Jurnal Pivot Kula: Kepiye Florence entuk alur maneh sinau kode

My Pivot Journal minangka seri mingguan Ventures Africa sing nyathet transisi karir wong saka siji industri menyang industri liyane, utamane kanggo teknologi.

Nalika Florence Adikwu wiwit sinau babagan kode, dheweke mikir yen otak dheweke wis mati. Dheweke tansah kasengsem ing permukaan njaba lan tampilan produk teknologi, mula dheweke nganggep teknik ngarep paling pas. Adhuh! Ora gampang teka kaya sing dikira. Nanging dheweke ora bakal nyerah kanthi gampang. Sawise kabeh, dheweke wis nilar karir media kanggo nggayuh teknologi. Punika jurnal pangsi Florence Adikwu.

Carane miwiti

Aku sinau Komunikasi Massa ing Universitas Negeri Benue. Aku tansah dadi go-getter, supaya sadurunge aku lulus, aku magang ing omah-omahé media. Sawise lulus, aku lunga menyang NYSC lan dikirim kerja ing omah media. Sanajan aku kerja ing media, kajaba aku duwe keraguan babagan kerja ing media ing jangka panjang. Siji-sijine, aku ora ngerti apa sing bisa ditindakake. Suwe-suwe, minatku ing media ilang. Lan ora mbantu manawa kemungkinan entuk kerja media banjur meh ora ana apa-apa. Aku uga padha karo saiki. Nanging ing wektu iki aku ngerti babagan teknologi.

Epiphany

Aku duwe kanca sing dadi insinyur piranti lunak. Aku ngomong karo dheweke babagan nyoba kabeh babagan teknologi. Ngandika kanggo pindhah iku. Dadi, sawise rampung ngabdi ing negara, aku ujar manawa ora ana gunane nggarap media. Aku wiwit nggoleki konten sing gegandhengan karo teknologi ing internet. Aku miwiti kanthi ndhaptar sawetara kursus Zero to Mastery ing Udemy. Aku njupuk The Complete Web Developer Series dening Andre Neagoie lan Modern React karo Redux dening Stephen Grider. Aku kelingan yen aku ora duwe laptop. Dadi, aku bakal nonton kursus ing telpon kaya film Netflix. Wektu iku pancen menarik.

Transisi

Sawise NYSC, nalika aku isih njupuk pelajaran Udemy, wiwitan teknologi njupuk kesempatan kanggo aku lan menehi aku posisi magang. Iki minangka magang nem sasi ing ngendi kita kudu sinau babagan inti pangembangan piranti lunak sadurunge mutusake apa sing kudu dadi spesialis. Aku tansah kasengsem ing njaba lan tampilan produk teknologi. Dadi, ora kaget nalika aku nindakake tugas frontend luwih apik tinimbang backend. Aku mikir yen aku wis miwiti lelungan teknologi sing njupuk kursus online ing pangembangan ngarep uga ngandhani keputusanku kanggo tetep karo pangembangan ngarep. Kanggo kula, ngalih menyang teknologi cukup gampang. Aku miwiti kursus Udemy sajrone NYSC. Lan sadurunge aku ngrampungake sawetara kursus online, aku langsung entuk peran magang. Aku bakal ngomong aku begja.

Nanging aku kudu ngakoni ana sawetara tantangan pribadi. Kaping pisanan yaiku kasunyatan manawa aku ora ngerti kepiye teknologi tugas otak. Ing tahap awal transisi, aku bakal ngalahake aku amarga ora ana sing bisa dingerteni. Aku panginten aku mati otak. Bener, ora ana sing nyiapake sampeyan kanggo pengalaman kasebut. Aku uga ora teka saka latar mburi ilmu utawa komputer, mula otakku durung ngalami pengeboran kaya ngono. Aku ngerti wong-wong sing langsung noleh amarga dheweke ngerti yen iki dudu kanggo dheweke. Aku mung ngandhani yen yen wong XYZ bisa nindakake, aku uga bisa. Aku digawe tentrem karo kasunyatan sing wiwit coding ora teka alamiah, aku kudu kerja kaping pindho minangka hard. Tantangan kapindho yaiku kekurangan sumber daya. Aku ora duwe laptop. Lan kursus kasebut ora murah. Aku bakal tuku sing aku bisa lan gumantung banget ing hadiah Twitter kanggo sing ora bisa. Akhire aku entuk laptop pertamaku saka perusahaan aku magang. Dheweke menehi kita laptop banjur.

Florence Adikwu

Kepriye kahanane

Wis patang taun wiwit aku ngalih karir dadi insinyur front-end. Minangka insinyur front-end, aku ngembangake antarmuka lan kerja sama karo pangembang mburi mburi kanggo mbangun sisih pangguna aplikasi lan kaca web. Sejatine, aku nggawa desain kanthi kode. Tumpukanku yaiku JavaScript lan TypeScript karo React. Minangka insinyur ngarep, aku duwe kesempatan kanggo kerja bareng karo perusahaan teknologi finansial lan real estate ing Nigeria lan ing luar negeri. Saiki aku kerja karo perusahaan fintech sing jenenge Esusu.

Sajrone pirang-pirang taun, peranku wis berkembang saka mung coding nganti kalebu karya riset lan perencanaan. Nanging apik amarga tugasku super fleksibel. Aku bisa mbatalake, lan aku entuk nilai kanggo karya aku sijine ing. Siji-sijine con sing bisa dakpikir yaiku wektu sing ilang nalika turu amarga tugas kudu rampung. Nanging percaya marang aku, minangka insinyur ngarep, sampeyan bisa nindakake pakaryan sing luar biasa lan urip kanthi apik. Siji-sijine sing bakal dakganti babagan pengalaman pivot yaiku miwiti teknologi luwih awal tinimbang aku. Aku bakal miwiti nalika isih ana ing Universitas, kaya sing ditindakake para pemula ing jaman saiki. Aku ngerti siswa sing entuk akeh dhuwit saka manggung.

hack karir

Yen sampeyan anyar ing teknologi, aja nglewati dhasar. Yen sampeyan ora nglampahi wektu kanggo perkara cilik, mula yakin sampeyan bakal berjuang karo tugas gedhe. Tansah geni penasaran, lan aja mandheg takon.
Kajaba iku, katrampilan teknis mung ora bakal nggawa sampeyan adoh. Sampeyan uga kudu ngembangake katrampilan alus. Dadi, gunakake katrampilan interpersonal sampeyan. Lan elinga, rekayasa piranti lunak dudu skema sugih. Sampeyan kudu sabar lan sijine ing karya. Lan kudu katon.

Njaluk proyek ing teknologi ora gampang kaya biyen. Iki amarga ana akeh bakat ing ruang teknologi. Dadi, ana akeh bakat sing apik kanggo dipilih. Iki ora ateges sampeyan dudu pangembang sing apik banget. Iku mung tegese sampeyan kudu terus nglamar. Iku game nomer. Iku uga apik kanggo ngresiki resume kanggo saben aplikasi anyar. Sampeyan bisa uga kudu nimbang nggunakake tembung kunci saka deskripsi proyek ing resume sampeyan. Siji bab liyane sing mbantu entuk kerja ing teknologi yaiku jaringan. Jaringan, jaringan, jaringan. Siji ora bisa kaku iki cukup. Iku mbantu kanggo rawuh konferensi lan acara jaringan lan bisa nggawe kanca utawa golek mentor sing bisa nuntun sampeyan liwat karir.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *