Jurnal Pivot Kula: Kepiye Adeola Aderounmu nemokake semangat anyar ing desain produk

Jurnal Pivotku minangka Ventures Africa seri mingguan ndokumentasikake transisi karir wong saka siji industri menyang liyane, utamane kanggo teknologi.

Adeola Esther Aderounmu tansah semangat kanggo mulang. Nanging nalika dheweke nemokake angel kanggo latihan mulang ing kutha cilik, dheweke cepet ngowahi lemon dadi limun lan nemokake semangat anyar ing teknologi. Punika jurnal poros Adeola.

Carane miwiti

Aku sinau pendidikan Inggris ing universitas Ado Ekiti. Sawise aku lulus, aku makarya minangka editor kanggo makalah online kanggo setahun. Aku ngliwati Layanan Pemuda Nasional (NYSC) wajib ing Ekiti State. Sakwisé aku ngabdi, aku bali menyang Lagos, lan aku kerja dadi guru. Aku dadi salah siji guru paling enom ing sekolah anak Kudus, Southwest Ikoyi. Iku pengalaman apik amarga aku seneng mulang. Iku gampang kanggo kula. Aku dudu jinis wong sing mung pengin mulang amarga mung iku profesi sing kasedhiya. Iku passion, supaya gampang kanggo kula. Aku duwe wong-wong sing nandur modal ing kula tuwuh munggah, lan aku cumadhang kanggo nindakake padha, kanggo pour dhewe menyang mahasiswa, kanggo mbangun karo pikiran enom iki lan impact ing wong.

Epiphany

Wayahe lampu bohlamku nikah. Sawise aku nikah, bojoku dipindhah saka Lagos menyang negara Ekiti. Kita ngerti jarak kasebut dudu pasangan sing mentas nikah, mula kita kudu nggawe keputusan. Kita takon dhéwé, “pekerjaan sapa sing bisa dipindhah saiki?” Amarga aku kerja ing sektor swasta, lan dheweke kerja ing pemerintah federal, aku milih pindhah menyang Ekiti. Nalika aku tekan negara Ekiti, aku mikir, “ora bisa dadi ala” “sepira angel entuk papan sing apik ing kene?” Banjur aku nyadari yen angel banget. Ana bedane gedhe antarane gaji sing dibayar guru ing Lagos lan gaji sing dibayar ing Ekiti. Butuh setaun maneh kanggo golek kerja. Kajaba iku, aku ngandhut sawetara sasi sawise pindhah menyang Ekiti. Sing ditambahake kanggo wektu tundha. Ora ana wong sing pengin nyewa wanita ngandhut. Dadi, aku njupuk wektu kanggo mikir babagan apa sing dakkarepake. Aku nyadari ngajar dudu cara maju ing Ekiti. Bakal mesthi ana celah antarane mulang ing negara Lagos lan mulang ing negara Ekiti. Jinis sumber daya aku ing Lagos sing nggawe piwulang gampang ora kasedhiya ing kene. Aku butuh kerja remot. Dadi, aku mutusake kanggo nggayuh karir teknologi. Adikku, sing ahli teknologi, ngyakinake aku supaya nyoba coding.

Adeola Aderounmu

Transisi

Nalika aku wiwit sinau kode, aku sinau HTML, CSS, lan JavaScript. Nanging, aku berjuang kanggo njaluk iku bener. Aku ing dalan kanggo dadi pangembang ngarep-mburi, nanging iku ora soko aku sante. Aku surfing web siji dina nalika aku weruh soko babagan kesempatan tanpa kode ing teknologi. Aku ketemu sing menarik. Dadi, aku wiwit ngeduk. Aku nggawe dhaptar lan njupuk wektu kanggo riset saben karir ing portofolio lan kawruh sing dibutuhake kanggo nggayuh karir. Aku nemokake UI (Pengalaman pangguna) sing menarik, mula aku milih. Banjur Ingessive4Good teka ing uripku. Kanca nyambungake aku karo Ingressive4Good, organisasi nirlaba sing ngidini sampeyan sinau kursus teknologi. Aku nglamar program Wanita ing Data nanging ora mlebu. Aku kuciwa. Untunge, dheweke duwe kursus desain lan aku mlebu. Instrukturku nggawe perjalanan sing apik banget. Dheweke nggawe aku ngerti yen aku bisa entuk apa sing dakkarepake yen aku kerja. Pandhuan dheweke pancen mengaruhi karir UI / UXku. Iku apik tenan wiwit, mbangun portofolio maksudku. Nalika aku rampung kursus, aku miwiti kolaborasi karo profesional liyane. Aku sinau pentinge kerja tim. Meh sanalika sawise aku rampung kursus, aku duwe wong nelpon kula kanggo nggarap proyek bebarengan. Iki ngidini kula kanggo praktek kanthi lengkap apa aku sinau ing teori.

Kepriye kahanane

Aku saiki dadi desainer produk freelance. Lan aku duwe kesempatan kanggo nggarap proyek ing macem-macem lapangan. Aku uga wis wiwit njelajah kesempatan liyane. Aku bubar nemokake katresnan anyar ing kasunyatan virtual lan wis miwiti navigasi ing banyu metaverse. Aku nggarap proyek pribadi sing kudu diluncurake ing kuartal pisanan taun. Aku mbangun soko sing nyambungake kasunyatan virtual lan pendidikan, karo sekolah menengah minangka fokus utama. Aku duwe tim sing kerja bareng karo aku. Ing dina sing khas, aku ketemu karo klien, ngerteni apa sing dibutuhake, nemokake masalah sing diduweni, ngliwati proses UX, data lan analisis, nggawe solusi banjur aku miwiti ngrancang.

hack karir

Dadi mbukak kanggo kabeh wangun pendidikan. Bodho ora tau nulungi sapa wae. Sampeyan ora bisa mung tetep karo kawruh lawas; sampeyan kudu terus sinau. Donya teknologi cepet-cepet. Dadi, mesthekake yen sampeyan ora keno ambegan supaya tetep ing ndhuwur game ing kabeh wektu. Tetep produktif nanging ngindhari burnout.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *