ilmu komputer AP: siswa Vista del Lago skor sampurna

Kelas guru ilmu komputer Doug Lewin ing Vista Del Lago tanggal 18 Nopember 2022. Lewin ujar manawa dheweke duwe

Kelas guru ilmu komputer Doug Lewin ing Vista Del Lago tanggal 18 Nopember 2022. Lewin ujar manawa dheweke duwe “kelas sing apik banget” amarga panyiapan kasebut ngidini siswa sinau kanthi tulung-tinulung lan kerja bareng kanggo ngatasi masalah. Kadhangkala, ujare, ana siswa sing teka menyang Naysa Bhargava kanggo njaluk pitulung.

Doug Lewin

A senior ing Vista del Lago High School ing Folsom, Naysa Bhargava ngandika dheweke maca email ing September kanggo rama kapenuhan kejut lan kasenengan. Dheweke diterusake menyang ibune: Dheweke nampa skor sampurna ing ujian ilmu komputer Penempatan Lanjut.

Miturut statistik, Bhargava udakara 0,47% saka kabeh peserta ujian AP Computer Science A 2022, miturut email sing ditampa ing 16 September saka Trevor Packer, kepala program AP.

“Sampeyan ora mung nampa skor paling dhuwur 5, nanging salah siji saka 369 siswa saka sak donya kanggo entuk saben titik bisa ing tantangan, ujian tingkat College iki,”Packer wrote. “Kita memuji master babagan konten lan katrampilan kursus AP iki lan pengin sampeyan sukses ing mangsa ngarep.”


Njaluk kabar Folsom dikirim menyang kothak mlebu

Ndhaptar ing kene kanggo nampa buletin Bee Connected saben minggu gratis, ing ngendi kita entuk kabar ing Folsom – panedhaan, blanja, real estate, sekolah, acara lan liya-liyane.


Bhargava ujar manawa dheweke durung krungu skor sampurna ing ujian AP sadurunge lan ngerti yen kerja keras dheweke entuk bathi.

Miturut Kim Moore, kepala sekolah Vista del Lago, taun kepungkur sekolah menengah entuk Penghargaan Keragaman Wanita Ilmu Komputer AP College Board kanggo nggedhekake akses wanita enom menyang AP Computer Science Principles (CSP). Penghargaan iki ngakoni karya Vista kanggo perwakilan jender sing padha ing kursus ilmu komputer AP ing taun ajaran 2020-21.

“Vista ora bisa bangga karo Naysa lan guru sing wis ndhukung dheweke ing dalan kanggo nggayuh prestasi iki,” ujare Moore. “Aku ngerti dheweke duwe masa depan sing cerah banget.”

sinau ilmu komputer

Doug Lewin minangka guru ilmu komputer AP ing Vista, entuk gelar saka Universitas Kentucky. Dheweke mulang ing Vista kira-kira 13 taun. Lewin ujar manawa iki minangka pertunjukan mulang sing pertama, sadurunge dheweke mutusake dadi bapak ing omah sawise 10 taun ing Intel.

“Kira-kira 10 taun kepungkur, kita kandha, ‘Hei, kita kudu ngajar ilmu komputer ing ruang kelas, lan kita ora duwe cukup kelas ilmu komputer ing sekolah menengah,'” ujare Lewin.

Ing 2014, Dewan College ngembangake kursus prinsip ilmu komputer AP sing pisanan ditawakake ing 2016. Ujian pisanan ditindakake ing Mei 2017, miturut Yayasan Ilmu Nasional.

Lewin ujar manawa penataan kelas minangka kunci kanggo pengalaman ilmu komputer siswa lan Bhargava.

“Kaping pirang-pirang sampeyan sinau kanthi mbantu wong liya,” ujare Lewin. “Iku sing kelangan kelas iki. Kelasku ditata kaya ngono. Aku duwe kelas sing apik banget, aku kudu ngomong. Kelasku dudu kelasmu.”

Dheweke ujar manawa kolaborasi minangka kunci kanggo ngrampungake masalah. Dheweke kandha yen Bhargava ngerti kapan njaluk tulung lan kadhangkala ana kanca-kancane sing teka lan kandha, “Aku ora ngerti iki, apa sampeyan bisa nulungi aku?”

“Pak. Kelas Lewin pancen mbantu aku ngetrapake konsep kasebut, “ujare Bhargava. ‘Aku dadi murid sing adhedhasar aplikasi, mula, kanggo aku, iki pancen migunani banget. Aku bisa ndeleng aplikasi kasebut digunakake ing conto nyata.

Dheweke ujar manawa dheweke seneng karo ilmu komputer amarga dheweke seneng misteri lan teka-teki.

“Aku pancene seneng teka-teki wiwit cilik,” ujare. “Aku mikir katrampilan mikir kritis kanggo aku pancene diterjemahake amarga, nalika aku coding, aku seneng mikir kaya teka-teki gedhe.”

File dhukungan: Keluargane

Bapake Naysa Bhargava, Kapil Bhargava, biyen kerja ing Intel lan ilmu komputer. Dheweke ujar manawa iki nyumbang kanggo keputusane pengin sinau ing mangsa ngarep.

Dheweke kandha yen dheweke kelingan dheweke ngomong babagan kerja ing meja makan, lan dheweke bakal kepengin weruh apa sing dirembug.

“Iku pancen dadi kasengsem,” ujare Naysa Bhargava. “Aku luwih menyang aspek coding. Aku iki rada beda, nanging isih teknologi umume.

Dheweke ujar manawa dheweke kepengin nggawe intelijen buatan kanggo mbantu wong sinau.

“Sebagéan gedhé ekstrakurikulerku kalebu ngajar,” ujare. “Aku wis kerja karo akeh siswa ing umum, lan aku pengin nggawe algoritma pembelajaran mesin, utawa algoritma intelijen buatan, sing bisa nggawe pendhidhikan luwih efisien babagan gaya sinau sing beda-beda.”

Salah sawijining kegiatan ekstrakurikuler Bhargava kalebu mulang pidato lan debat marang para siswa ing komunitas miskin ing saindenging jagad kanthi organisasi sing diarani Cognitive Exchange. Dheweke kandha yen biyen mulang ing Mathnasium nanging saiki mulang ingCoderSchool. Dheweke mulang robotika bocah-bocah nalika musim panas, dadi presiden klub UNICEF ing Vista, main piano lan latihan tari klasik India.

“Aku seneng ngrancang prekara,” ujare. “Yen aku ngerti ana tes gedhe sing bakal teka, aku bakal misahake sinau sajrone seminggu. Aku bakal nyoba sinau sethithik saben dina tinimbang ngempet kabeh sadurunge tes.

Ibune Bhargava, Shalini Pandey, ujar manawa dheweke bungah nalika nampa kabar yen putrine entuk skor sampurna. Dheweke kandha yen putrine mandhiri, lan apa wae sing ditindakake putrine, dheweke nindakake dhewe tanpa tekanan saka wong tuwane.

“Aku pengin dheweke seneng,” ujare Pandey. “Aku pengin dheweke mung golek impen lan nindakake sing paling apik utawa apa wae sing bisa.”

Kapil Bhargava ngucapake garwane babagan dhukungan kanggo putrine ing mangsa ngarep.

“Kapan sampeyan seneng, sampeyan bakal seneng,” ujare. “Apa wae sing sampeyan lakoni, sampeyan ora bisa nindakake kanthi beban.”

Naysa Bhargava ujar manawa dheweke nglamar udakara 15 perguruan tinggi, nanging akeh sing ana ing tumpukan “mungkin”. Dheweke kandha yen dheweke ora duwe sekolah impen nanging pengin tetep ing California supaya cedhak karo kulawarga.

Crita sing ana gandhengane saka Sacramento Bee

Alex Muegge minangka intern pelapor kanggo The Sacramento Bee. Dheweke dadi jurusan jurnalisme ilmu politik ing Sacramento State, ing ngendi dheweke nglaporake The State Hornet.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *