Kabar Saka SAP TechEd 2022

SAP Tech Ed 2022

SAP TechEd 2022 dianakake taun iki minangka acara virtual lan uga minangka acara langsung ing Las Vegas.

Sawise diskusi babagan apa sing bakal diarepake ing sesi taun iki, minggu iki IgniteSAP nyedhiyakake ringkesan tema sing paling penting sing bakal ditindakake ing sesi kasebut lan uga akeh pengumuman babagan produk lan inovasi SAP anyar.

Muga-muga iki bakal menehi ide sing apik kanggo komunitas kita babagan sesi kanggo conto saka konten sing dikarepake sing kasedhiya ing kene.

Tema Sesi Intine

Ing Intine Pembukaan tanggal 15 November, Kepala Teknologi SAP, Juergen Mueller, ngandhani masalah dhasar sing diadhepi komunitas bisnis: gangguan global lan tantangan lingkungan. Ana uga kontribusi saka pangembang SAP lan pelanggan SAP kalebu Omar Mitchell saka Liga Hoki Nasional, ngrembug babagan carane solusi SAP wis ngaktifake NHL kanggo ngatasi prakarsa lan inisiatif pertumbuhan sing lestari.

Kaya taun-taun sadurunge, Mueller uga nggunakake kesempatan kanggo ngumumake sawetara owah-owahan utama ing portofolio solusi SAP.

SAP wis njupuk langkah-langkah kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan ing industri IT sing diprediksi IDC bisa nggedhekake kekurangan 4 yuta pangembang ing taun 2025. SAP nyoba nambah katrampilan rong yuta pangembang ing saindenging jagad ing taun 2025, ndhukung pangembangan katrampilan sing dibutuhake kanggo wong-wong sing kasengsem ing. njelajah karir ing ekosistem SAP.

Juergen Muller announced sing minangka bagéan saka gaweyan iki ngembangaken ing proyèk pembangunan kode kurang sing announced ing TechEd taun pungkasan. SAP percaya yen kanthi nggawe alat pangembangan kode murah kasedhiya kanggo pangguna bisnis uga profesional coding, mula bakal bisa ngatasi kesenjangan katrampilan. Pangguna bisnis bisa nindakake tugas pangembangan aplikasi sing prasaja minangka bagean saka peran administratif, mbebasake pangembang profesional kanggo ngatasi skenario sing luwih rumit lan nilai tambah.

Ngenalke SAP Build

Mueller ngumumake yen SAP ngeculake SAP Build: koleksi telung solusi SAP sing sadurunge kapisah saiki ing lingkungan pangembangan terpadu: SAP Build Apps, SAP Build Process Automation, lan SAP Build Work Zone.

“Pengalaman pangembang terpadu SAP Build nggampangake nggawe aplikasi web lan seluler sing kuat. Nduwe pengalaman pangguna sing apik, kemampuan mburi sing kuat lan integrasi sing lancar kanggo alur kerja, menyang bot RPA, kode murah lan fungsi liyane ing S/4. Akses menyang data aplikasi bisnis umpamane gampang banget lan aman. Lan kita bisa mbantu ngatasi tantangan bisnis kanthi luwih cepet, amarga perpustakaan konten khusus domain paling gedhe ing donya… lan pungkasane SAP Build ngidini tim bisnis bisa kolaborasi karo tim pangembangan lan IT amarga kita butuh tim pangembangan lan IT sing kuwat nanging kita kudu kerja. bebarengan. Pangembang bisa encapsulate kode sing padha nulis contone ing Business Application Studio banjur iki bisa digunakake dening pangguna bisnis kanggo ngembangaken SAP mbangun. IT uga bisa ngetrapake pamrentahan sing konsisten lan kapabilitas manajemen siklus urip ing kabeh aplikasi sing dikembangake.

SAP Build Process Automation uga diintegrasi kanthi jero karo SAP Signavio, intelijen proses lan solusi transformasi supaya konfigurasi pra-bangunan Signavio bisa digunakake nggunakake Otomasi Proses mbangun SAP.

SAP Build Work Zone saiki nggabungake produk portal SAP layanan SAP Launch Pad lan SAP Work Zone. Iki tegese situs web bisnis modern bisa digawe nggunakake portal pangembangan kode sing murah.

Awan ABAP

Ana uga woro-woro gedhe kanggo pangembang profesional.

“Ekstensi lan modifikasi adhedhasar ABAP wis dadi faktor kunci sukses ERP SAP. Lan saiki wektune kita mbaleni sukses ing S / 4HANA Cloud, nalika ngetutake pendekatan Clean Core. Kanggo iki, kita kudu ngowahi modifikasi iki lan kode ABAP khusus klasik dadi ekstensi sing stabil. Iki ing tengah pendekatan inti Clean, lan ngidini kanggo S / 4HANA nganyarke Gamelan. Ing Platform Teknologi Bisnis SAP, lingkungan ABAP wis pirang-pirang taun digunakake dening mitra lan pelanggan kanggo mbangun ekstensi lan solusi Cloud.

Juergen Mueller ngenalake ABAP Cloud kanggo S/4HANA Cloud lan S/4HANA on-premise.

“Sawise sampeyan ngalih obyek ABAP menyang ABAP Cloud, kompiler ABAP bener-bener bakal nggawe manawa lan mbantu sampeyan netepi aturan ABAP Cloud lan kabeh iki nyenengake amarga ngidini sampeyan entuk inti sing resik kanthi luwih gampang. Dadi wiwit saiki ABAP Cloud bakal dadi model pangembangan ABAP sing disenengi.

SAP ing Coursera

Segmen gedhe saka sesi kasebut darmabakti kanggo inisiatif SAP kanggo ningkatake metode lan sumber belajar kanggo siswa lan profesional SAP minangka cara liya kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan teknologi sing saya tambah akeh, kalebu kemitraan anyar karo Coursera, platform pembelajaran online.

“SAP ngluncurake sertifikat profesional tingkat entri ing Coursera. Sertifikat kasebut dirancang
kanggo siswa kabeh latar mburi, ora ana gelar sarjana utawa pengalaman industri sing dibutuhake. Dheweke nyiapake para siswa kanggo peran kerja tingkat entri ing sawetara lapangan sing paling dikarepake… Minangka pelanggan Coursera, sampeyan bisa sinau kabeh sing dibutuhake kanggo entuk sertifikat minangka konsultan teknologi SAP, lan
katrampilan solusi sing disertifikasi, sampeyan mesthi bisa entuk kauntungan kompetitif ing peran saiki lan pasar umume.

Uga SAP iki telung kursus gratis ing situs SAP Learning, fokus ing area inovasi utama.

Sumber Learning SAP liyane

Pengumuman iki diterusake kanthi presentasi singkat sing rinci babagan macem-macem rute sing bisa ditindakake para pamula SAP kanggo entuk sertifikasi SAP. Bagean iki narik kawigaten babagan Perjalanan Pembelajaran SAP, pelatihan miturut produk, lan Zona Siswa.

“Iki minangka conto kanggo pamula sing pengin sinau dhasar pemrograman ABAP ing Platform Teknologi Bisnis SAP. Kursus iki nawakake 40 jam sinau gratis, lan ngidini sampeyan nemokake cara ngetrapake sawetara teknik pemrograman dhasar ing lingkungan SAP BTP ABAP. Sisih paling apik babagan perjalanan sinau SAP yaiku kabeh gratis, kalebu ing kene. Saiki … menyang tutorial pangembang langsung. Iki mbantu sampeyan entuk pengalaman langsung nganggo teknologi SAP paling anyar, kalebu SAP Business Technology Platform, SAP HANA cloud, SAP UI5, Integration Suite, lan liya-liyane. Ana tutorial kanggo meh kabeh tingkat skill. Apa sampeyan pengin ngembangake aplikasi web SAP UI5 pisanan ing Cloud Foundry, utawa sampeyan pengin nyambung menyang conto lingkungan SAP BTP ABAP, sampeyan bakal bisa nemokake kabeh ing tutorial pangembang gratis.

Para peserta SAP TechEd bisa entuk diskon latihan nganti 31 Desember 2022.

Massa Pengumuman Inovasi Produk

Uga woro-woro gedhe babagan produk anyar ing SAP TechEd 2022, SAP uga wis ngrilis pratelan sing rinci babagan klompok inovasi produk anyar. Mangkene pilihan kita sing bisa nyebabake karya pangembang SAP ing wulan ngarep. Dhaptar lengkap bisa ditemokake kanthi ngetutake tautan ing ndhuwur.

“SAP Business Application Studio saiki nggunakake Code-OSS minangka platform anyar, teknologi open source sing digunakake dening Microsoft VS Code.

Komponen Web SAP minangka pendekatan anyar SAP kanggo nyedhiyakake komponen UI sing didhukung SAP sing didhukung perusahaan kanggo pangembang profesional nggunakake kerangka UI Web apa wae. Kajaba iku, Layanan Seluler SAP saiki ndhukung fitur tema anyar saka SAP Fiori UX kanggo mbantu menehi pengalaman pangguna sing nyenengake.

Integrasi anyar antarane layanan Manajemen Dokumen SAP lan Google Workspace tegese pangembang bisa nggunakake Google Drive kanggo manajemen konten.

Proyek adhedhasar Model Pemrograman Aplikasi SAP Cloud saiki bisa dikembangake ing SAP BTP, Kyma runtime. Kita uga nambahake kapabilitas multi-tenancy ing model Pemrograman Aplikasi Cloud SAP, sing bakal mbantu mitra skala aplikasi menyang macem-macem pelanggan kanthi luwih gampang.

SAP ngenalake luwih akeh kapabilitas kanggo SAP BTP SDK kanggo iOS, kalebu dhukungan konkurensi kanggo Swift, API anyar kanggo Apple Watch lan realita ditambah, lan basa visual anyar, kemampuan tema, lan dandan aksesibilitas.

Pelanggan saiki bisa nggunakake SAP BTP ing lingkungan maya anyar lan lokasi saka SAP lan hyperscalers.

Pelanggan lan mitra SAP saiki bisa nggunakake basis data Cloud SAP HANA minangka dhasar kanggo nggawe aplikasi data cerdas sing bisa sinau dhewe lan bisa adaptasi, nggunakake pembelajaran mesin lan AI..

SAP ngumumake pengalaman pangguna anyar sing manunggal ing solusi SAP Analytics Cloud, nggabungake desain crita lan pangembangan analytics sing bisa digabung.

SAP ngumumake SAP Start, titik entri pusat anyar menyang perusahaan cerdas, sing diwenehake dening SAP kanthi gratis lan metu saka kothak karo kabeh solusi awan saka SAP. Penawaran standar anyar iki nyedhiyakake informasi bisnis sing paling relevan ing sak panggonan adhedhasar peran pangguna lan gabungan saka kabeh solusi awan sing disambungake saka SAP.

SAP ngumumake penawaran implementasi anyar sing nyepetake wektu sing dibutuhake kanggo miwiti SAP S/4HANA Cloud, edisi umum. Implementasine saiki butuh 30 dina utawa kurang.

Peningkatan portofolio aplikasi seluler SAP: SAP Mobile Start, SAP Service and Asset Manager, SAP Ariba Shopping app mobile, SAP Warehouse Operator”

Solusi Gap Skills Kode Kurang?

Minangka asil saka owah-owahan sing diumumake ing TechEd 2022, saiki beban kerja pangembang kanggo bisnis ora diwatesi maneh ing departemen IT. Saiki saben peran ing bisnis bakal duwe potensial kanggo ngembangake solusi dhewe kanggo masalah teknologi: yen kabeh wis direncanakake. Nanging apa implikasi kanggo redistribusi tanggung jawab iki?

Ing lumahing pemimpin bisnis bakal bisa kanggo ngenali tantangan lan bottlenecks ing proses bisnis lan tumindak ing tanpa outsourcing proyek utawa nunggu tim IT internal kasedhiya, asil ing jurusan luwih saka prigel lan mulane daya tahan kanggo bisnis.

Bisa uga katon yen peran departemen IT ora mung nulis baris kode nanging uga kanggo ngrampungake masalah ing tingkat konseptual lan ngasilake cara praktis kanggo ngrampungake masalah kasebut. Profesional IT cocog banget kanggo mikir babagan sistem kanthi abstrak lan bisa uga, sanajan anggota tim sing fokus ing bisnis kudu nggunakake sistem kasebut saben dina, dheweke ora duwe latihan lan pengalaman logis / sistematis sing ketat. sing kita ngarepake saka praktisi IT.

Kita Isih Mbutuhake Liyane Pro Coders

SAP mesthi ora menehi saran manawa ana sing butuh coders pro. Iki dibuktekake kanthi macem-macem inovasi anyar sing diprodhuksi kanggo mupangat para profesional kasebut, lan diumumake dening SAP ing TechEd 2022. Paling ora ana ABAP Cloud.

Apa sing ditindakake SAP karo solusi kode sing sithik minangka bagean saka sawetara langkah kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan ing bisnis IT, lan mbutuhake manajemen lan delegasi tugas sing ati-ati ing antarane departemen kanggo mesthekake yen anggota tim ora dibuwang ing sirahe. Kontrol kualitas kanggo owah-owahan sistem ERP utawa sistem bisnis liyane kudu rinci banget supaya bisnis ora mbukak kaleng cacing kanthi tujuan nyuda beban kerja.

Nalika nyeret lan nyelehake app nggawe dening “warga pangembang” bisa uga cocok ing sawetara konteks, kita ora bisa ndeleng iki ngluwihi kanggo departemen finance contone. Nanging kode sing sithik bisa dadi mupangat gedhe kanggo bisnis ukuran cilik lan medium sing ora duwe anggaran IT sing gedhe.

Saka sudut pandang profesional IT, owah-owahan kasebut ora nuduhake pengurangan beban kerja, nanging bisa uga owah-owahan peran, lan nyuda tugas sing bola-bali. Sing liyane sing produk kaya SAP Build diadopsi, liyane Cithakan kanggo saben skenario kepikiran bakal dijaluk, liyane pangerten saka peran profesional IT antarane liyane saka tim bisnis bakal ngormati.

Tema utama TechEd 2022 yaiku gangguan global lan tantangan lingkungan, lan sing bisa uga ora disebutake sacara khusus nanging diwenehake yaiku gangguan ERP tradisional dening teknologi awan. Model penyebaran awan ora mung nambah beban kerja IT lan kesenjangan katrampilan amarga kudu migrasi ing sistem premis nanging uga nambah tingkat pangowahan lan inovasi ing pangembangan aplikasi. Pangembangan aplikasi kode rendah uga minangka respon kanggo owah-owahan sing cepet iki lan bisa uga dianggep minangka salah sawijining tanggapan sing dibutuhake kanggo kesenjangan katrampilan.

Iki minangka pangembangan sing apik, nanging bisnis isih butuh luwih akeh coders pro.

Apa sampeyan pangembang aplikasi sing kerja ing SAP? Yen sampeyan pengin ngoptimalake katrampilan kanthi peran anyar gabung kita ing IgniteSAP.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *