Hands-on: Olauncher bisa uga dadi peluncur paling apik ing Android saiki

Ing 2021, aku nggawe salah sawijining pilihan paling miskin ing uripku, tuku Nokia 3.4. Iki minangka piranti sing alon banget, mula ora mbukak akeh aplikasi lan tetep nganggo aplikasi sing entheng mesthi apik. Awal minggu iki, aku rumangsa pengin golek peluncur minimalis maneh kanggo ndeleng apa aku bisa nyepetake telpon lan nemoni Olauncher, peluncur sumber terbuka sing menehi layar ngarep sing sepi sing bisa nggawe pirantiku krasa a dicokot snappier.

Antarmuka Olauncher

Sawise nginstal, sampeyan bakal diwenehi papat slot sing bisa nambah aplikasi favorit. Yen sampeyan mbutuhake luwih utawa kurang pilihan saka iki, sampeyan bisa dawa menet wallpaper lan ngganti nomer favorit kanggo apa wae saka nol nganti wolung – Aku duwe enem app pinned nalika nulis, sawetara app olahpesen lan sawetara sisih-hustle app Aku seneng mriksa kanggo entuk dicokot saka dhuwit kanthong.

Amarga iki minangka peluncur minimalis, garis kabar bakal ilang, supaya sampeyan ora keganggu, nanging sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng kabar apa wae sing wis ditindakake kanthi ngusap mudhun kanggo mbukak antarmuka kabar lengkap. Ngusap munggah bakal nuduhake kabeh aplikasi sing diinstal minangka dhaptar dawa, ora kaya peluncur minimalis liyane, Olauncher nindakake prekara sing istimewa.

Nalika sampeyan geser munggah, sampeyan bakal diwenehi keyboard kanggo miwiti nggoleki app sing pengin dibukak. Kanggo ngirit wektu, peluncur bakal mbukak aplikasi sing dikarepake ing tengah-tengah kanthi ngetik sanalika dadi siji-sijine pilihan ing dhaptar aplikasi sampeyan. Contone, yen aku pengin mbukak Facebook, aku mung ngetik fac lan peluncur wiwit mbukak Facebook amarga ora ana aplikasi liyane ing piranti sing diwiwiti nganggo ‘fac’.

Antarmuka Olauncher

Kaya sing wis kasebut sadurunge, peluncur dilengkapi karo sawetara spasi ing layar ngarep kanggo aplikasi sampeyan. Kanggo ngirit rong slot, ana trabasan layar ngarep kanggo mbukak kamera lan telpon. Ngusap ngiwa nengen bakal mbukak aplikasi telpon, nalika ngusap menyang arah liyane bakal mbukak kamera sampeyan. Aku durung nemokake manawa nggunakake salah siji saka trabasan kasebut kanthi ora sengaja, mula pancen janjeni.

Sadurunge dina iki, aku maca liyane babagan app ing Play Store lan nemokake manawa ana fitur aplikasi sing didhelikake. Nalika pangguna peluncur liyane bakal ngerti babagan iki, wong sing ora nggunakake aplikasi kasebut ora bakal ngerti babagan golek aplikasi rahasia sampeyan! Kanggo ndhelikake app, sampeyan mung pindhah menyang dhaptar app banjur pencet dawa. Sampeyan bakal weruh opsi kanggo ndhelikake, nutul iki bakal mbusak saka dhaptar app. Kanggo ndeleng aplikasi sing didhelikake, sampeyan kudu menet dawa ing layar ngarep lan ing sisih ndhuwur menu setelan tunyuk judhul ‘Olauncher’, iki bakal nuduhake aplikasi sing didhelikake yen ana.

Antarmuka Olauncher

Ngomong babagan menu setelan, ing kene sampeyan bisa ngaktifake fitur kaya nuduhake garis status, ngganti wallpaper saben dina, lan ngganti posisi dhaptar aplikasi favorit. Ana uga pilihan kanggo ndeleng peta dalan umum Olauncher. Ing kaca peta dalan, pangembang Olauncher ujar manawa nambahake fitur-fitur anyar ora angel banget, nanging mesthekake yen kabeh bisa digunakake ing kabeh faktor wangun piranti yaiku sing mbutuhake wektu kanggo bener. Muga-muga, pendekatan sing dipikirake iki njamin Olauncher tetep dadi peluncur sing apik.

Saka perspektif pangembangan, Olauncher uga apik amarga sumber terbuka. Yen sampeyan dadi coder anyar lan pengin menehi kontribusi kanggo mbangun pengalaman coding, sampeyan bebas nyumbang kanggo proyek iki, lan yen sampeyan pengin nggawe launcher dhewe, sampeyan bisa nggawe proyek Olauncher lan bisa kerja. Sifat open source uga tegese kasedhiya kanggo diundhuh ing toko aplikasi F-Droid uga ing Google Play Store – iki nggampangake ngundhuh lan nginstal yen piranti sampeyan ora ana ing Google Play Store.

Olauncher cukup minimalis, mula bisa uga bakal narik kawigaten wong sing seneng antarmuka spartan. Yen ngandika, pengalaman sakabèhé apik banget lan bisa nggedhekake daya tarik kanggo pamirsa sing luwih akeh. Aku duwe setelan pilihan wallpaper saben dina aktif ing telpon lan nemokake yen pilihan wallpaper cukup apik lan nggunakake banget kabeh papan kosong ing layar ngarep, nggawe piranti umume apik kanggo katon ing.

Yen sampeyan nyoba metu, persiyapan ngirim ora njupuk dawa banget, sampeyan mung mbukak liwat pituduh kanggo nggawe iku peluncur gawan lan milih app favorit, lan sampeyan bisa pindhah. Kajaba aku nemokake sing ngganggu banget ing peluncur iki, mesthine aku bakal ujar manawa iki minangka peluncur favorit ing Android.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *