Impen diakoni kuliah didorong dening profesor Stanford

Jennifer Cisneros, 10th-grader ing Birmingham Community Charter High School karo 4,2 GPA, ngandika dheweke “tau tenan mikir bab” nglamar langsung menyang universitas ngimpi dheweke, USC lan UCLA. Dheweke ngrencanakake kuliah komunitas luwih dhisik amarga dheweke rumangsa bakal luwih gampang kanggo nyesuekake karo angel ing kuliah.

Nanging semester iki dheweke ndhaptar kursus ilmu komputer tingkat kuliah sing diwulang dening profesor Stanford Patrick Young – lan rencana dheweke ganti.

“Ing wiwitan, aku pancene berjuang,” ujare. “Aku arep nyelehake kelas,” sing melu sinau luwih mandiri tinimbang biasane. Nanging guru SMA, Lindsay Humphrey, nyengkuyung dheweke tetep.

“Kelas iki nggawe aku ngerti manawa aku bisa ngatasi beban kerja sing diwenehake ing universitas kaya Stanford utawa sekolah sing dikenal,” ujare. “Lan aku mikir bakal mbantu ing masa depanku.”

Ilmu Komputer 105 ditawakake minangka bagian saka program dening National Education Equity Lab, sawijining organisasi nirlaba berbasis New York sing didegake ing 2019. Organisasi kasebut kerja sama karo universitas elit ing saindenging negara kanggo nawakake kursus tingkat perguruan tinggi kanggo siswa sekolah menengah. Kurikulum ora dikendhaleni, nanging para siswa nampa dhukungan tambahan saka guru sekolah menengah, fakultas universitas lan kanca-kanca mulang.

Leslie Cornfeld, mantan jaksa hak sipil federal lan pangadeg Ed Equity Lab, ujar manawa nalika ngomong karo administrator sekolah lan siswa, dheweke ngerti yen ekuitas pendidikan minangka “masalah hak-hak sipil jaman saiki.”

Guru Lindsay Humphrey mirsani siswa kelas 10 sak kelas ilmu komputer sing ditawakake Universitas Stanford tanggal 17 November ing Birmingham High School ing Lake Balboa.

(Mel Melcon/Los Angeles Times)

Riset nuduhake manawa siswa sing duwe prestasi dhuwur saka kulawarga berpendapatan rendah ora mlebu ing universitas sing selektif kanthi tingkat sing padha karo siswa kanthi skor tes lan biji sing padha saka latar mburi berpendapatan dhuwur. Ed Equity Lab tujuane kanggo ngatasi tren kasebut, sing diarani “undermatching.”

“We bakal lelungan menyang Title I, underserved sekolah menengah lan malah siswa paling bakat ora pracaya padha College pantes lan ora bisa njaluk ing radar universitas competitive senadyan paling efforts ,” Cornfeld ngandika. Ing sekolah Title I, paling ora 40% siswa asale saka rumah tangga berpendapatan rendah.

Nirlaba ngarep-arep bisa nggawa program kasebut menyang 25% distrik sekolah Title I ing saindenging AS sajrone telung taun sabanjure.

Sekolah Los Angeles Supt. Alberto Carvahlo wis kerja karo Ed Equity Lab nalika dadi superintendent distrik sekolah Miami-Dade County. Ing pidato bali sekolah ing wulan Agustus, dheweke ngumumake yen program kasebut bakal dadi bagian saka strategi kanggo kesiapan kuliah.

Ing musim semi, kursus sing ditawakake liwat program ing sekolah Unified Los Angeles bakal luwih saka tikel kaping pindho, saka sangang nganti luwih saka 25, ujare Carvalho.

Kelas sing ditawakake liwat Ed Equity Lab diwulangake dening profesor liwat video sing wis direkam. Siswa nonton video saben minggu ing wektu dhewe lan banjur ketemu ing kelas karo guru sekolah menengah sing menehi tips lan dhukungan kesiapan kuliah. Pengajar kanca, sing dadi mahasiswa lan alumni universitas, nawakake dhukungan langsung liwat Zoom.

Kelas kasebut kalebu saka aljabar inti lan kursus nulis nganti kelas seni liberal, kayata “Grit Lab: The Psychology of Passion, Perseverance and Success” Universitas Pennsylvania lan Spelman College “The Education of Black Girls.”

Ngadeg ing antarane meja kelas, loro mentor kanca mbantu siswa liyane sajrone kelas.

Peer mentor Samantha Zuniga, ngadeg, kiwa, siswa kelas 11 ing Birmingham High School ing Lake Balboa, mbantu siswa kelas 10 Fahyma Noor, nomer loro saka kiwa, minangka mentor kanca Ty Torres, katelu saka tengen, siswa kelas 11, mbantu kelas 10- grader Robert Ramirez, kaloro saka tengen, sak kelas ilmu komputer ing Birmingham High School. Zuniga lan Torres njupuk kursus taun kepungkur.

(Mel Melcon/Los Angeles Times)

Kelas dhuwur Birmingham wis inspirasi semangat anyar ing antarane akeh siswa kanggo program komputer. Liyane wis ngilangi coding minangka karir nanging entuk kapercayan yen bisa ngrampungake kursus tingkat universitas.

Sajrone kelas anyar, Jennifer lan kanca-kancane, Vianney Silva, kerja bareng nalika dikenalake karo Python lan sesambungan karo kanca-kanca mulang Stanford, sing menehi pelajaran kanthi positif.

Tugas iki luwih tantangan tinimbang kursus HTML lan CSS sing wis rampung ing minggu sadurunge. Bocah-bocah wadon miwiti tugas kanthi bener, nanging cepet-cepet ketemu alangan.

Nalika mulang kanca-kanca Zach Barnes mlumpat menyang ruangan breakout Zoom, dheweke takon marang para siswa yen butuh pitulung. Bocah-bocah wadon padha meneng sawetara wektu sadurunge Vianney nolak.

Kanthi tenang, dheweke kandha, “Kita ora duwe pitakon.”

“Kowe yakin? Aku bisa nulungi sampeyan apa wae sing sampeyan butuhake, ” Barnes menet kanthi sabar nalika bocah-bocah wadon kaya arep ngomong apa, isin banget kanggo nguripake kamera. Bocah-bocah wadon flipped liwat cathetan lan whispered kanggo saben liyane sadurunge Vianney njupuk wong munggah ing.

“Dadi kita nggawe For Loop bener?” dheweke ngandika, referring menyang proses coding sing bakal ngidini kanggo mbukak liwat informasi saka file padha nggarap.

Siswa nuduhake layar lan Barnes negesake naluri dheweke bener – lan bocah-bocah wadon padha bali menyang karya.

Siswa sing lungguh ing meja kerja ing laptop

Vianney Silva-Mercado, kiwa, lan Jenny Cisneros, kelas 10 ing Birmingham High School, nggarap laptop sajrone kelas ilmu komputer sing ditawakake Universitas Stanford.

(Mel Melcon/Los Angeles Times)

Vianney sing alus ngomong yen dheweke “sethithik” wedi ngomong, amarga Barnes lulusan Stanford lan diwasa, nanging kelas iki wis mulang dheweke pentinge njaluk bantuan. Dheweke dadi biasa ing jam kantor, ditawakake saben dina kanthi ngajar kanca.

Vianney ngandika “iku cantik apik tenan kanggo kula” kanggo njupuk kelas padha Stanford mahasiswa. Bocah umur 15 taun seneng ngrampungake masalah lan matematika, lan kepengin sinau ilmu komputer lan teknik ing kuliah.

Ing kamar breakout liyane, loro siswa takon kanggo mulang fellow Terrell Ibanez kok ana bedo cilik ing salah siji nomer ing kode sing.

“Oh kuwi pancen angel diterangake. Sing kedadeyan akeh ing komputasi, “ujare, nerangake manawa bedane penting kanggo programer NASA nanging ora ing kelas iki.

“Nomer cilik iki penting amarga padha majemuk nalika sampeyan lelungan liwat angkasa. Ora masalah ing kene … nanging pitakonan sing apik.

Erick Salcido, 16 taun, ujar manawa dheweke pengin metu saka kelas kasebut, amarga “kakehan.” Ora kaya ing kelas liyane, dheweke ora bisa ninggalake tugas nganti menit pungkasan. Dheweke butuh dina utawa minggu kanggo ngrampungake tugas, lan dheweke ora biasa, ujare.

“Kita teka saka Meksiko lan ibuku kandha marang aku, ‘Sajujure, yen sampeyan ngandhani iki ing Meksiko, aku bakal ngidini sampeyan mandheg sekolah lan aku bakal nggawe sampeyan kerja.’ ”

Iku minangka kesadaran sing nyenengake kanggo dheweke.

“Aku panginten OK, iki kesempatan sing apik banget.”

Saiki karir ing pangembangan web narik kawigaten. Dheweke seneng ngrasakake nalika nindakake kode kasebut kanthi sukses – lan dheweke ngerti manawa pangembang web bisa entuk dhuwit akeh.

Iki tegese banget kanggo dheweke lan kulawargane, sing pindhah saka negara Jalisco ing Meksiko ing taun 2019 lan mung sawetara taun kepungkur, malah berjuang golek omah. Dheweke ngrancang gawe bangga wong tuwane.

Frida Gonzalez, 16, ngedongkrak IPK sawise njupuk kelas komputer pungkasan taun lan wis menehi pidato babagan pengalaman dheweke kanggo Ed Equity Lab ing ngarepe “wong penting,”Soko dheweke ora bisa mbayangno sadurunge.

Siswa njupuk gambar, ndeleng kamera.

Frida Gonzalez, 16, lan 11th-grader ing Birmingham High School, punika peer mentor kanggo kelas ilmu komputer kanggo 10-graders ditawakake Stanford University.

(Mel Melcon/Los Angeles Times)

Frida kanthi bangga ujar manawa dheweke nglamar Stanford taun ngarep. Dheweke mesthi kepengin sinau babagan kedokteran lan dadi dokter anak, nanging sawise njupuk CS 105, dheweke bisa uga melu bioteknologi utawa bioteknologi.

“Sawise aku entuk skor maneh kanggo tugasku, aku kaya, oh, aku entuk skor apik lan iki [Stanford students] lagi nglakoni. Iku menehi kula kapercayan kanggo ngomong, OK, mungkin Stanford ora adoh banget.’”

William Lopez, 15, ngandika kelas wis luwih tantangan saka liyane. Perlu sawetara jam kanggo njupuk cathetan kuliah sing apik, lan dheweke kudu pinter ngatur wektu kanggo ngimbangi sinau mandiri iki, kelas lan olahraga liyane.

Dheweke ngarep-arep sinau teknik mesin ing Stanford, UC Berkeley utawa MIT. Nanging sawise njupuk kelas, dheweke duwe minat anyar ing program komputer.

“Aku ketemu metu sing aku bener tenan kaya ilmu komputer lan sing kapentingan kula minangka akeh minangka mechanical engineering, lan aku bener pengin nindakake jurusan pindho utawa kaya sing,”Ngandika.

Sukses ing kelas kasebut ndadekake dheweke luwih percaya diri ing saben kelas liyane. “Iki menehi kula mentalitas, kaya, ora angel kaya iki, mula aku ngerti yen aku bisa nindakake.”

Dheweke duwe target dadi insinyur NASA.

“Mimpi gedhe, ngerti?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *