Ing perjalanan pisanan Venice Simplon-Orient-Express menyang Alpen

Senin 23 Januari 2023 12:06

Kita nemokake manawa “The Train,” minangka jinis masyarakat sing diarani Venice Simplon-Orient-Express, minangka teater immersive 1920s sing paling apik. pengalaman

Sepur iki karir ing pinggiran Paris sing peteng nalika kerang diselehake ing mejaku kanggo dipasangake karo sampanye pungkasan. Aku lagi mangan saka armchair bordir luwih akurat diterangake minangka dhampar. Ana sing menehi sajian liyane sing disiapake dening koki Prancis sing dibintangi Michelin Jean Imbert, wonderkid saiki saka panedhaan Paris, lan kita ngunggahake roti panggang nalika sepur kasebut ngliwati tanjakan dhuwur lan metu menyang jerone deso Prancis sing wiyar.

Iki minangka wayah sore mangsa sing sengit, jinis ireng jet sing ora bisa dakdeleng sanajan aku nyekel tanganku menyang jendela sepur, nanging njaba ora masalah: ing tembok logam lawas abad sing suci iki, teater immersive paling gedhe ing donya. acara wis mung mundhakaken sandiworo. Wektu nedha bengi lan kita miwiti pitik truffle lan Beaujolais minangka gitaris ing jaket nedha bengi njupuk bangku ing jejere kita. A saxophonist lan baritone lanang singing in tux rock munggah banget lan sijine ing salah siji neraka nuduhake ing sawetara kaki saka papan antarane meja.

Venesia Simplon-Orient-Express menyang Alpen (Foto: Belmond)

Tipe masyarakat nyebut “Sepur”. The ‘Venice Simplon-Orient-Express’ muni ostentatious, supaya “sepur” ndadekake pangertèn, plus iku aran kaya rahasia coding kanggo nyebut soko khusus banget ing cara banal, kaya nelpon Claridge kang “amben kanggo wengi”. Iku lelampahan sajarah, pisanan Grand Dame saka lelungan sepur wis liwati menyang Alpen Prancis saka ibukutha. Perjalanan sewengi saiki didol kanggo lelungan budhal saka Desember iki.

Mbalik ing kapal, wis liwat wektu mangan lan ing kreta liyane mixologists ing jaket nedha bengi putih Performing tumindak kapindho. Bar kasebut cilik nanging nampilake tampilan sing paling nggumunake nalika goyangake koktail kanthi cepet kaya sepur. Anggota awak bar koyone obah kanthi robot, ngerti saben inch saka counter lan carane ngeksploitasi tanpa njupuk akeh kamar. Dheweke ora kringet, nanging tekanan terus: antrian ora bisa dibentuk amarga ora ana papan. Nalika ana wong liwat gerbong bar, sampeyan bakal nggawe kesan kadal sing paling apik, nyeret tembok kanthi tangan munggah supaya wong liya bisa liwat. Mesthi wae, utamane karo kabeh wong sing nganggo busana. Ana menu nanging aku mung njaluk koktail gin garing kanggo ndeleng apa sing kedadeyan. Soko kepileh dadi munggah.

Mobil bar ing Venice Simplon-Orient-Express, ing ngendi pianis main nganti tamu pungkasan turu (Foto: Belmond)

Wed wis hurtling bebarengan ing jangkah unnervingly cepet kanggo Sepur-lawas satus taun, nanging nalika aku pensiun menyang telenging armchairs biru kraton ing mobil bar, kita tekan Dijon lan alon mandeg. Gambar perjalanan sepur ing sirah kita, mesthi yen sampeyan durung nindakake akeh, iku gerakan sing terus-terusan, nanging kasunyatane luwih mandheg lan miwiti. “Anggap dheweke kaya wong tuwa,” ujare salah sawijining buruh. Apa maksude? Venesia Simplon-Orient-Express wis lawas banget, mula kudu istirahat terus-terusan supaya galur gerakan ora nyebabake mesin lan gerbong bosok. Gerbong dibangun wiwit pertengahan taun 1920-an lan ngalami renovasi taunan sing abot. Panel kayu ing kabin turu dilapisi maneh lan diukur nganti milimeter. Sawise kayu dadi tipis, banjur diganti, nanging umume peralatan ing sepur asli.

Carriage 3309 bookends Sepur. Iki minangka gerbong nyata sing ing taun 1929 kabur ing badai salju ing njaba Istanbul. Agatha Christie numpak sepur lan krungu babagan kedadean sing menehi inspirasi kanggo novel sing sampeyan wis krungu babagan: Pembunuhan ing Orient Express. Iku babar blas surreal ngumbara liwat gerbong sing, ora mung amarga saka sajarah ketok, nanging amarga saka nggunakake modern. Iku mung kreta sing wis gutted lan redesigned lan dina iki, telung Suite isi kabeh dawa kreta. Yaiku Prague, Wina lan Budapest – kabeh tujuan sepur – lan kanggo perjalanan Paris menyang Courchevel sing bakal teka, tarif mulai saka sekitar £ 15,000 saben wengi. Saben uwong duwe sofa antik dhewe kanggo ndeleng tampilan minangka bukit-bukit sing cendhek dadi gunung ing wayah esuk nalika sepur tekan ing pucuk gunung Alpen.

Kabin Bersejarah ing Venice Simplon-Orient-Express (Foto: Belmond)

Aku awakened dening akselerasi ing esuk, nalika sinar suryo srengenge ngancam safety saka pepeteng kabin sandi, nglindhungi kula saka encroaching hangover. Aku durung suwe turu. Koktail gin garing terus mili, lan sawetara kanca sing nyanyi ing jejere piano nganti setengah wengi. “Ora ana wong sing numpak sepur kanggo turu,” ujare manajer Sepur Pascale karo eseman provokatif nalika aku ngandhani babagan wengiku nalika nedha bengi. Nanging pisanan aku mundhakaken rana kabin nalika lying ing amben, appreciating calmly bola-bali swara saka ril ing trek, mirsani alas, tlaga lan kutha kita liwat. Iku oposisi sambutan kanggo clatter manungsa wengi sing wis, bali nalika kita lagi sinking martinis kaya padha arep metu saka fashion.

Ana siji jamban saben gerbong ing sepur kaya biasane. Patrons romanticizes sing struktur kreta sawijining tetep persis kaya padha abad kepungkur tinimbang pandering kanggo tren anyar. Ora suwe, kaslametan selimut mabukku wis ora ana maneh: wis dicopot, ambenku malih dadi sofa, bantal sing empuk. Ing ngarepku, lemari klambi cilik lan baskom cuci – maneh, saka jaman – loro-lorone bisa didemek saka sofa. Ing 6 kaki 2, Aku dhuwur banget kanggo amben, nanging minangka Pascale ngandika, sing teka kene kanggo turu?

Aku sugih maneh kanggo brunch ing kreta dining unfathomably nggantheng nonton gunung rush dening. Ana salju, lan kita lagi karir menyang kutha-kutha Alpine kebak chalet ski lan lereng powdery tanpa kaku saka bandara ngobong pikiranku. Ana sup seafood, pasta sarwa, liyane anggur, liyane Sampanye, banter liyane genial. Apik banget kanggo mangan ing wayah awan. Ing wayah sore gerbong dhewe minangka karya seni, nanging esuk iki jendhela pigura pigura alam donya. Ing intine, Venice Simplon Orient Express pancen cosplay ing taun 1920-an, kanthi para staf lan tamu nganggo busana kanggo nggawe romansa The Roaring Twenties. Kabeh pancen apik banget, staf bar ngerti manawa uga nggawe Manhattan sing bisa dirusak, dheweke uga duwe tugas minangka aktor. Sampeyan kudu mikir yen ora ana sing numpak sepur kanggo tujuan lelungan maneh; Ana cara sing luwih gampang kanggo pindhah saka A menyang B. Dadi yen lelungan kasebut ora owah sacara fisik, cara sing paling penting wis diadaptasi yaiku saka pengalaman lelungan praktis menyang wisata. Sing, mesthi, ngganti getaran ing papan. Rasane kaya pertunjukan dianakake lan sawise sawetara wektu, barang anyar bisa uga ilang, nanging kanggo sawetara sore khusus, utawa lelungan limang dina utama menyang Istanbul, iku pengalaman dhaptar ember sing dikarepake. Apa sing diidam-idamake saben wong tuwa, nanging paling ora tau ditindakake.

Angkutan pribadi diatur dening sepur lan ora suwe aku wis teka ing Courchevel 1850. Aku duwe segelas seger seger sing nunggu aku ing Hôtel Barrière Les Neiges. Ana, ngendi aku bisa ski lan ski metu, Aku dadi bagéan saka gambar-kartu pos snowsports pemandangan konsisten karo wilayah. Nalika aku ora ski, aku ana ing bak panas ruangan diubengi dening salju, peering ing gunung ngluwihi. Hotel iki minangka salah sawijining properti sing bergengsi ing pinggir lereng ing Courchevel, ing jejere Aman.

Pemandangan Alpen saka Hotel Barrière Les Neiges (Foto: MarcBerenguer.com)

Ing teras Les Neiges, para tamu sunbathed nalika nonton ski relatif liwat. Aku wis eschewed pomp saka Aman kanggo soko liyane mulyo, minangka Les Neiges touts getar Alpine-chic, karo nggantheng nglukis anget uncalan ing kamar lan kabin mangsa aran saindhenging, kamar karo gunung nyengsemaken lan ski views. Wengi iku nalika nedha bengi ing restoran Cartes, aku ngandhani tamu-tamu liyane babagan carane aku lunga menyang Alpen Prancis saka London. Iku hard kanggo ngematake skiers saka resort Highly upmarket sing mbayar ewu saben wengi kanggo tetep ing pinggiran slope kang, nanging nalika aku regaled karo crita Sepur padhang mripate. Padha kaya bocah-bocah krungu bab Disneyland kanggo pisanan.

Venice Simplon-Orient-Express njupuk trip pisanan menyang Alpen Prancis ing Desember iki lan pesenan saiki kasedhiya. Sepur mangkat saka Paris menyang Albertville, Moûtiers utawa BourgSaint-Maurice ing Pegunungan Alpen Prancis. Telu lokasi kasebut cocog kanggo pindhah menyang resor ski kaya Mont Blanc lan Courchevel. Sepur regane saka £ 3,785 saben wong lan lelungan pisanan mangkat ing Desember. Book ing Belmond.com/trains. Kamar ing Hôtel Barrière Les Neiges diwiwiti saka £1,600. Hotelsbarriere.com

Waca liyane saka City AM Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *