Fivetran: review piranti lunak ETL | TechRepublic

Gambar: Mark/Adobe Stock

Fivetran wis dadi alat populer kanggo ngolah lan ngowahi data kanthi efisien. Pipa data otomatis lan solusi ETL digunakake dening organisasi saka macem-macem ukuran lan latar mburi industri, kalebu perusahaan utama kaya Logitech lan Penguin Random House.

Fivetran cocog banget kanggo jinis pangguna tartamtu, nanging ana sawetara pro lan kontra sing kudu dingerteni sadurunge nandur modal ing rencana Fivetran. Ing review iki, kita bakal nutupi positif lan negatif kasebut uga sawetara fitur utama, informasi rega lan kemungkinan alternatif Fivetran.

EES: Dhaptar pangujian migrasi data: Liwat sadurunge lan sawise migrasi (TechRepublic Premium)

Langsung menyang:

Apa Fivetran?

Logo Fivetran.
Gambar: Fivetran

Fivetran minangka alat ETL kanthi kode rendah sing ngotomatisasi proses ETL lan kalebu puluhan konektor sing wis dibangun kanggo sumber data populer kayata Microsoft Azure, SalesForce lan Facebook. Model data sing wis dibangun nggawe gampang kanggo ngowahi lan ngekspor data uga.

EES: Hiring kit: Data engineer (TechRepublic Premium)

Fivetran dirancang kanggo nggawe ETL luwih gampang diakses lan efisien. Iki ngotomatisasi sebagian besar proses ETL supaya siji wong bisa nindakake tugas kabeh tim insinyur data. Sawetara kawruh babagan SQL migunani kanggo nggunakake Fivetran, nanging sampeyan ora mbutuhake keahlian coding kanggo umume tugas.

Fitur utama Fivetran

Fitur sing dikemas ing Fivetran ngidini sampeyan ngotomatisasi kabeh pipa data. Ana puluhan konektor sing wis dibangun sing siap digunakake kanggo akeh sumber data sing paling populer saiki. Pangembang Fivetran tansah nambah konektor, lan pangguna bisa njaluk konektor utawa nggawe dhewe yen durung kasedhiya.

Sawise data disinkronake liwat salah siji konektor Fivetran, sampeyan bisa nggunakake salah siji saka liwat 40 model data sing wis dibangun kanggo ngotomatisasi transformasi lan loading data. Nalika model sing wis dibangun luwih sithik tinimbang konektor, model kasedhiya kanggo sawetara sumber data sing paling akeh digunakake, kayata QuickBooks, Salesforce lan Hubspot.

Dataset Fivetran saiki bisa diekspor menyang 10 tujuan ing ngisor iki:

  • Sinaps Azure.
  • BigQuery.
  • Databricks.
  • MySQL.
  • Panoply.
  • Periskop.
  • PostgreSQL.
  • Ngalih abang.
  • Kepingan salju.
  • SQLServer.

Pangguna bisa ngirim panjalukan kanggo tujuan anyar sing bakal ditambahake yen durung kasedhiya. Fivetran uga kalebu alat kanggo cepet lan gampang niru dataset lan database. Fitur keamanan sing dibangun mesthekake yen data dilindhungi liwat kabeh pipa ETL.

Pros lan cons saka Fivetran

Kepiye fitur utama Fivetran ditumpuk? Apa ana kekurangan kanggo nggunakake alat ETL kode rendah iki? Coba pro lan kontra iki sadurunge sampeyan tundhuk karo rencana Fivetran.

Pros saka Fivetran

Fivetran minangka platform sing trep banget kanggo wong-wong sing pengin nyepetake saluran pipa data tanpa mbuwang jam nulis statement SQL. Penak saka Fivetran minangka mupangat paling gedhe: Yen sampeyan nggarap data saka sumber populer, kayata Microsoft Azure utawa Facebook, kabeh alat sing sampeyan butuhake wis kasedhiya lan siap digunakake ing Fivetran, tanpa mbutuhake coding. ETL.

Konektor lan model sing wis dibangun nggampangake sapa wae kanggo ngetung nilai data, preduli saka kawruh SQL. Iki bisa mbukak kunci kesempatan anyar sing larang regane, kayata nyalurake wawasan data saka Fivetran menyang pembelajaran mesin utawa algoritma AI kanggo ngotomatisasi proses bisnis liyane. Penggalian data minangka bagean penting kanggo ngembangake algoritma pembelajaran mesin, lan alat ETL sing wis dibangun Fivetran bisa nyederhanakake proses analisis data kanthi drastis.

Fivetran uga nduweni fitur keamanan sing njamin kabeh data sampeyan aman nalika pindhah ing antarane sumber lan awan. Pangguna entuk jaringan pribadi, tegese data sampeyan diisolasi saka pangguna Fivetran liyane. Fitur manajemen identitas lan akses uga kalebu, ngidini sampeyan ngatur ijin kanggo pangguna sing beda ing rencana Fivetran sampeyan. Fitur iki utamané mbiyantu ing tingkat Standard lan Enterprise ing ngendi pangguna tanpa watesan kasedhiya.

EES: Dhaptar pamriksa tata kelola data kanggo organisasi sampeyan (TechRepublic Premium)

Fivetran tundhuk karo standar keamanan lan privasi utama saiki, kalebu audit SOC 2, HIPAA, ISO 27001, GDPR lan CCPA. Iki nggawe luwih gampang kanggo mesthekake yen sampeyan lan organisasi sampeyan ngatasi tantangan utama keamanan lan kepatuhan peraturan. Duwe kabeh data sampeyan bisa diakses kanthi gampang liwat Fivetran bisa nyederhanakake proses audit.

Cons saka Fivetran

Yen sampeyan nggunakake Fivetran, sampeyan bisa uga pengin solusi ETL sing ora mbutuhake kodhe. Fivetran bisa ngawula waé iki, nanging mung kanggo ombone tartamtu, sing Luwih winates ing apa sampeyan bisa nindakake karo Fivetran yen sampeyan ora ngerti carane kode konektor lan model dhewe.

Yen sampeyan pengin nggunakake data saka sumber sing didhukung saiki sing wis duwe konektor lan model sing wis dibangun, bakal lancar. Sayange, yen sumber data sing pengin digarap ora duwe dhukungan sing wis dibangun saka Fivetran, sampeyan butuh kawruh coding kanggo nggawe konektor lan model khusus.

EES: Piranti integrasi data paling dhuwur (TechRepublic)

Pangguna bisa njaluk supaya Fivetran nambah konektor anyar utawa model sing wis dibangun, nanging ora ana jaminan yen Fivetran bakal nindakake, utamane yen sumber data sing dimaksud ora umum digunakake dening para pelanggan vendor liyane.

Layanan pelanggan uga bisa dadi tantangan karo Fivetran. Sawetara pangguna wis nyathet yen nalika nggunakake Fivetran minangka pengalaman positif ing pirang-pirang cara, dheweke duwe masalah karo tagihan lan komunikasi saka departemen layanan pelanggan. Iki bisa uga ora dadi masalah kanggo kabeh pangguna, nanging layanan pelanggan penting kanggo dielingi yen sampeyan ngarepake sampeyan butuh bantuan kanggo miwiti utawa navigasi masalah teknis.

Rega Fivetran

Model rega Fivetran adhedhasar jumlah data sing diproses liwat platform; biaya kanggo pangguna apa wae gumantung saka jumlah data sing diselarasake. Nanging ana diskon volume, mula rega saben baris data bakal nyuda luwih akeh baris sing disinkronake. Secara khusus, sampeyan bakal diregani kanthi jumlah baris sing sampeyan lebokake, nganyari utawa mbusak saben wulan.

Ana papat tingkat rega utama sing kasedhiya: Starter, Standard Select, Standard lan Enterprise. Bentenipun utama antarane undakan kasebut yaiku fitur tambahan sing kalebu nalika sampeyan munggah ing rantai, kayata dhukungan pelanggan prioritas, opsi tata kelola data tambahan, sinkronisasi sing luwih cepet lan pangguna tanpa watesan.

Biaya nggunakake Fivetran bakal mundhak amarga volume sinkronisasi data mundhak, preduli saka tingkat rega. Uji coba gratis rong minggu uga kasedhiya.

Alternatif Fivetran

Fivetran populer, nanging ora mung alat ETL kelas dhuwur ing pasar saiki. Ana sawetara alternatif utama sing kudu ditimbang sadurunge nandur modal ing rencana Fivetran.

Yen sampeyan wis dadi pangguna Microsoft Azure utawa Amazon Web Services, sampeyan bisa uga pengin nimbang program ETL Microsoft lan Amazon. Layanan Integrasi SQL Server Microsoft minangka alat sing dioptimalake lan efektif banget kanggo tugas ETL, sanajan dudu platform kode sing sithik. Yen sampeyan duwe pengalaman karo SQL, SSIS bisa dadi platform sing luwih ramping lan fleksibel dibandhingake karo Fivetran.

Kajaba iku, pangguna Amazon duwe alternatif Fivetran sing apik ing AWS Glue. Alat ETL iki nduweni kaluwihan tinimbang Microsoft SSIS amarga fitur generasi kode otomatis, sing mbusak sawetara alangan kodhe kanggo tugas ETL.

Alternatif Fivetran liyane sing kudu dipikirake kalebu Informatica PowerCenter, Denodo Platform lan Safe Software FME.

Fivetran: Solusi ETL kode murah utawa ora kejawab?

Fivetran minangka pilihan sing apik kanggo pangguna tartamtu, nanging ana alternatif sing luwih apik kanggo pangguna kanthi tingkat ketrampilan data lan kabutuhan proyek liyane. Yen sampeyan lan anggota tim ora duwe kawruh coding sing ekstensif lan utamane nggarap sumber data sing wis didhukung Fivetran, iki minangka salah sawijining alat ETL paling apik sing kasedhiya saiki.

Pangguna sing narik data saka sumber sing saiki ora didhukung dening Fivetran bakal nemokake platform kasebut kurang. Yen sampeyan utawa tim sampeyan duwe keahlian SQL ing tangan, bisa uga kudu dideleng ing platform alternatif sing menehi keluwesan luwih sithik dibandhingake karo Fivetran.

Sakabèhé, Fivetran minangka alat ETL sing bisa dicedhaki lan efektif sing nawakake fitur inti sing dibutuhake kanggo analytics data lan gudang data ing méga.

Waca sabanjure: Piranti lan piranti lunak ETL paling apik (TechRepublic)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *