Kabeh Wolung Generasi Pokémon peringkat saka paling awon nganti paling apik

Pokeball dikenal dening Pokémon pengabdian digunakake kanggo nyekel kabeh. FOTO KANGGO FOTO DOMAIN PUBLIK

Colin Vanden Berg
Penulis Staff

Nintendo Game Boy Color minangka game-changer. Dumadakan, sampeyan bisa muter video game nang endi wae, lan ing rega luwih layak. Ora preduli yen game kasebut dhasar banget lan layare cilik. Iku nganti siji game sing metu ing 1998, sing njupuk game genggam saka anyar sing nyenengake menyang fenomena donya.

Game kasebut yaiku Pokémon Yellow, remaster versi Pokémon Red lan Blue sing dianyari kanggo Game Boy. 24 taun sabanjure, Perusahaan Pokémon mbukak franchise media sing paling nguntungake ing donya lan bakal ngluncurake generasi kaping sanga kanthi versi “Pokémon Scarlet & Violet”.

Dhaptar iki kanggo penggemar Pokémon, lan panjelasan sing dawa kanggo istilah kunci kaya “Pokémon “Generasi,” “pertempuran,” “gym,” “pindhah,” “level,” “tim jahat,” “wilayah,” “elit papat,” lan “Kothak PC” ora bakal dilebokake kanggo ringkesan. Siji-sijine istilah klarifikasi sing dibutuhake yaiku “pokedex,” sing nuduhake koleksi Pokémon sing nemtokake saben generasi game.

8. Gen 4 (Pokémon Diamond,” Pokémon Pearl,” “Pokémon Platinum,” Pokémon Heartgold lan Pokemon Soulsilver)

“Pokémon Platinum” minangka Game Pokémon pisanan saka akeh wong lan digandhengake karo franchise kasebut, kanthi alasan sing apik. Iku ngembangaken pokedex lackluster, fleshed metu crita, lan nambah sawetara fitur kanggo nggawe game liyane playable. Kabeh tambahan kasebut dibutuhake banget, lan siji game sing apik (telu kalebu Gen 2 remake “Pokémon Heartgold” lan “Pokémon Soulsilver”) ditambah nganyari utama kanggo sistem pamindhahan ora nylametake Generasi 4 saka tuwa kaya keju cottage.

7. Gen 2 (“Pokémon Gold,” Pokémon Silver,” lan “Pokémon Chrystal”)

Gen 2 ndandani akeh masalah karo Gen 1, nanging kalebu sawetara dhewe. Yaiku, level-scaling iku atrocious. Istilah “tingkat grinding” (ngalahake Pokémon acak lan pelatih NPC ing daur ulang kanggo nyiapake perang boss sabanjure) ana utamane amarga Gen 2. Sing dikandhakake, Gen 2 nuduhake akeh sing padha karo Gen 1. Loro-lorone duwe akeh. saka Pesona nanging nandhang sangsara marga saka cacat desain serius sing nggawe mokal kanggo nimbang tau revisiting mau liwat emulator utawa digunakake.

6. Gen 1 (“Pokémon Red,” Pokémon Blue,” lan Pokémon Yellow)

Game-game sing diwiwiti kabeh iku bener-bener kekacoan sing diisi bug. Aku ora ngomong bab Bug-jinis Pokemon, Aku ngomong bab glitches game-bejat lan oversights coding. Pemain bisa uga kepepet ing guo, lan Psikis-jinis banget absurdly overpowered sing pilihan tim-bangunan limitless sing nggawe “Pokémon” game supaya khusus padha ora kasedhiya ing Gen 1. Glitches iki ora tenan impede apa. iku bener klompok Fantastic saka game, sanadyan.

Gen 1 pungkasane entuk keunggulan tinimbang Gen 2 amarga pokedex luwih apik lan umume sing nggawe Emas, Perak, lan Chrystal dadi khusus yaiku kemampuan kanggo ngunjungi wilayah Kanto lan ndeleng karakter Gen 1 sing apik banget.

5. Gen 6 “Pokemon X,” “Pokemon Y,” Pokemon Omega Ruby” lan “Pokemon Alpha Sapphire”)

Generasi 6 ngenalake mekanika Mega Evolution sing luar biasa, nggawe repels gampang digunakake maneh ing antarane perbaikan kualitas urip liyane, lan kalebu pasangan remake paling apik nganti saiki karo “Omega Ruby” lan “Alpha Sapphire.” Ngalih menyang grafis 3D biasane lancar, lan Battle Chateau nawakake sawetara konten postgame paling apik ing seri kasebut. Sayange, “Pokémon X” & Y” mung dudu game sing apik. Dheweke gampang banget lan critane cukup ala.

4. Gen 8 (Pokémon Sword, Pokémon Shield, Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl,” lan “Pokemon Legends: Arceus.”)

Ngomong babagan crita sing ala, plot “Pokémon Sword & Shield” ora ana gunane. Ketua Rose minangka penjahat sing luwih elek tinimbang “Pokémon X & Y” Lysander. Ora kaya game Gen 6, nanging subplot kanthi karakter tambahan cukup menarik, sanajan tanpa crita post-game sing kuwat. Gen 8 uga duwe salah sawijining pokedex sing paling apik lan skala level sing apik. Penggemar rada ambruk ing “Legenda: Arceus,” nanging, kanthi panemu wiwit “game Pokémon paling apik” nganti “mbuang-buang wektu sing dudu game seri utama.”

3. Gen 7 (Pokémon Sun, Pokémon Moon, Pokémon Ultra Sun” lan Pokémon Ultra Moon,” “Pokemon Let’s Go Pikachu Pokemon Let’s Go Eevee)

Gen 7 nyampurake format kaya ora ana game Pokémon sadurunge. Pamuter ora nantang Gyms lan Pimpinan Gym maneh, nanging nyoba Pokémon lan Pulo Kahunas. Shake-up bisa digunakake kanthi apik, lan critane cukup apik utamane ing “Sun & Moon.” pokedex apik banget; karakter sing apik utamané ing Ultra Sun, lan fitur sing kajaba Pokefinder mbok menawa sing paling apik ing franchise.

2. Gen 3 (“Pokémon Ruby,” “Pokémon Sapphire,” & “Pokémon Emerald”)

IGN menehi rating Ruby lan Sapphire 7/10 sing terkenal amarga “kakehan banyu.” Banyu, Nanging, iku titik. Ruby lan Sapphire kabeh babagan alam lan pengaruhe marang manungsa lan Pokémon. Sanajan (utawa mungkin amarga) kabeh banyu, Ruby lan Sapphire duwe peta paling apik ing seri kasebut. Saben kutha lan lokasi unik lan nyenengake kanggo njelajah. pokedex iku luar biasa (wis trio wiwitan paling apik ing franchise) lan karakter kabeh gedhe utamané ing Gen 6 remakes (karakter bener rama!). Malah mekanik kontes pancen nyenengake. Yen game kasebut rada angel lan critane luwih apik, iki bakal dadi pilihan sing paling apik.

  1. Gen 5 (“Pokémon Black, Pokémon White,” Pokémon Black 2 & Pokémon White 2)

Panggonan pisanan sing diwiwiti karo Gen ora crita, sing paling apik ing waralaba, utawa Pokedex, sing dadi luwih apik karo saben generasi. Iku grafis. Pokémon ora tau katon luwih apik lan ora bakal katon luwih apik. Sawisé iku, njupuk meh saben sipat positif Gen 3 (minus isi bonus, wiwitan lan karakter rama nyata) lan aplikasi kanggo Gen 5. Peta, karakter, tema, njongko tingkat: kabeh sampurna. Malah pacing luar biasa, jarak dialog abot lan cutscenes luwih apik tinimbang Gens 7 lan 8 sing uga duwe crita tembung. Gen 5 minangka standar emas kanggo Pokémon, lan bakal tetep nganti pirang-pirang taun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *