“Israel nyedhaki langit-langit potensial teknologi”

“Siklus makro-ekonomi lan kalem sing nyedhak ora kudu ngalihake kita saka tujuan jangka panjang: perbaikan terus-terusan infrastruktur modal manungsa ekonomi Israel. Donya dadi luwih teknologi, lan ibukutha Israel kudu adaptasi karo modern. pasar tenaga kerja, apa wong pungkasane kerja ing teknologi utawa apa dheweke kerja ing proyek produktivitas dhuwur ing industri liyane,” CEO Institut Kebijakan Start-Up Nation Uri Gabai ngandika dina iki ing konferensi “Hi&Hire: Expanding High-Tech Employment” sing dianakake dening Start- Up Central lan “Globes”.

Gabi ujar manawa sanajan ana industri teknologi saiki lan gelombang PHK, “kekurangan karyawan sing apik pancen kronis, lan sanajan saya suda sajrone wektu kalem, panjaluk sing dhuwur bakal tetep lan malah bakal saya tambah ing jangka panjang. nambah, “Laporan Perlmutter dirilis minggu kepungkur minangka laporan penting lan lengkap, lan sembarang rembugan saka ibukutha manungsa kanggo teknologi dhuwur ing taun teka kudu miwiti saka iku.”

Gabai ngrujuk marang laporan Komite Modal Manusia Teknologi Tinggi Nasional sing diadegake dening pamrentah lan dipimpin dening pengusaha, kapitalis ventura lan mantan eksekutif Intel David (Dadi) Perlmutter.

Kanthi pamrentahan anyar sing bakal dadi jabatan, Gabai negesake sawetara perkara babagan lapangan kerja ing industri teknologi. Sing pisanan yaiku babagan apa sing penting banget kanggo diukur. “Pitakonan babagan carane ngukur lan apa sing bakal diukur bakal ngarahake kabijakan pemerintah ing taun-taun sing bakal teka luwih saka pitakonan apa target kudu 15% utawa 17%. Ing konteks iki, panitia Perlmutter nindakake kanthi apik kanggo nggedhekake perspektif kanggo nyakup buruh teknologi. ngluwihi industri teknologi – bisa uga kerja ing bank. Sampeyan kudu eling yen teknologi dudu pungkasan, nanging minangka sarana kanggo nggayuh produktivitas sing luwih dhuwur.”

Babagan buruh teknologi, sing ana kekurangan sing abot, Gabai ujar, “Saben kenaikan 1% ing proporsi tenaga kerja sing digunakake ing teknologi dhuwur luwih angel tinimbang sadurunge. Kita wiwit nyedhaki langit-langit potensial teknologi sing negara kudu nawakake ing jangka cendhak lan medium. Kita tekan wong sing luwih angel mlebu teknologi lan sing luwih angel dilatih. Saiki kita duwe solusi kayata Coding Bootcamps, lan liya-liyane. kabèh sistem dianggo uga.

“Nalika kita mbentuk Otoritas Inovasi ing 2015 lan miwiti Coding Bootcamps, perusahaan sing aktif ing pasar iki bisa diitung nganggo driji siji. Dina iki, industri iki wis berkembang, lan nawakake puluhan macem-macem latihan, cocog kanggo bagean saka populasi. Kira-kira 13% buruh teknologi teka ing industri teknologi liwat saluran iki.

Gabai dielingake, Nanging, sing kabisat kuantum sabanjuré ing nomer buruh teknologi bakal mbutuhake solusi kanggo masalah ROOT ing masyarakat Israel, kayata kesenjangan ing standar matématika lan Inggris pasinaon antarane tengah negara lan periphery. lan antarane wong Yahudi non-haredi ing sisih siji lan Arab lan Yahudi haredi ing sisih liyane. “We are nyedhak titik ing ngendi kemampuan kanggo tuwuh industri teknologi ing jangka panjang lan masalah sosial-ekonomi inti Israel bakal pas. Mung solusi dhasar kanggo kesenjangan sosial-ekonomi, sing nimbulaké lan disebabake kesenjangan ing pendidikan. bakal nggawa pertumbuhan terus kanggo industri teknologi tinggi Israel ing jangka panjang, “ujare Gabai.

Konferensi kasebut dianakake kanthi kerjasama karo Start-Up Nation Central, lan kanthi partisipasi Otoritas Inovasi Israel lan Israel Electric Corporation.

Diterbitake dening Globes, warta bisnis Israel – en.globes.co.il – tanggal 14 November 2022.

© Hak Cipta saka Globes Publisher Itonut (1983) Ltd., 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *