HP Nerapake Inovasi Cetak kanggo Upskill Pemuda Indonesia ing Era Digital

Jakarta, 9 November 2022 — Dina iki, HP Indonesia, kanthi kolaborasi karo Darbotz, Prestasi Junior Indonesia (PJI), lan Yayasan Kumala, ngrampungake HP Street Code, program pisanan sing nggunakake kekuwatan teknologi cetak kanggo nanem katrampilan coding, kreatif lan digital. , mbukak kesempatan anyar kanggo 20 pemuda Indonesia saka komunitas sing kurang dilayani kanggo berkembang ing jaman digital.

Program sinau pengalaman patang minggu nggabungake teknologi tank printer HP Smart Tank 519 karo keahlian program pemuda PJI kanggo nggawe kurikulum coding berbasis kertas sing unik, nyedhiyakake akses gampang menyang pemrograman lan kapabilitas digital. 20 mahasiswa penerima manfaat Yayasan Kumala kumpul ing Area Tanjung Priok Jakarta Utara lan nyemplung ing papan sinau ing ngisor dalan tol Jakarta Utara. Siswa nggunakake media cetak lan taktil kanggo ngasah kreatifitas, penylametan kawruh, kolaborasi, lan pamikiran logis – kabeh katrampilan kritis kanggo jagad sesuk.

Para pemuda kasebut ngrampungake program kasebut kanthi bebarengan ngembangake karya seni Darbotz lan HP adhedhasar kode unik. Karya seni kasebut ditampilake minangka proyeksi augmented reality menyang bangunan metropolitan sing cedhak karo Blok M Square sing rame ing Jakarta Selatan, minangka kanvas kanggo kreasi coding lan seni digital para pemuda.

Penggemar lan masyarakat bisa ngrasakake pengalaman kasebut kanthi mindhai kode QR sing aktif AR sing diintegrasi menyang poster cetak HP Street Code x Darbotz sing bakal dipajang ing sekitar Blok M Square (Jl. Melawai 9, Jakarta Selatan) wiwit dina iki nganti 8 Desember 2022. .

“Amarga owah-owahan sing terus-terusan babagan cara sinau lan kerja saiki, kita kudu ngetrapake konsep sinau hibrida lan ngembangake katrampilan sing siap kanggo masa depan. Liwat HP Street Code, kita nggunakake daya cetak kanggo nggawe inovasi lan ngrembakakake cara kita sinau ing jagad hibrida lan mbantu para pemuda supaya bisa maju ing jaman digital sing berkembang, “ujare Michele Huang, Direktur Kategori Cetak HP Asia Tenggara lan Kepala Kategori Cetak HP Indonesia.

“Para penerima manfaat, yaiku bocah-bocah Jakarta umur 15-17 taun, antusias sajrone program kasebut, lan kita seneng banget ndeleng kepiye carane bisa menehi kesempatan iki kanggo bocah-bocah liyane. Sinau coding kanthi cetak wis nuduhake kepiye carane sinau luwih gampang diakses ing jaman digital iki, sanajan ana tantangan sing diadhepi,” ujare. Abah Dindin, Kepala Yayasan Kumala.

“Minangka seniman jalanan, kolaborasi karo HP iki kanggo menehi inspirasi marang para pemuda ing Jakarta lumantar coding, AR lan karya seni digital, pancen narik kawigatosanku dhewe kanggo nggawe lan mbukak mripate masyarakat kanggo provokasi seni urban. Muga-muga HP Street Code mbantu para pemuda ing Jakarta ndeleng kemungkinan nyata sing bisa ditindakake dening katrampilan digital anyar,” ujare Darbotz.

Komitmen HP sing terus-terusan kanggo nyopir pendhidhikan sing luwih apik ing Indonesia

HP percaya yen teknologi cetak bisa dadi alat pendhidhikan sing inklusif kanggo nyedhiyakake kesempatan sinau lan mbisakake pendhidhikan sing luwih gampang diakses ing jaman hibrida. HP Street Code minangka kelanjutan saka komitmen HP Indonesia sing wis suwe kanggo maju lanskap pendidikan Indonesia. Wiwit taun 2015, HP Indonesia wis kerja sama erat karo Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Riset, lan Teknologi (MoECRT), uga para pendidik lan wong tuwa ing saindenging negara.

HP uga ndadekake asil sinau sing luwih apik ing sekolah liwat program kayata Semangat Guru lan Bantuan Pengajaran Online HP lan mbantu ningkatake transformasi digital ing sekolah ing saindhenging Indonesia liwat Transformasi Pembelajaran Inovatif (Reinventing the Classroom International). Program pendidikan HP liyane kalebu HP LIFE, program pelatihan-training gratis kanggo para wirausaha, bisnis, lan para siswa seumur hidup ing saindenging jagad lan Printable HPplatform gratis sing nawakake macem-macem bahan sinau lan dolanan kanggo bocah-bocah umur 2-18+ taun kanthi cetakan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *