Karep pisanan – El Estoque

June Wang:

Tari wis dadi bagian saka urip senior June Wang wiwit umur telung taun, nanging dheweke nemokake passion nyata kanggo nari nalika dheweke umur 11. Sadurunge umur 11, Wang ngandika yen dheweke dutifully tindak menyang kelas nari, ora kanggo awake dhewe. nanging mung kanggo nyenengake ibune. Nanging, Wang ngelingi wektu sing tepat nalika nari dadi perkara sing dheweke seneng banget. Dheweke ujar manawa, nalika wong tuwane ngancam ora bakal nyopir dheweke menyang kelas nari minangka paukuman, dheweke kepengin banget lunga, mula dheweke mlaku 20 menit menyang studio tari dhewekan.

Sambil ngguyu ngelingi pengalaman kasebut, Wang ujar manawa kedadeyan kasebut mbantu dheweke nguatake katresnane kanggo tari. Wang percaya alesan sing penting ngapa tari dadi bagian penting ing uripe amarga kemampuan adaptasi lan keluwesan sing dibutuhake kanggo dadi penari sing apik.

“Iku nalika aku sinau kanggo nampa tari kanggo tujuanku dhewe, tinimbang kanggo pagelaran utawa pertimbangan pihak njaba, aku banjur nampa iku. [dance] ora ana sing kudu divalidasi dening wong liya, “ujare Wang. “Kanthi ngaku [dance] kanggo awake dhewe, aku bisa nguatake ikatan karo dheweke.”

Nalika tuwuh, Wang nari ing studio tari Cina, lan sanajan dheweke sinau akeh lan seneng nari ing kana nganti pirang-pirang taun, Wang ujar manawa nyoba kanggo tim tari MVHS ngidini dheweke metu saka zona nyaman.

“[After joining the dance team], Aku kudu improvise kanggo pisanan,” Wang ngandika. “Aku pisanan berjuang karo spontaneousness, nanging aku nyadari yen ing tari, ora mung nggawe produk pungkasan kanggo kinerja, nanging uga kanggo seneng lan seneng ing spontaneousness saka gerakan.”

Wang ujar manawa dadi bagian saka tim tari MVHS wis nyurung dheweke supaya ora mung dadi penari sing luwih apik, nanging uga mbantu dheweke babagan katrampilan urip. Kanthi praktik sing wis dijadwalake telung dina seminggu lan praktik liyane ditambahake yen perlu, konsistensi sing dibutuhake ing tim wis mulang dheweke supaya bisa ngatur wektu kanthi luwih efisien lan menehi prioritas sing paling penting kanggo dheweke.

Wang ujar manawa sinau carane ngatur wektu kanthi efisien wis dadi kurva sinau sing gedhe, nanging dheweke mikir yen dheweke bisa nemokake solusi kanggo nglawan procrastination. Wang saiki nggunakake dokumen Google kanggo ngrekam dhaptar tugas, lan dheweke nemokake sistem kasebut efektif, amarga dheweke bisa ngrancang tugas kanggo minggu-minggu sing bakal teka.

Sanajan Wang ora duwe rencana nari kanthi profesional sawise sekolah menengah, dheweke ora duwe niat ninggalake jagad tari, amarga dheweke kepengin ngupayakake sawetara hobi sing gegandhengan karo tari ing mangsa ngarep, kayata fotografi tari. Dheweke uga kepengin dadi mentor kanggo penari enom ing mangsa ngarep.

“Aku arep lulus [my] semangat kanggo generasi sabanjure, lan uga bisa mbantu dheweke nemokake jati diri uga liwat seni tari, “ujare Wang.

Allen Li:

Ing sawijining dina, nalika bocah kelas loro Allen Li nonton bal mumbul nalika isih cilik, dheweke tiba-tiba mikir, “Yagene bola kasebut mumbul?” Dheweke kepincut karo panjelasan wong tuwane lan dadi tertarik karo fisika.

Li kandha yen dheweke ora nate nemokake fisika angel, lan gampang iki nyengkuyung dheweke terus sinau babagan kasebut. Dheweke uga ujar manawa aplikasi ing jagad nyata narik minat dheweke, amarga ngidini dheweke ndeleng efek fisika ing jagad sekitar. Akibaté, Li wiwit ngupaya luwih akèh kesempatan kanggo njelajah fisika ing njero lan njaba sekolah.

“Saiki, aku sinau akeh babagan relativitas khusus,” ujare Li. “Sanajan bisa uga kaya fiksi, kepiye sampeyan bisa lelungan kanthi kecepatan sing cedhak karo kacepetan cahya, amarga kabeh katon cepet banget ing kene, nanging isih duwe efek gedhe banget kanggo barang sing digunakake saben dina kaya GPS amarga jumlah sing sithik. kesalahan ing petungan bakal nyebabake lokasi sampeyan mati banget.

Wong tuwane Li tansah nyengkuyung minate ing fisika. Ing sekolah menengah, dheweke nyengkuyung dheweke kanggo mlebu ing Olimpiade Sains, sing ngidini dheweke njelajah kapentingan ing lingkungan kolaborasi. Mitra Li ing Olimpiade mbantu dheweke entuk pangerten fisika sing luwih kuat. Dheweke percaya yen duwe tim wong sing seneng topik sing padha bisa menehi motivasi.

Li saiki njupuk AP Fisika 1 ing MVHS. Amarga kelas kasebut ngetutake gaya kelas sinau sing dibalik, dheweke luwih bebas sinau dhewe. Dheweke uga sinau dhewe topik fisika kanggo seneng-seneng, nyemplungaken piyambak ing aplikasi sing cocog ing donya nyata.

“Aku wis riset online babagan macem-macem topik fisika, mung kanggo seneng-seneng, nanging uga sinau babagan iki,” ujare Li.

Li ujar manawa bakal nyenengake banget yen dheweke ngupayakake karir sing nggabungake fisika lan coding, loro saka karep dheweke. Dheweke mikir babagan teknik amarga bisa ditrapake ing jagad nyata lan ujar manawa pemahaman fisika sing kuat bakal mbantu dheweke dadi insinyur.

“Aku seneng kemampuan kanggo ngerti sebabe kedadeyan lan kepiye kedadeyan lan apa sing bakal kedadeyan,” ujare Li.

Riddhi Shedge:

Kabeh lampu mati ing Planetarium nalika Ridhi Shedge, murid kelas loro lungguh ing jejere kanca-kancane, nonton lintang, galaksi, komet, nebula lan kabeh obyek langit sing bisa dibayangake mlumpat metu saka layar, nggumunake dheweke.

“[When] Aku umur pitu utawa wolung taun, wong tuwaku entuk buku lintang lan rasi lintang iki lan duwe gambar gedhe babagan planet lan lintang, “ujare Shedge. “Aku kaya, ‘Wah, ana barang ing njaba sing katon apik banget kaya iki ing alam semesta kita,’ lan aku pancen nggumunake.”

Shedge seneng banget babagan astronomi wiwit cilik, lan dheweke tansah nyatakake minat kasebut marang wong tuwane – sing dheweke ketemu karo dhukungan lan dorongan sing tetep. Bebarengan karo maca buku stargazing lan rasi lintang, dheweke uga bakal njelajah kapentingan dheweke kanthi mbukak stargazing ing wayah wengi.

Shedge ujar manawa astronomi mbantu ngilangi rasa penasaran dheweke lan uga nggawe dheweke ngerti kepiye dheweke durung sinau babagan jagad raya. Sinau astronomi uga mbantu Shedge ngadhepi masalah dheweke amarga dheweke mikirake masalah dheweke babagan ukuran alam semesta.

“Aku rumangsa matur nuwun banget yen aku [found] astronomi, amarga aku sinau babagan astronomi aku temen maujud carane jembar alam semesta [is],” ujare Shedge. “Planet kita mung cilik lan mung bintik cilik ing ruang angkasa sing gedhe iki.”

Ing saben dinane, Shedge sinau babagan topik astronomi lan metu saka zona nyaman kanggo melu kompetisi, kalebu sing kudu nggawe rover. Ing sekolah, dheweke nyoba milih kursus sing gegandhengan karo astronomi – amarga astronomi dudu kelas ing MVHS Shedge uga miwiti klub astronomi karo kancane. Liwat klub iki, dheweke ngarep-arep bisa nuwuhake rasa tresna marang astronomi ing siswa liyane sing duwe minat.

Shedge uga magang ing Institut Riset Monterey babagan astronomi, sing menehi pengalaman kerja nyata. Dheweke kerja ing sangisore astronom Ph.D ing bidang astronomi tartamtu sing diarani spektroskopi, ing ngendi dheweke nganalisa spektrum saka apa sing diamati ing teleskop kanggo ngenali informasi tartamtu babagan lintang. Astronom Ph.D. Shedge sing magang ing sangisore dheweke tansah menehi kesempatan kanggo takon lan sinau luwih akeh, lan dheweke nyengkuyung dheweke supaya bisa ngupayakake minat astronomi ing karir ing mangsa ngarep.

“Aku meh 100% yakin manawa masa depanku bakal melu astronomi lan aku pancene pengin duwe karir ing astronomi lan kerja ing NASA sedina,” ujare Shedge.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *