Karakter ‘1899’: Daniel, Dijelasake – Kepiye Hubungane karo Maura? Apa Dheweke Penumpang sing Ilang ing Prometheus?

Ing “1899,” kapal sing jenenge Kerberos lelayaran menyang Amerika Serikat kanthi luwih saka 1500 penumpang. Sawise tekan jarak tartamtu, dheweke nampa pesen kasusahan saka kapal sing jenenge Prometheus (sing ilang patang wulan kepungkur). Kapten Eyk mutusake kanggo nylametake dheweke sanajan kabeh wong saka pasangan sepisanan, Sebastian, menyang tangan tengene, Franz, lan malah para penumpang menehi saran marang dheweke. Eyk ora ngrungokake sapa wae lan mlebu ing Prometheus (bebarengan karo Olek, Jerome, Maura, lan Ramiro), mung kanggo mangerteni yen kabeh 1423 penumpang, uga kru, ora ana. Dheweke nemokake bocah lanang sing jenenge Elliot, sing digawa bali menyang kapal. Nanging, ora dingerteni sapa wae, ana wong liya mlebu ing kapal liwat teluk muatan sekoci. Lan iku Daniel.

Spoiler Utama Ahead


Sapa Dhanièl, lan Apa Sing Bisa Dèkné?

Babagan pisanan sing ditindakake Daniel sawise mlebu ing Kerberos yaiku dheweke njupuk kamar ing jejere Maura. Dheweke nuduhake mati kumbang lawang-mbukak (kang disambungake kanggo Maura lan Elliot kang fiksi utawa nyata kepungkur, minangka Maura wis ngandika marang kanggo ngeculake kumbang sing katon kaya Daniel wis) lan tansah mripat ing Maura lan Elliot. Dheweke mateni Ada lan akeh penumpang lan kru liyane kanggo nggawe gupuh. Kanthi mengkono, dheweke nglukis target ing Elliot, sing ndadékaké pemberontakan (soko sing dipicu dening kasunyatan sing ana tembok pedhut sing gedhé ing saubengé Kerberos lan Prometheus). Lan nalika para penumpang nuntut supaya bocah kasebut dicekel lan diterusake maneh perjalanan Kerberos menyang Amerika Serikat (amarga Eyk nggeret Prometheus bali menyang papan saka ngendi Kerberos diwiwiti), Daniel narik piranti kanthi digit sing bisa dipindhah, sing ditandhani. macem-macem segitiga. Nalika dheweke mlebu konfigurasi tartamtu, piranti ing kamar ketel Prometheus murub, lan kapal lan pedhut rampung ilang.

Dadi, kajaba ora jelas sadurunge, kabeh “1899” (kajaba sawetara menit pungkasan nalika Maura tangi ing pesawat ruang angkasa sing diarani Prometheus) minangka simulasi. Ana telung simulasi utama sing mlaku ing puteran. Sing kapisan dikontrol karo adhine Maura, Ciaran. Ing simulasi kasebut, lan miturut prentah Maura, dheweke lan Daniel ngobati putrane sing sekarat, Elliot. Sing piye wae nyebabake simulasi liyane ing otak Elliot, ing ngendi ana pangripta, yaiku, Henry (Bapak Ciaran lan Maura). Henry wis nggawe seri saka simulasi interconnected (kang ana hubungane karo karakter ‘”backstories”) lan banjur disambung menyang simulasi kapal. Lan Daniel sing ana ing simulasi katelu iki mbokmenawa ora Daniel nyata utawa Daniel ing simulasi pisanan. Iki minangka proyeksi sing digawe dening Maura, sing wis diprogram kanggo nggugah dheweke kanthi cara sing bisa ngilangi kabeh lapisan simulasi lan dadi kasunyatan. Dheweke duwe tangan ing kumbang lan remot kanthi angka segi telu, sing sejatine ngidini dheweke ngganggu kodhe simulasi kasebut ing sisihane, Maura, lan Elliot.


Kepiye Cara Ngatur Kabeh Simulasi Lan Maura Gratis?

Sanajan Daniel ngerti trabasan kanggo kabeh simulasi ing simulasi lan dheweke duwe gadget sing bisa mbantu dheweke kanthi gampang lan bisa uga wis ngalami pirang-pirang puteran, dheweke ora duwe ide sing jelas babagan carane saben wong. arep mbukak. Nanging ing daur ulang Kerberos, nalika Maura nylametake Elliot sing dikunjara lan Elliot nylametake dheweke saka peluru sing bakal teka kanthi bantuan piramida ireng sing dienggo, Daniel ngerti manawa kedadeyan kasebut bakal beda. Pramila dheweke duwe risiko keselak mati dening pekerja kamar ketel (sing, BTW, bisa dipateni utawa dipateni kanthi bantuan konsol kasebut kanthi digit segitiga) nalika ngakses panel kontrol steampunk sing gedhe kanggo mateni. swara ticking sing ngirim kabeh plummeting menyang segara. Banjur, ing wayahe desperation gedhine, dheweke nyoba kanggo meksa Maura kanggo elinga yen dheweke bener bojone lan sing padha duwe urip ngluwihi simulasi iki lan dheweke kudu ngelingi kabeh lan tangi. Sing ends munggah banget jarring kanggo Maura, lan dheweke dikunjara Daniel ing simulasi rumah sakit mental.

Nanging, amarga Daniel minangka wong sing tegas, dheweke mlebu ing dalan ing simulasi kanggo pisanan menyang Elliot kanggo mesthekake yen dheweke aman lan entuk cincin kawin saka dheweke. Banjur dheweke lunga menyang Maura kanggo ngyakinake dheweke supaya tangi. Saiki, kaya-kaya ora cukup bingung ing kene, dadi rada bingung. Daniel kandha nèk Maura nduwé anak lanang, nanging dhèwèké milih nglalèkaké kuwi merga lara. Nanging dheweke mbantah yen kabeh iku mung khayalan sing ditindakake dening Ciaran lan Maura kudu tangi lan mungkasi omong kosong iki supaya ora adoh banget. Amarga yen adoh banget, mula kesadarane Maura bakal kepepet ing salawas-lawase ing simulasi kasebut. Nanging, sadurunge kita bisa nganalisa apa sing diomongake, dheweke ngirim akeh eksposisi babagan jangkar menyang Kerberos supaya nalika diarsipake ing simulasi, dheweke ora bisa urip maneh. Dadi, nalika Kerberos disiram, menehi akses Daniel menyang kerangka utama. Dheweke nggunakake ora mung kanggo ngluwihi program pambusakan simulasi Kerberos menyang kabeh simulasi nanging uga ngganti definisi kode lan kunci saka piramida ireng lan liontin, masing-masing, menyang piramida warna-warni lan cincin kawin Daniel lan Maura. . Efek gabungan saka program pambusakan lengkap lan menehi akses Maura menyang kode kasebut ngidini dheweke tangi ing pesawat ruang angkasa Prometheus, yaiku kasunyatan.


Apa Daniel Mung Ana Ing Simulasi Maura, Utawa Dheweke Penumpang Prometheus sing Ilang?

Mangkene sawetara perkara sing diomongake Daniel sadurunge nyurung Maura dadi kasunyatan. Dheweke ujar manawa Ciaran njupuk kabeh program nalika dheweke kepepet ing puteran simulasi kasebut. Nalika Maura kandha yen dheweke ngira Henry (bapakne) ngontrol kabeh, Daniel kandha yen dheweke macet ing kene kaya wong liya. Dheweke ketoke ora ngerti carane cepet Ciaran bakal tokoh metu apa wis rampung kanggo simulasi, nanging ngerti sing Maura kudu metu kanggo ndeleng gambar ageng. Nalika Maura takon apa Daniel bakal ana ing kasunyatan ing pesawat ruang angkasa Prometheus, dheweke mangsuli “tansah.” Saiki, nalika Maura tangi, dheweke weruh Eyk, Krester, Ramiro, Ángel, Anker, Tove, Olek, Ling Yi, Yuk Je, Iben, Clémence, Lucien, lan Jérôme. Banjur ana polong kosong. Dadi, saka kabeh karakter utama sing kita deleng ing acara kasebut, Daniel, Henry, Elliot, Virginia Wilson, Sebastian, lan Franz ora ana. Saka papan kasebut, Daniel duwe kesempatan paling apik kanggo dadi penumpang sing ilang amarga dheweke sing mainframe. Kaya sing dikandhakake, Ciaran mesthi wis ngerti lan nyopot dheweke sadurunge bisa ngrusak liyane.

Yen ngandika, ana uga kasempatan apik sing Daniel mung ana ing simulasi. Nyatane, versi Daniel sing kita tindakake sajrone pertunjukan kasebut dudu bagean saka simulasi lapisan pertama, sing ana ing kontrol Ciaran. Dheweke sing ana ing simulasi Elliot. Kita mung bisa ndeleng apa sing bisa dadi versi asli Daniel nalika Elliot tangi kanggo ndeleng Maura nyuntikake dheweke lan bali menyang simulasi. Nanging, pengulangan Daniel ora katon proaktif lan blak-blakan kaya sing katon ing sirah Elliot. Iki ndadekke kita bali menyang teori lawas gedhe sing “iku kabeh sing dilakoni Ciaran.” Mungkin ora ana Daniel. Ciaran wis digawe wong liwat coding lan menehi wong khayalan sentience kanggo ndeleng apa soko utawa wong karo jenis tresno kanggo Maura bakal nindakake kanggo mbebasake dheweke saka panangkaran. Versi pisanan ana dadi luwih demure lan subservient kanggo Maura. Versi kapindho ana kanggo dadi Juruwilujeng sing bisa nindakake kabeh lan apa wae kanggo ngluwari prawan kasebut ing kahanan kang ora ngepenakke. Lan kanggo ngerti apa sing bener lan apa sing mung teori, kita kudu nonton “1899,” Musim 2, sing aku ngarep-arep luwih akeh kanggo penutupan tinimbang minat sing sejati ing karakter, jujur.


Waca liyane: ‘1899’ Ending, Diterangake: Apa sing Kelakon Maura? Apa Pentinge Piramida & Prometheus?


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *