GitHub Codespaces ing Chromebook pancen apik tenan!

Minangka wong sing sinau JavaScript, aku kudu ngomong: GitHub Codespaces ing Chromebook pancen apik banget. Aku nggunakake Chromebook kanggo meh kabeh pasinaon coding, nggunakake dhukungan Linux asli. Pendekatan iki entuk aku liwat 8 kelas JavaScript ing kuliah komunitas lokal. Muga-muga aku duwe GitHub Codespaces nalika iku!

Apa itu GitHub Codespaces?

Wiwit Microsoft tuku GitHub, wis terus nambah fitur-fiture. GitHub Codespaces minangka upgrade paling anyar lan nyedhiyakake sesi coding remot karo Kode VS ing browser.

Biasane, aku ora bakal nggunakake editor kode online kanggo sinau program. Aku wis nyoba akeh ing jaman kepungkur lan kabeh apik. Nanging, aku seneng nggunakake desktop VS Code lengkap. Aku cenderung tuku Chromebook sing paling dhuwur utamane kanggo njamin kinerja aplikasi VS Code sing apik ing Linux.

GitHub Codespaces mbukak panggunaan VS Code, lan GitHub, malah ing Chromebook tingkat entri. Kaya carane GeForce saiki stream game menyang laptop, Codespaces nggawe lingkungan coding kanggo browser sampeyan. Kabeh “ngangkat abot” wis rampung ing mesin virtual ing server remot.

GitHub Codespaces ing Chromebook

Aku ora bakal ngliwati kabeh proses persiyapan nggunakake GitHub Codespaces ing kene. Iku luwih apik kanggo wong ing GitHub.

Sing bakal dakkandhakake yaiku carane nggunakake Chromebook lan apa keuntungane. Elinga yen GitHub nyedhiyakake sawetara jam kanggo nggunakake Codespaces kanthi gratis. Dadi sapa wae bisa nyoba tanpa biaya. Rega beda-beda gumantung carane akeh jam digunakake liwat undakan free lan ditemtokake dening “jam inti”. Tegese yen sampeyan nggunakake mesin virtual 4-inti, panggunaan wektu ticks munggah kaping pindho luwih saka VM 2-inti.

Langsung saka bat, ana sawetara cithakan lingkungan kasedhiya kanggo Codespace a. Iki kabeh wadhah Docker lan wis dikonfigurasi karo piranti lunak sing dikarepake utawa dibutuhake kanggo proyek sampeyan.

Mesthi wae, iki mung kanggo miwiti kanthi ngirit wektu konfigurasi. Sampeyan bisa nambah paket utawa dependensi apa wae sing dibutuhake, liwat terminal VS Code ing browser sampeyan. Iki kabeh ngirit akeh wektu nyetel lingkungan coding.

Sawise wadhah muter munggah, sampeyan wis siap kanggo miwiti coding ing Chromebook. Lan sampeyan entuk kabeh lonceng lan whistles sing ditemokake ing aplikasi desktop VS Code.

Keuntungan saka GitHub Codespaces ing Chromebook

Kaya sing dakkandhakake, sampeyan ora butuh Chromebook Intel generasi kaping 12 sing larang kanggo nggunakake GitHub Codespaces. Thanks kanggo mesin virtual sing disambungake, piranti ChromeOS apa wae kudu apik.

Kajaba saka keuntungan kasebut yaiku integrasi antarane kode lan gudang kode sampeyan. Kabeh pangowahan sampeyan disimpen ing akun GitHub lan repositori katon kaya liyane. Tegese yen sampeyan wis nginstal Kode VS ing desktop, laptop, utawa Chromebook liyane, sampeyan duwe akses kanggo nggarap kode sing padha.

Sampeyan ora bisa, umpamane, ndeleng manawa aku nggawe repositori ing ndhuwur lan kode kasebut liwat GitHub Codespaces. Katon kaya repositori kode normal lan kasedhiya kanggo piranti apa wae. Aku bisa narik kode mudhun kanggo terus obah bebarengan ing VS Code desktop app. Utawa aku bisa muter Codespace saka browser lan terus bisa. Iku kabeh rampung mulus.

Ngomong kanthi lancar, kabeh setelan konfigurasi desktop VS Code disinkronake karo klien awan iki. Malah ekstensi VS Code ana.

Sing paling apik yaiku aku ora perlu nyakup variabel lingkungan ing kodeku. Pangembang biasane nyimpen kunci pribadi kanggo API minangka variabel lingkungan. Iki ngidini app bisa ngomong karo aplikasi liyane, entuk data, lan nulis data, contone. Sing aku nyoba ing akhir minggu: Aplikasi kanggo njaluk kiriman saka Mastodon. Aku ora pengin wong ndeleng token akses Mastodon.

GitHub Secret Codespaces

Tinimbang sijine ing VS Code, ana panggonan ing GitHub Codespaces dhewe kanggo nyimpen. Dadi ora ana kemungkinan wong liya bakal weruh lan nggunakake.

Apa ana kekurangane?

Mesthi, ora ana solusi sing sampurna. Chromebook sampeyan kudu nyambung menyang internet kanggo nggunakake GitHub Codespaces. Dadi, aku ora bakal ngandelake iki minangka solusi utama kajaba sampeyan kerja ing omah utawa ing endi wae sing tansah ana konektivitas. Aku ora bakal nilar tuku Chromebook anyar minangka asil; Aku pengin opsi kanggo nggunakake VS Code offline ing Chromebook.

Nanging, GitHub Codespaces iki minangka alat liyane ing arsenal Chromebook yen sampeyan nindakake coding lan kaya VS Code. Saiki, aku bakal terus nggunakake, utamane kanggo persiyapan cepet lan fitur liyane sing diwenehake.

Seneng konten iki? Langganan gratis, newsletter mingguan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *