HSBC mbahas kode murah ing layanan finansial

Ing konferensi Digital Transformation Week ing Amsterdam September iki, Lakshmi Ramasubramanian, analis bisnis senior ing HSBC, nampilake kaluwihan lan kekurangan nggunakake piranti lunak kanthi kode rendah kanggo ngembangake aplikasi ing layanan finansial.

Minangka bagéan saka tim transformasi global ing aset nyata lan bisnis keuangan terstruktur, Ramasubramanian ditugasake kanggo nyelidiki alat digital sing bisa uga dibutuhake dening perusahaan, lan nggunakake alat kode rendah kanggo ngembangake aplikasi manajemen minangka salah sawijining area fokus. .

Pangembangan piranti lunak kanthi kode rendah njanjeni cara sing cepet kanggo ngembangake aplikasi dening wong sing duwe katrampilan teknis sing sithik. Aplikasi bisa ditulis nganggo kode sing sithik banget, lan tujuane supaya gaweyan coding minimal, nggawe siklus urip pangembangan piranti lunak end-to-end luwih gampang lan luwih cepet.

Ora ana kode njupuk ide kasebut luwih maju, supaya wong bisa mbangun aplikasi tanpa kudu nulis kode apa wae. Tujuane kanggo mbangun aplikasi nggunakake seret lan selehake ing antarmuka pangembang sing sugih fitur.

Gagasan babagan kode-kode lan ora-kode ora anyar – nanging wis pirang-pirang taun. Ing taun 1980-an, contone, panyedhiya piranti lunak ngidini wong sing kurang teknis nggambar desain aplikasi nggunakake kothak kanggo modul sing beda-beda lan garis sing diarahake kanggo nuduhake ijol-ijolan data ing antarane modul. Piranti lunak banjur bakal njupuk desain grafis lan ngasilake aplikasi kerangka.

Uga ing taun 1980-an, jinis basa pamrograman anyar, sing diarani basa 4G, dikembangake kanggo mbantu non-koder ngembangake aplikasi kanggo ngakses basis data relasional nggunakake basa sing luwih gampang dipahami manungsa tinimbang basa pangembangan tradisional, kayata C utawa Pascal.

Ing kasus kasebut – nggunakake diagram kothak kanggo ngasilake program kerangka lan nggunakake basa tingkat sing luwih dhuwur kanggo pangguna bisnis – alat kasebut ngrampungake sawetara masalah. Programer larang, lan ing kasus sing bisnis ora mbutuhake piranti lunak sing cocog banget, ana papan kanggo platform sing ngidini wong sing kurang teknis nggawe aplikasi dhasar.

Paling anyar, kode murah wis diterapake ing otomatisasi proses robot (RPA) kanggo nemokake proses bisnis sing bisa diulang lan ditiru supaya bisa digunakake ing mangsa ngarep. Metodologi kode rendah uga digunakake kanggo mbangun alur kerja intensif data lan proses bisnis khusus industri.

Piranti tanpa kode saiki digunakake kanggo nggawe aplikasi web sing prasaja, antarmuka pangguna lan aplikasi manajemen proses bisnis. Sawetara alat populer ngidini pangguna ngembangake aplikasi seluler prototipe lan aplikasi swara.

Piranti tanpa kode dilengkapi logika sing bisa digunakake maneh ing jinis aplikasi tartamtu. Aplikasi kasebut gampang banget lan kalebu fungsi khusus perusahaan sing sithik. Nalika ora ana kode meh tansah diwatesi kanggo usaha gedhe kayata transformasi digital, pangembangan piranti lunak kanthi kode rendah kadhangkala cocog.

Low-kode minangka bagéan saka transformasi digital

“Ing sawetara taun kepungkur, kita wis ndeleng pertumbuhan eksponensial ing jumlah aplikasi digital sing dibangun dening bisnis ing industri,” ujare Ramasubramanian. “Transformasi digital nemtokake maneh cara bisnis ditindakake, kanthi teknologi minangka tulang punggung. Saiki kita duwe app kanggo saben proses utawa fungsi ing bisnis, dikirim liwat web utawa seluler utawa loro-lorone.

“Survei anyar dening IDC mbadek sing ing sawetara taun sabanjuré, bab 500 yuta app bakal dibangun, padha karo jumlah total app sing wis dibangun liwat 40 taun kepungkur. IDC prédhiksi manawa ing taun 2025, 60% perusahaan Eropa bakal nggunakake piranti lunak anyar saben dina.

Miturut Ramasubramanian, pandemi Covid wis luwih nyepetake kabutuhan digitalisasi aplikasi sing wis ana. Bisnis nandur modal ing kemampuan kanggo nyambungake karo pelanggan saka ngendi wae, kanggo nambah pengalaman digital lan ing wektu sing padha ngidini karyawan bisa kerja saka ngendi wae – saka kantor, omah utawa malah negara liya.

Kebutuhan kanggo mbangun aplikasi digital sing luwih akeh hubungane karo kabutuhan pangembang liyane. Pangembang IT sing apik bakal duwe kawruh domain kanggo nyedhiyakake fungsi sing dibutuhake lan katrampilan coding kanggo mbangun aplikasi sing kuat. Nanging ana kekurangan pangembang kasebut ing industri lan geografi, lan ing skenario kasebut, kode murah dadi pilihan sing menarik.

“Alat manajemen data mbisakake perusahaan ngresiki, ngapusi, ngolah lan nambah jumlah data sing bisa diklumpukake ing mburi macem-macem aplikasi digital ing bisnis,” ujare Ramasubramanian. “Data sing diklumpukake lan diproses duwe akeh kegunaan, kalebu menehi informasi babagan keputusan bisnis strategis lan taktis, ningkatake efisiensi operasional lan nambah pengalaman pelanggan. Ing sawetara kasus, data kasebut uga bisa dimonetisasi. Piranti manajemen data biasane ana ing ruang lingkup tim IT, sing duwe lan ngembangake alat manajemen data kasebut kanggo ngirim syarat data sing ditemtokake dening bisnis.

“Alat manajemen data kanthi kode rendah, ing sisih liya, minangka alternatif, ing ngendi kepemilikan bisa ditahan dening bisnis lan pangembangan sing ditindakake kanthi nggunakake kombinasi komponen kode sing bisa digunakake maneh lan perpustakaan sing wis dibangun kanggo ngatur data. Ngirim produk data kanthi nggunakake alat kode murah dadi menarik yen tim IT duwe wektu sing suwe kanggo ngirim produk data anyar kanggo bisnis kasebut.

“Nalika tim IT fokus kanggo mbangun infrastruktur data lan mbangun model data, analis bisnis utawa ahli subyek bisa nyoba mbangun produk data kanthi nggabungake kawruh bisnis lan alat sing kurang kode.”

Piranti kode rendah bisa digunakake ing layanan finansial – nanging sithik

Miturut Ramasubramanian, ana alat kode murah sing nyukupi kabutuhan layanan finansial sing beda-beda, kayata proses inti, aplikasi internal utawa solusi taktis sing nargetake ritel, pasar modal lan manajemen aset. Perusahaan layanan finansial duwe akeh data sing ana hubungane karo interaksi pelanggan, nanging riwayat transaksi asring disimpen ing sistem sing beda-beda. Mbangun tampilan agregat babagan silo data, ngotomatisasi proses bisnis kanthi skala cilik, mbangun saluran pipa data taktis lan ngatur dashboard minangka sawetara kasus panggunaan umum.

Nanging alat-alat kode rendah dudu pengganti piranti lunak asli digital sampeyan, ”ujare Ramasubramanian. “Dheweke minangka tambahan kanggo set-up IT perusahaan sampeyan.”

Kaya ide nggawe aplikasi saka diagram blok utawa nggunakake basa tingkat sing luwih dhuwur kanggo ngaktifake pangguna bisnis takon database, pangembangan kode rendah duwe papan ing layanan finansial. Bisa uga cara paling apik kanggo nemokake kesempatan kasebut yaiku nduwe “tim gabungan”, sing kalebu ahli teknologi lan pangguna bisnis, goleki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *