Katrampilan Teknologi Sampeyan Perlu Dadi Pemilik Usaha Cilik

Teknolog sing isih enom asring pindhah menyang program ilmu komputer, coding bootcamp utawa program sertifikasi kanggo sinau katrampilan penting. Nanging ngomong sampeyan pengin miwiti bisnis cilik, dadi akuntan utawa mbukak bisnis ritel kaya toko roti. Sampeyan isih butuh katrampilan teknologi kanggo njaga operasi kanthi efisien lan kanthi anggaran.

Luwih saka setengah (54 persen) saka bisnis cilik rencana kanggo nambah mbuwang ing teknologi, miturut perusahaan riset SMB Group. Sanajan pamilik bisnis cilik ora kudu dadi teknologi canggih, dheweke mbutuhake pangerten babagan alat inti kanggo mbukak bisnis.

“Saben bisnis cilik saiki dadi bisnis teknologi,” ujare James Bergin, manajer umum eksekutif strategi teknologi & integrasi ing Xero. “Bisa uga ora ana ing bisnis teknologi, nanging kudu nggunakake teknologi supaya bisa sukses.”

Sadurunge, sampeyan kudu duwe server fisik. Saiki maya ngurusi akeh kapabilitas sing dibutuhake kanggo pamilik bisnis cilik, ujare Bergin. Panyedhiya awan ngidini pamilik bisnis cilik ngumpul lan ngulang tumpukan teknologi tanpa kawruh teknis sing jero.

Ing bisnis cilik, nimbang layanan apa sing sampeyan tawakake lan carane ngotomatisasi karya karo piranti lunak bisa mbantu, menehi saran Laurie McCabe, cofounder lan partner ing SMB Group. McCabe ndeleng pamilik bisnis cilik sing kepengin sinau babagan sinau kayata analytics lan SEO, nanging asring ora duwe wektu kanggo sinau akeh alat.

“Ing bisnis cilik, sampeyan kudu nganggo topi akeh, nanging sampeyan uga kudu ngerti yen sampeyan pengin njaluk wong sing duwe topi lan nganggo kanthi apik,” ujare McCabe. “Tulungi dheweke yen sampeyan bisa.”

Kepiye sampeyan sinau katrampilan sing dibutuhake gumantung saka masalah bisnis sing sampeyan coba ngrampungake, miturut Bergin. Sawetara pamilik bisnis bisa milih sinau ing komunitas utawa liwat sumber daya kaya LinkedIn Learning utawa Coursera. Liyane bisa sinau kanthi ngrungokake podcast. Uga nimbang program sertifikasi ing wilayah sing sampeyan pengin sinau.

“Iku pancene kanggo pemilik bisnis cilik kanggo nyoba lan ngerti carane akeh sing kudu ngerti kanggo ngatasi masalah kanggo pelanggan,” ujare Bergin.

Mangkene sawetara wilayah penting sing kudu dijelajahi minangka pemilik bisnis cilik:

Software Akuntansi

Pamilik bisnis cilik bisa nggunakake aplikasi kaya QuickBooks utawa Xero kanggo ngatur arus kas. Utawa bisa nyewa akuntan. “Akeh startups anyar metu saka bisnis amarga padha ora bisa ngatur aliran awis uga, lan dumadakan padha weteng-up,” McCabe ngandika. “Dadi iku penting.”

Akeh aplikasi akun nyedhiyakake pamilik bisnis cilik sing ora duwe akuntan utawa juru buku. Xero duwe proses onboarding kanggo menehi pandhuan babagan cara nggunakake produk kasebut. Sawise pelanggan onboard, Xero nyedhiyakake dhukungan teknologi liwat Xero Central.

“Sadurunge sampeyan kudu pindhah lan ngatur buku besar, lan buku-buku kasebut sejatine buku,” ujare Bergin. “Aku mikir pindhah saka iku kanggo luwih saka kapabilitas basis maya ngganti apa bisa.”

Bangunan situs web lan SEO

Nggawe kehadiran online ing ngendi sampeyan bisa nyorot layanan sing sampeyan tawakake lan carane wong bisa tekan sampeyan, ujare McCabe. Iki mbutuhake sinau sawetara alat dhasar kanggo nggawe situs web, kayata WordPress.

“Ora kudu dadi masalah, lan sampeyan ora kudu dadi programer kanggo nindakake,” ujare McCabe. (Nanging, nalika sampeyan mlebu ing e-commerce, sampeyan bisa uga pengin nyewa programmer.)

Nalika nggawe situs web, sampeyan uga pengin sinau cara antarmuka program aplikasi (API) bisa digunakake kanggo nyambungake macem-macem alat sing dibutuhake. Alat pangembangan Postman API ngidini pangguna mbangun, nguji lan nyunting API. “Ngenali platform sing sampeyan gunakake banjur apa sambungan utawa integrasi sing ana kanggo wong liya sing bakal nggawe urip luwih gampang utawa luwih apik,” ujare Bergin.

Sampeyan uga pengin njelajah optimasi mesin telusur (SEO), sing ngidini sampeyan nggawe pangowahan ing situs web supaya rangking luwih dhuwur ing Google. Alat SEO kalebu Moz, SpyFu lan Semrush.

Email Marketing

Pemasaran email ngidini bisnis cilik nyebarake buletin lan promosi sing cocog karo pelanggan. Senadyan spam sing bisa digawe, marketing email minangka cara sing efektif kanggo nurture hubungan karo prospek potensial, McCabe ngandika, nyathet yen pamilik bisnis cilik anyar bisa sinau alat intuisi kaya Mailchimp.

Piranti Manajemen Media Sosial

Coba gunakake alat manajemen media sosial, sing ngidini pangguna ngatur profil ing pirang-pirang jaringan. Iki kalebu Zoho Social, Hootsuite lan Sprout Social.

Zoho Social cocog kanggo panyipta individu, dene Hootsuite cocog yen sampeyan nggunakake akeh platform. SproutSocial minangka sumber utamane kanggo analytics, miturut Forbes Advisor.

Piranti Lunak CRM

Piranti lunak manajemen hubungan pelanggan (CRM) minangka katrampilan sing kudu diduweni kanggo pamilik bisnis cilik sing pengin ngatur kontak pelanggan. Ing layanan kaya LinkedIn Learning sampeyan bakal nemokake sawetara kursus babagan carane sinau alat CRM.

Pangolahan Pembayaran Mobile lan Keamanan

Usaha cilik asring ngumpulake pembayaran kanggo layanan nggunakake aplikasi kaya Google Wallet lan Venmo, dadi sampeyan kudu ngerti babagan cara nggunakake aplikasi pembayaran seluler paling anyar. Ngamanake solusi pembayaran seluler bakal penting: Sinau dhasar babagan keamanan lan golek pitulung saka panyedhiya layanan sing ngatur nalika nglindhungi data pelanggan, saran McCabe.

“Kajaba keamanan iku bisnis, sampeyan ora bakal nemokake sing wilayah fun, lan iku rumit banget owah-owahan dadi luwih,”Mccabe. “Dadi aku njaluk bantuan ing kana.”

Piranti Lunak Manajemen Proyek

Piranti kaya Basecamp, Monday.com lan Wrike ngidini sampeyan kolaborasi ing antarane para pemangku kepentingan liyane. Sawetara aplikasi kaya Wrike nyedhiyakake otomatisasi lan analytics uga pelacakan wektu lan anggaran. Uga, jelajahi alat kolaborasi dhasar kaya Google Workspace utawa Zoho, ujare McCabe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *