Fokus ing riset: Dr. Eoin O’Connell, Konfirmasi

Pandangan saka Limerick babagan masa depan IoT

urip

Dr. Eoin O’Connell, Konfirmasi


Dr Eoin O’Connell minangka dosen ing Departemen Teknik Elektro & Komputer ing UL lan penyidik ​​​​dibiayai karo Confirm, pusat Science Foundation Ireland kanggo manufaktur cerdas lan Industri 4.0. Ing wawancara iki dheweke ngomong babagan dadi homebird lan teknologi nirkabel generasi sabanjure.

Ora kaya akeh akademisi, sampeyan wis njaga karir ing Irlandia. Apa iku kaputusan sadar?

Cara paling apik kanggo njlèntrèhaké iku aku homebird. Kulawargaku kabeh kutha Limerick. Aku sekolah ing Limerick, aku mlebu ing College of Art, Commerce and Technology (COACT) sing dadi Limerick Institute of Technology. Banjur aku kerja ing Dublin bengi-bengi lan pancen nggegirisi, mula aku entuk kerja ing Johnson & Johnson ing Limerick lan aku isih ora seneng kerja bengi, mula aku nglamar UL lan kerja ing kana ing wektu sing padha – dadi aku kudu tetep ing Limerick. Banjur aku nikah karo wong wadon Limerick. Aku ora bisa uwal.

Apa ana wilayah tartamtu sing nggawa sampeyan bali menyang kuliah?

Aku teknisi. Aku seneng ngerteni cara kerjane. Aku sengit ndeleng kothak ireng lan ora ngerti apa sing ana ing njero. Aku takon akeh murid-muridku yen padha wis tau njupuk loro mesin lan ora bisa sijine maneh bebarengan amarga sing carane aku miwiti metu. Lan nalika aku nyuwil barang, aku mikir ‘saiki aku kudu ngerti carane ora ngrusak’.

pariwara

Minangka insinyur, aku nggawe barang sing bisa ngobrol – kaya database sing ngomong karo lingkungan VR kanggo nggawe alat visualisasi. Dudu kapentinganku beda-beda, nanging beda-beda versi sing padha.

PhDku ana ing sensor serat optik nanging sejatine minangka conto awal saka Internet of Things. Iki minangka sensor serat optik sing disambungake menyang jaringan ponsel sing bakal ngirim pesen menyang wong-wong sing ngatur prau banyu kanthi sensor, ngandhani yen ora sehat sacara ekologis. Iki minangka conto awal saka sensor lingkungan sing aktif tinimbang wong kudu metu menyang lapangan lan njupuk sampel lan nggawa maneh menyang laboratorium.

Saiki kabeh wong duwe sensor lan masalahe akeh banget sing dadi masalah skala. Yen sampeyan duwe ewonan sensor, sampeyan butuh komputer gedhe, nalika sampeyan duwe komputer gedhe sampeyan butuh pusat data gedhe, yen sampeyan butuh pusat data gedhe sampeyan butuh bandwidth dhuwur.

Apa sampeyan ndeleng evolusi iki minangka intertwining alam saka apa sing ana utawa kasus wong sing nggoleki aplikasi tanpa ngerti apa sing bisa ditindakake?

Ana prabédan antarane kawruh lan data. Masalah paling gedhe karo sensor yaiku sampeyan entuk akeh data. Leverness teka saka bisa ngowahi data kasebut dadi kawruh. Minangka luwih akeh perkara sing nyambung, tegese sampeyan entuk data luwih akeh lan tegese sampeyan kudu ngetrapake algoritma sing luwih apik, cara sing luwih apik kanggo nyasarake data kasebut. Ing kono evolusi wis teka ing cara AI lan machine learning – apa sing sampeyan lan aku bakal disebut coding prasaja taun kepungkur saiki ‘AI’ lan ‘mesin learning’.

Wong ngomong babagan ChatGPT lan sampeyan bisa njaluk mesin AI kanggo nulis kode kanggo sampeyan. Sampeyan mung kudu ngandhani mesin AI ‘Aku pengin sampeyan nggawe alat visualisasi data iki. Dadi demokratisasi teknologi. Ngomong apa sing dikarepake, teknologi kudu bisa nindakake kanggo sampeyan. Sampeyan kudu pindhah karo jaman, supaya iku evolusi.

Senar liyane sing kudu sampeyan gunakake yaiku pengalaman manajemen proyek. Kita asring krungu babagan kekurangan ‘soft skill’ ing teknik lan teknologi. Apa sing isih rada stereotype?

Iku menarik amarga kanggo dadi insinyur chartered sampeyan kudu duwe kemampuan kanggo komunikasi. Ora ana gunane nindakake riset yaiku sampeyan ora bisa komunikasi.

Ana bedane antarane komunikasi lan penyebaran – komunikasi menyang massa lan nyebar menyang tim sampeyan. Insinyur biasane apik banget ngomong karo insinyur, mulane minangka insinyur, kita butuh wong pemasaran ing pusat riset supaya bisa ngirim pesen lan nuduhake apa sing ditindakake.

Ana tantangan kanggo sawetara engineers kanggo njaluk titik ing basa sing ngidini saben wong kanggo pindhah bebarengan karo wong-wong mau. Aku bisa ngomong kanggo jam ing minutae soko nanging sampeyan bisa uga ora kasengsem ing, sampeyan kudu tetep tingkat dhuwur. Aku mesthi nemokake insinyur sing apik yaiku wong sing bisa nyritakake masalah utawa topik sing menarik karo wong sing diajak guneman. Sampeyan kudu ngerti pamirsa.
Masalah liyane karo akeh insinyur yaiku katrampilan presentatinos minangka katrampilan dhewe. Supaya bisa ngirim pesen kanthi cara sing nyenengake iku angel banget. Kita kabeh wis kelas karo guru sing nindakake ‘mati kanthi powerpoint’ nanging yen sampeyan ora entuk tingkat keterlibatan utawa obrolan, sampeyan ora entuk minat. Yen sampeyan ora entuk kapentingan, sampeyan ora nggawe insinyur, sampeyan nggawe automaton.

Sampeyan wis urusan karo industri cukup. Apa sampeyan ndeleng dhewe minangka jembatan antarane akademisi?

Akeh banget. Akademisi apik banget kanggo nindakake dhasar kanthi apik. Kita bisa njupuk masalah, mbedakake apa sing kudu ditindakake lan komunikasi maneh ing struktur sing dilaporake. Industri bisa dadi babagan jaringan, entuk akses menyang pipa bakat uga riset inti – iki minangka ‘nilai sing ora ditemtokake’.

Masalah paling gedhe ing antarane nyepetake jurang kasebut yaiku nyabrang titik sing industri kerja ing siklus seprapat lan akademisi kerja ing siklus taunan. Sprint patang minggu kanggo industri bisa padha karo semester 15 minggu. Pedhot antarane garis wektu minangka masalah gedhe lan sampeyan kudu mbukak ing wiwitan.

Aku nindakake proyek karo perusahaan sing CEO nelpon kita saben minggu kanggo nganyari lan saben minggu kita kudu ngandhani lan nuduhake kanthi jelas apa sing kita lakoni. Yen ana proyek akademik mesthi saben wulan. Garis wektu kasebut minangka multiplier kanggo akademisi.

Wilayah apa sing sampeyan senengi saiki?

Aku nindakake akeh pakaryan ing bidang teknologi nirkabel. Teknologi milimeter minangka barang sing dakdeleng minangka ruang angkasa. Ing wayahe 5G ing Irlandia kacepetan dhuwur ing frekuensi relatif kurang. Kisaran 3.5-4.5GHz. Nalika kita munggah liwat spektrum sing bakal tegese kacepetan luwih dhuwur.

Apa sing kedadeyan nalika sampeyan munggah ing spektrum nirkabel yaiku ana trade-off teknik. Apa sampeyan entuk kacepetan sampeyan ilang ing penetrasi sinyal. Pramila ing jaman rumiyin, ponsel ageng sanget amargi antena kedah langkung ageng kangge nampi sinyal.

Nalika kita pindhah menyang 5G, antena saya cilik. Saiki kita ngomong babagan ngunggahake spektrum nganti 300GHz lan kaya sing ditindakake, telpon lan sensor lan teknologi liyane bakal dadi cilik lan luwih cilik nganti bisa diarani ‘debu sensing’.

Sampeyan bisa duwe kahanan ing ngendi kuku ing driji cilik bisa nahan atusan sensor. Iku wilayah sing excites kula. Cara njupuk data saka sensor kasebut menyang database kanthi wektu nyata utawa sabisane lan disedhiyakake menyang mesin AI supaya bisa nggawe keputusan – bakal ana luwih akeh data lan keputusan sing kudu ditindakake nalika kita maju. spektrum radio lan karo daya komputasi sing luwih apik, kurang konsumsi daya, tegese kabeh bakal dadi ramah lingkungan. Nanging bakal ana pitakonan babagan kelestarian, skalabilitas lan keamanan. Ana akeh tantangan nalika kita pindhah menyang masa depan.

Waca liyane: Konfirmasi Fokus ing Research Science Foundation Ireland SFI


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *