Investasi OpenAI paling anyar Microsoft mbukak cara kanggo layanan perusahaan anyar

Satya Nadella (CEO – Microsoft)

Kredit: Microsoft

OpenAI wis entuk dana milyaran dolar luwih saka Microsoft kanggo nerusake pangembangan alat intelijen buatan (AI) generatif kayata Dall-E 2 lan ChatGPT. Gerakan sing bisa uga mbukak kunci investasi sing padha saka pesaing – khususe Google – lan mbukak dalan kanggo piranti lunak anyar utawa luwih apik kanggo perusahaan gedhe lan cilik.

Microsoft entuk manfaat saka investasi kanthi telung cara. Minangka pemegang lisensi piranti lunak OpenAI, bakal entuk akses menyang kapabilitas basis AI anyar sing bisa didol maneh utawa dibangun ing produke.

Minangka panyedhiya awan eksklusif OpenAI, bakal entuk bathi tambahan kanggo layanan Azure, amarga salah sawijining biaya paling gedhe OpenAI yaiku nyedhiyakake kapasitas komputasi kanggo nglatih lan nglakokake model AI. Lan minangka investor, bisa ngarepake sawetara pengembalian modal, sanajan iki bakal diwatesi dening status OpenAI minangka perusahaan bathi sing ditutupi dening organisasi nirlaba.

Kesepakatan kasebut, sing diumumake dening OpenAI lan Microsoft tanggal 23 Januari 2023, kemungkinan bakal nggegirisi pasar layanan perusahaan berbasis AI, ujare Rajesh Kandaswamy, analis lan kanca ing Gartner: “Iki menehi dorongan tambahan kanggo Google kanggo ndeleng maneh. peta dalan. Iki padha karo pesaing liyane kaya AWS, “ujare.

Ritu Jyoti, pimpinan riset AI global IDC, ndeleng luwih saka mung hak bragging AI sing dipertaruhake ing kene. “Ana perang gedhe ing antarane telung hyperscaler – Amazon, Google, lan Microsoft – lan ora mung babagan AI. Iku bakal nyopir sapa sing bakal dadi paling dhuwur ing méga amarga iki mbutuhake ton lan ton komputasi, lan kabeh padha gelut. Bakal dadi elek,” ujare.

Karyawan wis ngalami sawetara sing ala: Wiwit wiwitan taun, Microsoft, Amazon, lan Google Alphabet wong tuwa kabeh wis ngumumake PHK gedhe amarga padha ngupaya fokus maneh ing pasar pertumbuhan lan nandur modal ing AI.

Otak milyar dolar

Gosip yen Microsoft bisa nandur modal nganti $ 10 milyar kanggo ngembangake bisnis AI bubar ing awal Januari. Perusahaan kasebut dadi panyengkuyung upaya OpenAI kanggo mbangun intelijen umum buatan wiwit wiwitan, diwiwiti kanthi hosting eksperimen OpenAI ing server Azure khusus ing 2016.

Ing Juli 2019 dadi panyedhiya awan eksklusif OpenAI lan nandur modal $ 1 milyar ing perusahaan kasebut kanggo ndhukung upaya nggawe “intelijen umum buatan.” Ing taun 2020, Microsoft dadi sing pertama lisensi piranti lunak Generative Pre-trained Transformer (GPT) AI OpenAI kanggo dilebokake ing produk lan layanan dhewe.

Nganti saiki, OpenAI mung ngidini perusahaan lan akademisi ngakses piranti lunak kasebut liwat API sing winates.

Perusahaan wis duwe akses menyang sawetara teknologi kasebut liwat layanan Microsoft Azure OpenAI, sing nawakake akses API pay-as-you-go menyang alat OpenAI, kalebu generator teks GPT 3, generator gambar Dall-E 2, lan Codex, khusus. versi GPT sing bisa nerjemahake antarane basa alam lan basa pamrograman.

Microsoft uga nawakake Codex minangka layanan ing bentuk GitHub Copilot, alat pemrograman pasangan basis AI sing bisa ngasilake fragmen kode saka pituduh basa alami. Lan bakal enggal nawakake pelanggan Microsoft 365 aplikasi anyar sing nggabungake fitur PowerPoint karo generator gambar Dall-E 2 OpenAI.

Aplikasi iki, Microsoft Designer, saiki ana ing uji coba beta tertutup. Lan, mesthi, dheweke bisa mriksa ChatGPT, generator teks interaktif sing wis nggawe gelombang wiwit dirilis ing November 2022.

GPT-3.5, model OpenAI sing adhedhasar ChatGPT, minangka conto trafo, teknik sinau jero sing dikembangake dening Google ing 2017 kanggo ngatasi masalah ing pangolahan basa alami. Liyane kalebu BERT lan PaLM saka Google; lan MT-NLG, sing dikembangake bareng Microsoft lan Nvidia.

Transformers nambah teknologi sinau jero generasi sadurunge, jaringan saraf ambalan, kanthi kemampuan kanggo ngolah kabeh teks kanthi bebarengan tinimbang ngobati kanthi urut, siji-sijine tembung.

Iki ngidini wong-wong mau bisa nyimpulake sesambungan antarane tembung sawetara ukara, sing migunani banget nalika sesambungan karo manungsa sing nggunakake tembung ganti kanggo ngirit wektu. ChatGPT minangka salah sawijining sing pisanan kasedhiya minangka alat interaktif tinimbang liwat API.

Robot sing nyamar

Teks ChatGPT ngasilake maca kaya manungsa sing rada pedantic lan ora tansah ngerti, lan bagean saka keprihatinan babagan iki yaiku bisa digunakake kanggo ngisi internet kanthi teks sing muni manungsa nanging mblusukake utawa ora ana gunane. Resiko ing kana – kajaba nggawe internet ora ana gunane kanggo manungsa – yaiku bakal ngrusak sumber daya sing dibutuhake kanggo nglatih AI sing luwih apik.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *