Ing njero rencana Ekiti kanggo mbangun hub teknologi sing sregep

Pamrentah Negara Ekiti kanthi kolaborasi karo TechCabal Insights lan Utiva tanggal 6 Agustus 2022 nganakake Dina Demo kanggo lulus kohort perdana 50 peserta sukses Program Pengembangan Perangkat Lunak Ekiti 1.0 lan nampilake proyeke, sawise pengalaman sinau 4 wulan sing ketat.

Kanthi misi latihan lan nyediakake dalan menyang proyek anyar kanggo wong enom lan nggawe hub tech ing Ekiti State, program pangembangan bakat dilatih warga enom saka 16 pemerintah lokal ing saindhenging negara ing frontend lan backend pembangunan, UI / UX desain lan skills employability nggunakake model pangiriman hibrida.

Acara Demo Day ing ibukutha negara, Ado-Ekiti, dirawuhi dening pejabat pemerintah lan pemangku kepentingan utama saka akademisi lan sektor swasta. Pesen goodwill dikirim menyang lulusan trainee dening Hon. Akintunde Oyebode, Komisioner Keuangan lan Pembangunan Ekonomi; guru. Olu Olatunji, Direktur ICT, Ekiti State University (EKSU); lan Ibu Adedamola Ajibade, Dirjen Ekiti Development and Investment Promotion Agency (EKDIPA).

Ing pidato intine, Hon. Akintunde Oyebode, ngedika bab ekonomi kawruh Ekiti lan carane program pembangunan software pas karo kemajuan digawe nganti saiki. Miturut dheweke, ngembangake blumbang bakat teknologi negara minangka kunci kanggo ngembangake ekonomi lan dadi pusat kabijakan kanggo kasedhiyan investor lan pakaryan. “Lan sampeyan kabeh sing wis ngrampungake latihan iki minangka bukti konsep investasi iki,” ujare.

Sajrone Program Pengembangan Perangkat Lunak Ekiti, kabeh peserta dipérang dadi 6 klompok kanggo nggarap proyek capstone lan ngembangake minangka startup teknologi ing sangisoré pengawasan tutor. Ing acara kasebut, saben klompok nampilake proyek-proyek kasebut menyang panel fungsi pemerintah negara kanggo umpan balik lan review.

A cross section saka peserta ing upacara wisuda

Grup 1, dipimpin dening Kayode Adetifa, ngembangake lan nampilake platform teknologi sipil lan sistem e-voting kanggo nambah partisipasi sipil ing negara kasebut. Grup 2, dipimpin dening Obembe Sunday Dapo, nggawe platform e-commerce, E-mart, kanggo nyepetake jurang pasar kanggo tuku lan adol produk. Grup 3, dipimpin dening Fasakin Adeniyi, ngembangake platform kanggo digitalisasi akses menyang layanan kesehatan.

Grup 4, dipimpin dening Olabiyi Oluwaferanmi, mbangun PathToPro, perpustakaan awan buku kanggo para penggemar teknologi kanthi tujuan kanggo nggayuh saben individu sing kasengsem ing program ing negara kasebut. Grup 5, dipimpin dening Muheez Adeagbo, ngembangake situs web logistik sing jenenge, Dynamt Logistics, kanggo nyambungake rantai pasokan lan pangiriman barang kanggo pangguna ing negara kasebut. Grup 6, dipimpin dening Owolabi Nifemi, uga ngembangake FarmConnect, platform teknologi pertanian, kanggo nyambungake petani lokal Ekiti menyang investor ing njero lan njaba negara.

Chinedu Louis Igbelina, sing dijenengi siswa paling apik lan paling konsisten, matur nuwun kanggo kesempatan latihan. “Aku latihan saben dina tanpa mandheg,” ujare Igbelina, nalika ditakoni kepiye ngarep-arep bisa terus ngetrapake katrampilan sawise bootcamp. “Lan ing wektu sing padha nglamar lan ngamanake papan magang supaya aku bisa nggunakake katrampilan kasebut kanthi apik.”

Adebayo Oluwatobi Adeleke, sing uga diakoni minangka siswa paling kolaboratif lan melu ing bootcamp coding, Podo-podo ngucapake kasenengane, ujar manawa dheweke ora bisa luwih diajeni dadi alumni. “Pengalaman nggarap wong sing duwe ide sing beda-beda pancen apik tenan, amarga menehi kawruh luwih akeh babagan kerja tim. Muga-muga bisa terus ngetrapake apa sing aku sinau lan uga luwih jero ing ruang teknologi, “ujare Adeleke.

Ekiti State Coding Bootcamp diuji coba kanggo ngatasi kekurangan pelatihan katrampilan sing relevan lan akses menyang kesempatan level entri kanggo para mudha ing Negara Bagian Ekiti lan kanggo nyukupi panjaluk bakat teknologi. Miturut Quartz Africa, para ahli ujar manawa pamrentah lan perusahaan kudu tumindak minangka pemangku kepentingan kanggo kerja sama nambah akses menyang pelatihan keterampilan teknologi lan nyambungake pangembang enom menyang kesempatan kerja kanggo pangembangan ekonomi.

Babagan TC Insights

TC Insights minangka konsultasi ekonomi digital sing fokus ing Afrika, nyedhiyakake data sing bisa ditindakake babagan wiwitan lan ekosistem teknologi ing saindenging Afrika kanggo para investor, pengusaha, perusahaan teknologi gedhe, regulator lan pemain liyane ing lan ing bawana kanggo mangsuli pitakon tartamtu lan ngetrapake intervensi utama.

Entuk buletin teknologi Afrika paling apik ing kothak mlebu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *