Florida ngalih saka negara swing kanggo GOP ngalangi

Florida katon luwih kaya negara abang tinimbang sadurunge.

Negara swing premier siji-wektu negara iku situs ing dina Selasa saka seri saka kamenangan Republik sing katon kamungkinan kanggo takon apa Negara Sunshine tetep competitive kanggo Demokrat.

Loro Republik ing ndhuwur kertu suoro, Sen. Marco Rubio (R-Fla.) lan Florida Gov. Ron DeSantis, ngalahake mungsuh Demokrat, Rep. Val Demings (D-Fla.) Lan mantan Rep. Charlie Crist (D-Fla.), awal Selasa sore.

Sing paling nggegirisi yaiku kamenangan Republik ing Miami-Dade County, kubu tradisional Demokrat ing Florida Kidul.

Tren sisih tengen Florida wis pirang-pirang taun. Ing 2016, contone, calon presiden Demokrat Hillary Clinton menangake Miami-Dade County kanthi luwih saka 29 persen swara. Ing taun 2020, Presiden Biden nggawa mung luwih saka 7 poin.

Loro-lorone taun, mantan Presiden Donald Trump nggawa negara sakabèhé.

Wiwit kuwi, kahanan dadi luwih surem kanggo Demokrat. Kira-kira setahun kepungkur, Republikan ngungkuli Demokrat ing registrasi voting kanggo pisanan ing sajarah politik modern negara. Kauntungan kasebut wis tuwuh dadi luwih saka 300.000.

Ing wektu sing padha, Florida weruh dhewe dilucuti saka sawetara distrik congressional competitive taun iki sawise legislatif negara-kontrol Republican nyetujoni peta politik anyar di-push dening DeSantis sing nggawe papat kursi GOP-condong anyar.

Rep. Maria Elvira Salazar (R-Fla.) dina Selasa kanthi apik ngalahake Sen. Annette Taddeo ing Florida kang basis Miami 27. District, distrik House paling competitive ing negara. Demokrat uga kalah ing Distrik 13 Florida, sing sadurunge diwakili dening Crist. Distrik kasebut digawe kurang kompetitif kanggo Demokrat miturut peta kongres anyar.

Florida Demokrat, Kangge, wis roiled dening musuhan internal lan kasusahan penggalangan dana kanggo taun. Partai negara kasebut ngalami krisis finansial rong taun kepungkur sing pungkasane nyebabake asuransi kesehatan karyawan ilang.

Demokrat Florida milih ketua partai saiki Manny Diaz awal taun kepungkur, ngarep-arep mantan walikota Miami bisa nggunakake hubungan politik kanggo mbangun maneh partai sing berjuang. Nanging senadyan efforts , donor nasional lan kelompok njaba padha wegah nandur modal ing Florida, diwenehi gaya negara menyang Republicans.

Sawetara Demokrat Florida wis suwe ngeluh babagan upaya ngatur partai negara. Thomas Kennedy, anggota Komite Nasional Demokrat saka Florida, ngakoni manawa butuh pirang-pirang taun kanggo mbangun maneh Partai Demokrat Florida, nanging nuduh pimpinan saiki nglirwakake nyoba.

“Akeh kita realistis,” ujare. “Kita ora ngarepake kabeh masalah bakal didandani sajrone rong taun lan kita kabeh ngerti kepiye pemilihan midterm kanggo partai sing kuwasa. Nanging kurang upaya lan kurang energi sing ngganggu akeh kita.

Ing memo wengi pra-pemilihan kanggo pimpinan partai, malah Diaz dhewe katon ngakoni kurang kapentingan ing pemilihan midterm Florida saka Demokrat nasional, ujar “saben pakar, prognosticator lan akeh pimpinan Demokrat ngetung Florida metu.”

Nanging Republikan uga ngentekake pirang-pirang taun kanggo mbangun otot politik ing Florida liwat upaya registrasi pemilih lan program penjangkauan. Negara kasebut uga dadi pusat episentrum politik Republik ing taun-taun pungkasan; Trump saiki manggon ing negara kasebut, dene DeSantis kanthi aktif menehi merek minangka papan perlindungan saka larangan sing ana gandhengane karo pandemi nalika wabah COVID-19.

Malah sadurunge asil pemilihan diarani dina Selasa, sawetara Demokrat Florida wis ngucapake rasa kuciwa babagan prospek partai ing negara kasebut. Kevin Cate, ahli strategi Demokrat sing wis suwe lan pembuat iklan ing Florida, prédhiksi manawa mung sawetara taun, calon gubernur independen bisa uga duwe kemungkinan luwih apik kanggo menang pemilihan tinimbang Demokrat.

“Ing tingkat sing bakal ditindakake Florida, calon gubernur NPA bisa uga luwih apik tinimbang Demokrat ing 2026,” Cate tweeted. “Apik tenan. Ambruk komplit.”

“Kita ngreset utawa punah,” tulise.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *