IBM ngembangake industri komputasi kuantum kanthi prosesor kuantum sing paling kuat

  • IBM ngumumake dalan menyang superkomputer kuantum-sentris kanthi komponen, sistem, lan teknologi anyar
  • IBM’s Osprey wis luwih saka kaping telu 127 qubit ing prosesor IBM Eagle

Ekonomi utama ing saindenging jagad ndeleng komputasi kuantum minangka teknologi sing penting. Secara teknis, komputer kuantum ngeksploitasi fitur kuantum qubits kanggo ngatasi masalah sing rumit banget kanggo komputer klasik, kayata ngira-ngira jumlah gedhe kanggo duweni potensi dekripsi RSA. Amarga potensial sing durung ditemokake, gagasan mung babagan kemungkinan kasebut nyebabake keprihatinan umum lan media.

Pamrentah lan bisnis ing saben bawana kanthi agresif promosi pangembangan sistem komputasi kuantum anyar kanggo mujudake potensiale. Kluster R&D kuantum sing unggul ing saindenging jagad wis nggawe investasi strategis kanggo njupuk bagean saka rantai pasokan masa depan kanggo komputasi kuantum lan nggawe akses strategis mandiri kanggo kapabilitas ing mangsa ngarep.

Pangembangan teknologi kasebut katon cedhak, amarga pengumuman reguler sing ditindakake dening perusahaan gedhe kaya Google, IBM, lan Microsoft babagan entuk keuntungan kuantum utawa nggawe langkah penting kanthi jinis qubit anyar.

Kepiye IBM ngganti komputasi kuantum

Ing IBM Quantum Summit 2022, IBM ngumumake perkembangan paling anyar babagan hardware lan software kuantum lan visi sing paling apik kanggo superkomputer kuantum-sentris. IBM Quantum Summit taunan nyorot ekosistem kuantum perusahaan pelanggan, mitra, lan pangembang lan upaya sing terus-terusan kanggo nggawe komputasi kuantum cocog kanggo kabeh wong.

“We [at IBM] pracaya sing kanggo nggawa komputasi kuantum migunani kanggo donya, lan kita kudu nambah telung bab hardware kita. Pisanan, kinerja, sing minangka kombinasi saka skala hardware kita – jumlah qubit. Kapindho yaiku kualitas, yaiku sepira kerepe kesalahane. Lan sing nomer telu yaiku kacepetan, yaiku sepira cepet hardware kasebut, “ujare Oliver Dial, IBM Fellow lan Kepala Arsitek Hardware Quantum.

Lan pangembangan penting sabanjure ing hardware kuantum IBM diarani “Osprey.” Prosesor “Osprey” 433 qubits anyar, miturut Dr. Daro Gil, Wakil Presiden Senior, IBM lan Direktur Riset, mindhah dheweke selangkah luwih cedhak karo dina nalika komputer kuantum bakal digunakake kanggo ngatasi masalah sing sadurunge ora bisa ditanggulangi. .

Osprey wis luwih saka kaping telu 127 qubit ing prosesor IBM Eagle, sing dicethakaké ing taun 2021, dadi prosesor kuantum IBM paling kuat nganti saiki. Ngluwihi apa wae sing bisa ditindakake komputer klasik, prosesor iki nduweni potensi kanggo ngoperasikake sirkuit kuantum sing rumit. Kanggo mbandhingake, prosesor IBM Osprey mbutuhake bit sing luwih klasik kanggo makili sawijining negara tinimbang ana atom ing kabeh alam semesta sing dikenal.

“Kita terus-terusan nambah lan ngembangake teknologi kuantum ing antarane hardware, piranti lunak lan integrasi klasik kanggo ngrampungake tantangan paling gedhe ing jaman saiki, bebarengan karo mitra lan klien ing saindenging jagad. Karya iki bakal dadi dhasar kanggo jaman superkomputer kuantum-sentris sing bakal teka, “ujare.

Ing Summit, perusahaan ngumumake pangembangan anyar ing ngisor iki:

  • Piranti lunak kuantum anyar ngatasi koreksi lan mitigasi kesalahan: IBM announced versi beta saka Qiskit Runtime sing ngidini kedhaftar kanggo perdagangan kacepetan kanggo count kesalahan ngisor karo pilihan prasaja ing API.
  • Nganyari IBM Quantum System Two: IBM nganyari informasi babagan IBM Quantum System Two anyar, sistem modular lan fleksibel sing nggabungake akeh prosesor dadi unit siji kanthi pranala komunikasi. Sistem iki bakal dadi dhasar kanggo superkomputer kuantum-sentris lan diantisipasi bakal online ing pungkasan taun 2023.
  • Teknologi IBM Quantum Safe anyar: Kanthi komputer kuantum dadi luwih kuat, panyedhiya teknologi kudu ngati-ati kanggo nglindhungi sistem lan data saka komputer kuantum potensial ing mangsa ngarep sing bisa ndhekripsi standar keamanan saiki. IBM nyedhiyakake teknologi lan layanan kanthi karakteristik keamanan kasebut, kayata sistem z16 sing aman kuantum lan algoritma kanggo ndhukung target standarisasi National Institute of Standards and Technology (NIST) ing taun 2024.

Apa tegese kanggo komunitas kuantum Asia Tenggara

Komunitas kuantum Asia Tenggara kudu terus fokus ngembangake hardware, piranti lunak, lan katrampilan interdisipliner sing dibutuhake kanggo nggawe algoritma kuantum lan aplikasi kanggo macem-macem industri supaya siap kuantum lan posisi sing apik kanggo mujudake nilai praktis teknologi kanggo ilmu pengetahuan. lan bisnis.

Nalika mbangun tenaga kerja kanggo kemajuan kuantum, IBM terus nandur modal ing inisiatif pendidikan sing wis tekan luwih saka 5.4M siswa. Contone, IBM ngatur Sekolah Musim Panas pertama babagan Komputasi Kuantum ing Thailand ing wulan Agustus 2021 kanthi kemitraan karo KMUTT.

Kanthi Sertifikasi Pangembang Kuantum IBM, IBM Quantum nyediakake cara kanggo wong saka macem-macem latar mburi pembangunan supaya bisa disertifikasi ing pemrograman karo Qiskit lan nggunakake bakat coding kuantum supaya bisa entuk kerja ing industri anyar sing nyenengake iki.

Kanggo ndhukung inisiatif kasebut lan ngedhunake alangan entri kanggo sapa wae sing kasengsem ing komputasi kuantum, IBM uga nggawe sistem kuantum bisa diakses liwat alat pangembang awan lan open-source, sing ngasilake tenaga kerja sing maneka warna lan inklusif.




Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *