Kabar | Kanggo nambah keragaman jender ing STEM kanthi signifikan, pamrentah kudu ndhukung wong sing bener

Kurang keragaman ing industri STEM nahan kemajuan lan nyegah industri tekan potensial lengkap. Investasi ing tingkat akar umbi dibutuhake kanggo ngatasi masalah iki sadurunge kasep.

Ora dadi rahasia manawa pakaryan ing ilmu, teknologi, teknik lan matematika duwe masalah karo macem-macem. Miturut techUK, mung 8.5% pimpinan senior ing teknologi Inggris saka kelompok etnis minoritas, 16% profesional IT yaiku wanita, lan 9% kabeh spesialis IT duwe cacat.

Ora mung iki duwe implikasi sosial sing gedhe, nanging uga nyegah industri supaya bisa nggayuh potensial lengkap – laporan anyar saka McKinsey & Co nemokake manawa organisasi kanthi tingkat keragaman sing luwih dhuwur luwih bisa nguntungake jangka panjang. Dadi, keragaman ora mung penting kanggo nggawe tenaga kerja sing adil lan wakil, nanging minangka mupangat objektif kanggo bisnis Inggris sing kudu njamin keamanan finansial sajrone resesi.

Bisnis duwe tanggung jawab kanggo nambah keragaman tim teknologi, nanging kanggo ndandani kesenjangan keragaman jangka panjang ing ilmu pengetahuan, komputasi lan teknologi, kita kudu nandur modal ing tingkat akar rumput. Nalika kita nimbang subjek kaya ilmu komputer sing dimangerteni mung siji saka limang wanita enom mungsuh lanang ing A-level, iku gampang kanggo ndeleng carane masalah magnifies ing papan.

Nanging keragaman jender ing STEM tetep dadi masalah yen pamrentah saiki wis ngetrapake sumber daya sing winates kanggo ngatasi, lan mesthi bakal duwe pengaruh negatif ing masyarakat lan ekonomi yen ora owah.

Status keragaman STEM saiki

Yen kita ndeleng pendhidhikan, ilmu komputer nduweni kesenjangan jender paling gedhe ing A-Level, diikuti kanthi rapet karo fisika, matematika lan TIK. Kemajuan cilik ditindakake kanggo nyuda kesenjangan kasebut, kanthi statistik UCAS nuduhake jumlah siswa wanita sing diselehake ing kursus gelar ilmu komputer wis mundhak 16% wiwit taun 2021, nanging isih ana dalan sing dawa.

Beda jender ing pendhidhikan nduweni efek dramatis ing tingkat profesional. Laporan dampak Sosial InnovateHer nemokake yen 45% luwih wanita tinimbang wong lanang ninggalake peran teknologi, lan setengah wanita ing peran teknologi ninggalake sadurunge umur 35.

Apa kita uga ngerti iku, senadyan kang adoh outnumbered dening ora pati cetho lanang, nalika bocah-bocah wadon nindakake njupuk subjek STEM, padha kathah outperform lanang nalika nerangake prestasi kelas. Bocah-bocah wadon mung nggawe 15% siswa komputasi A-Level ing 2022, nanging luwih saka setengah (56.2%) entuk A utawa A*.

Iki nuduhake manawa sing ndhelikake wanita yaiku STEM saiki ora ditampilake minangka ruang kanggo dheweke – iki ora mung ngalangi luwih akeh saka golek pendidikan sing luwih dhuwur lan karir ing STEM, nanging nyebabake wong-wong sing ninggalake industri kasebut kanthi prematur.

Cara paling apik kanggo ngatasi disparitas jender ing STEM yaiku narik minat bocah-bocah wadon wiwit cilik lan langsung nantang konsepsi budaya lan sosial kasebut sadurunge duwe wektu kanggo njupuk oyod.

Peran pemerintah kanggo njamin STEM katon minangka papan kanggo bocah-bocah wadon enom

Aku yakin yen ruang kelas minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo menehi inspirasi lan nyengkuyung para mudha kanggo nindakake perkara anyar utawa njupuk tantangan. Lan iki sebabe akeh sing bisa ditindakake pemerintah kanggo ngatasi masalah keragaman STEM gumantung saka apa sing kedadeyan ing kelas kita.

Kita ngerti manawa entuk luwih akeh bocah wadon menyang STEM dudu masalah kekurangan rasa seneng utawa kemampuan – nanging babagan nggawe subjek STEM, kayata komputasi, kaya papan sing aman kanggo bocah-bocah wadon enom kanggo nggayuh kapentingane.

Ing ngisor iki sawetara titik wiwitan sing penting kanggo tumindak pemerintah:

Nggawe kabeh subjek STEM subjek inti

Tim pimpinan sekolah ngalami tekanan. Emphasis ing ujian totoan dhuwur, defisit budget mundhak lan krisis kekurangan guru nggawe tekanan ing kaputusan pendanaan subyek. Nalika sawetara subjek STEM kayata ilmu wis dianggep minangka subyek inti, liyane kayata ilmu komputer saiki ora diwenehi tingkat pangenalan sing padha lan mulane investasi sumber daya. Ngelingi sepira pentinge kita ngerti katrampilan digital, iki kudu diganti. Komputasi kudu diunggahake menyang status subyek inti.

Nganggo sumber daya sing beda-beda miturut desain

Kemajuan gedhe wis digawe kanggo nggawe sumber daya guru, hardware lan piranti lunak sing wis dirancang kanthi inklusivitas sing luwih gedhe. Contone, kita ngerti manawa bocah-bocah wadon lan siswa enom saka latar mburi sing kurang diwakili luwih akeh melu pelajaran komputasi nalika diwulang nganggo piranti fisik kanggo ngowahi kode sing katon ing layar. Kemajuan liyane kalebu antarmuka pemrograman pamula sing luwih gampang diwaca lan kalebu pituduh lan saran ngisi otomatis, ngilangi alangan kanggo sinau coding dhasar sing diadhepi para bocah enom kaya kemampuan maca.

Investasi ing guru

Pemberdayaan guru bisa uga minangka perkara sing paling kuat sing bisa ditindakake pemerintah kanggo ngilangi alangan STEM – utamane ing bidang subjek sing luwih anyar, kayata komputasi. Panaliten mikro: bit nemokake manawa akeh guru utami Inggris sing tanggung jawab kanggo mulang komputasi kurang latihan sing nyukupi, ora dilengkapi lan ora diwenehi wektu sing cukup ing kurikulum kanggo njelajah wilayah iki. Industri pendhidhikan wis ngalami kekurangan guru, mula kita kudu mesthekake yen kita njaluk dheweke mulang katrampilan digital anyar, dheweke diwenehi dhukungan sing paling apik kanggo nindakake. Guru wanita, sing nggawe mayoritas profesi guru utama, uga duwe pengaruh banget. Yen kita bisa mbantu guru wanita supaya luwih percaya diri nalika ngirim pelajaran STEM, kita bisa mbantu nantang stereotip jender lan nggawe panutan awal sing positif kanggo bocah-bocah wadon enom.

Ngganti pandangan sosial babagan profesi STEM

Pungkasane, sekolah lan guru kurang dilatih lan ora dilengkapi kanthi efektif supaya bisa nyengkuyung bocah-bocah saka kabeh latar mburi supaya pengin mlebu STEM. Pamrentah kudu ngetrapake status kurikulum supaya luwih akeh bocah njupuk komputasi menyang tingkat GCSE lan mesthekake guru dilatih kanggo mulang mata pelajaran kaya ilmu komputer kanthi efektif. Pamrentah uga kudu nuduhake sawetara inisiatif nalika nerangake masyarakat sing ora ngerti babagan kesempatan apa sing disedhiyakake subjek STEM kanggo para nom-noman kanggo mesthekake bocah-bocah wadon enom ngerti yen iki minangka papan kanggo dheweke.

Keuntungan saka tenaga kerja teknologi sing luwih maneka warna bakal ora bisa diukur kanthi ngrampungake tantangan keragaman ing umur sing luwih enom saiki.

Miturut Magda Wood, Kepala Pembelajaran, Yayasan Pendidikan Mikro:bit

nyaranake0 rekomendasiDiterbitake ing Eksklusif kanggo FE News, Employability, Work and leadership, Social impact

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *