindakake para insinyur menyang basis kode. Biasane, insinyur piranti lunak nggunakake sistem sing diarani “kontrol versi” sing nglacak owah-owahan sing ditindakake kanthi cathetan babagan apa sing ditindakake (kaya “Trek Owahan” ing Microsoft Word). Komit ing isolasi bisa dadi mboseni. Contone, iki salah siji saka sawetara dina kepungkur:

Baris kode komputer.
Greg Lavallee

Kaya sing sampeyan ngerteni, komit kode iki ngganti tembung kasebut bener kanggo palsu kanggo konfigurasi iklan ing salah sawijining buletin. Barang sing nggegirisi tenan!

Ora kabeh komitmen iku siji baris. Sawetara komitmen gedhe! Kanggo ngirim fitur gedhe banget ing situs utawa app, sampeyan bisa ngganti ewu baris kode. Mesthine, umume insinyur piranti lunak bakal ngandhani yen iki minangka praktik sing nggegirisi. Saenipun, owah-owahan kode ndemek sawetara baris supaya nalika produk mesthi duwe kewan omo, luwih gampang kanggo nglacak komit sing nyebabake masalah kasebut lan ngisolasi masalah kasebut.

Yen kita squint lan nganggo topi CEO-akeh-perusahaan, kita bisa mbayangno apa sing dikarepake Musk karo panjaluke. Iku kaya review dhewe kanggo insinyur piranti lunak. Yen sampeyan ora nglirwakake bagean “kode commit”, sampeyan bisa maca iki nalika dheweke njaluk insinyur ngomong babagan prestasine. Nanging kita ora bisa nglirwakake bagean “kode nindakake” amarga banjur ngetutake karo njaluk gambar.

Dinilai saka kemampuan sampeyan kanggo promosi mandhiri minangka kesalahan Amerika sing dihormati wektu, nanging nambahake penilaian gambar kode sampeyan dening wong sing durung nate setya karo basis kode sampeyan minangka tingkat bisu. Ana akeh masalah karo ide kanggo ndeleng gambar saka potongan kode banjur gunakake kanggo ngadili kemampuan insinyur.

Kaping pisanan, Musk ora duwe konteks kenapa kode kasebut ditulis nalika ditulis lan sapa sing nulis. Kode sing ditulis ing menit pungkasan kanggo nyukupi panjaluk spesifik sawetara pengiklan bakal beda banget tinimbang kode sing diasilake saka upaya pirang-pirang wulan kanggo ngrancang maneh sistem. Kode sing ditulis dening insinyur junior mbokmenawa ora kaya kode pangembang senior.

Kode sing ngalami mung siji iterasi mbokmenawa bakal katon luwih elek tinimbang produk sing luwih diwasa sing wis dibangun saka wektu. Asring, komitmen pisanan kanggo fitur yaiku versi paling gampang sing ngidini tim produk nyoba apa bakal bisa digunakake – dudu manawa bisa skalabel utawa anti peluru. Apa engineers nuduhake yen Musk, utawa dheweke sawise kode diwasa sing ndadekake dheweke ngomong “wow”?

Ana uga babagan gaya coding. Nalika kita ngomong ing pangembangan piranti lunak, Ana Luwih saka Siji Cara Kanggo Nindakake (utawa TMTOWTDI, pocapan tim-toady). Ing praktik, tim bakal kerep ngembangake cara sing disenengi kanggo nindakake samubarang supaya ora ana variasi saka konsep dhasar sing padha. Sawetara tim kepenak karo kesengsem ing ngendi akeh sing ditindakake ing siji baris kode (kayata dhaptar pangerten ing Python, umpamane). Tim liyane bakal menehi tandha kepinteran sajrone mriksa kode minangka angel diwaca lan dadi jebakan kanggo programer junior nalika lagi dikenalake ing basis kode. Apa Musk ngerti tradeoff iki nalika dheweke mbukak atusan utawa ewu gambar ing telpon nalika dheweke mabur mubeng ing jet pribadine?

Malah luwih fraught, ing paling basis kode nyata, file sing padha kena dening Welasan yen ora atusan pangembang beda liwat wektu. Siji gambar bisa uga ana konglomerasi atusan kode sing ditindakake sajrone rolas taun.

Titik pungkasan iki, bisa uga, pitfall paling gedhe kanggo pendekatan Musk lan nyritakake apa sing ora dingerteni ing Twitter. Kode ditulis dening tim. Musk njaluk presentasi saka individu. Akeh insinyur ing Twitter wis suwe kerja ing kana karo kanca sing padha. Dheweke wis ngembangake persahabatan, budaya, lan cara nindakake samubarang.

Ing dina Jumuah sore, rapat iki bisa uga wis ditindakake. Aku ora bisa bantuan nanging wonder carane iki bener. Apa dheweke njaluk insinyur supaya ngadeg ing ngarep lan nerangake gambare? Padha malah diijini menyang bangunan? Apa dheweke entuk nilai apa wae saka iki utawa minangka tes kesetiaan?

Ing wulan Oktober, ana laporan Musk sing menehi wewenang marang insinyur Tesla kanggo mriksa kode Twitter. Nggawa insinyur senior sing nulis piranti lunak kanggo mobil amarga “programer 10x” ora mesthi bakal nggawe tim luwih produktif. Nyatane, bisa uga duwe efek ngelawan amarga wong sing luwih kenal karo produk kasebut rumangsa disingkirake utawa kaya kudu mbuwang wektu nyoba nerangake konteks kabeh keputusan coding menyang wong sing nandhang lara ngetik kode lan ora ngrungokake. panjelasan.

Musk kanthi jelas nindakake apa sing dingerteni (kode) lan dudu apa sing kudu ditindakake (budaya). Assuming sing bisa maca kode saka Twitter engineers lunak lan digunakake kanggo sembarang jenis nggawe kaputusan punika hubris murni. Nanging apa sing kita ngarepake? Iki Elon Musk. Dheweke mesthi bakal terus mbajak menyang Twitter supaya bisa nyurung sapa wae sing mundur. Dheweke bakal ndeleng kamar sing kebak insinyur lan ngadili wong-wong mau kanthi meneng amarga dheweke yakin yen dheweke sing paling pinter ing kamar kasebut, nanging dheweke bingung karo kawicaksanan.

kaya Musk ngandika ing Desember 2017, Aku seneng Twitter. Muga-muga ora ilang. Aku isih ora yakin manawa aku ngerti apa sing kudu didandani. Nanging yen dheweke mikir yen Twitter bakal ngrampungake masalah kasebut utawa kode kasebut minangka masalah karo Twitter, mula dheweke bakal kaget. dheweke.

Future Tense minangka kemitraan saka Slate, New America, lan Arizona State University sing mriksa teknologi anyar, kabijakan umum, lan masyarakat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *