Kekacoan dina Pemilu ing Mercer County amarga surat suara sing dilacak kanggo masalah kodhe; investigasi terus-terusan

Pejabat Mercer County nandatangani kontrak $ 2.8 yuta ing wulan Maret kepungkur karo Dominion Voting Systems kanggo mesthekake yen kabupaten bisa ngetung kabeh swara ing dina Selasa.

Ing dina Pemilu, kabeh sistem sing ora bisa dingerteni nabrak.

Persis apa sing kedadeyan ing Mercer County tetep ora mesthi. Lan sanajan kabeh swara, sing dicathet ing surat suara kertas, banjur ditabulasi, kegagalan kasebut disebabake kesalahan kode sing ora bisa diterangake ing surat suara sing saya suwe saya suwe saya suwe lan nggawe para pamilih frustasi.

Pejabat dina Rebo ujar manawa wis ngluncurake penyelidikan. Nanging dheweke ujar manawa tandha kodhe sing dicithak ing surat suara kertas ora ditampa dening pemindai Dominion sing diprogram kanggo verifikasi swara kasebut nalika lagi dibuwang.

Apa sing kedadeyan iku pitakonan sing durung dijawab.

“Kita ngerti yen ana bedo ing tandha wektu sing digunakake dening scanner,” jelas Mercer County Clerk Paula Sollami Covello. “Kita ngarep-arep bisa ngerteni.”

Dheweke ujar manawa dheweke uga ngrujuk perkara kasebut menyang kantor Kejaksaan Mercer County.

Pejabat Dominion ing statement ngandika Jeksa Agung bisa ngetokake ing Mercer County masalah printing.

“The tabulators Dominion functioned persis padha ngirim dening nolak kertu suoro sing salah dicithak,”Said spokeswoman. “Kita aktif nggarap Royal Printing lan pejabat pemilihan Mercer County babagan masalah iki.”

Kantor Jaksa Agung negara, sing ngawasi pemilihan, ujar manawa bakal menehi saran legal, yen perlu, menyang Dewan Mercer County utawa Superintendent of Elections. A spokeswoman ngandika Jaksa Agung Matthew J. Platkin wis setya kanggo mesthekake hak dhasar kanggo milih.

“Wingi kantor Kejaksaan Agung makarya kanggo menehi kabar marang kabeh pemilih Mercer County yen surat suara kertas kasedhiya ing kabeh wilayah, kabeh lokasi polling mbukak, surat suara kertas aman lan aman, lan suarane bakal diitung,” ngandika spokeswoman Sharon Lauchaire.

HASIL PEMILIHAN NJ FULL

Masalah kasebut yaiku kode bar sing dikenal minangka tandha wektu – garis ireng ing sisih pinggir kertas surat suara – sing ngandhani pemindai ing distrik polling sing kontes pemilihan dipilih, saéngga mesin bisa ngitung swara. Yen kode ora dikenali kanggo program mesin, iku ora bakal nampa kertu suoro, ngandika ahli voting menowo karo kahanan ing Mercer County.

Nalika tes pemilihan sadurunge pemilihan Selasa ora ana alangan, ana owah-owahan ing surat suara kertas sing nyata sadurunge pemilihan diwiwiti, ujare pejabat, lan mesin kasebut ora bakal nampa surat suara, miturut Sollami Covello.

“Ana prabédan antarane ballots,” dheweke dikonfirmasi, ing mbandhingaké apa digunakake sak test sadurunge Pemilu karo ballots ditandhani dening Pamilih ing dina Pemilu. Nanging dheweke nambahake yen surat suara ing dina sing padha sing dicithak kanggo kabupaten kasebut wis dikirim menyang Dominion, sing dikandhakake dheweke wis mlebu.

Amarga surat suara ditandhani ing kertas, ora ana sing dicabut hak. Sapa wae sing bisa milih bisa milih, ujare petugas kabupaten.

Dheweke nyathet yen ana slot ing sisih ndhuwur pemindai sing ngidini para pamilih nyetop kertu suara sing ditandhani menyang mesin kanggo tabulasi mengko. Bentenipun mung ing pancacahan iku sing ballots kudu dijupuk kanggo Trenton kanggo mindai mengko ing wayah sore ing dhuwur-kapasitas scanner dumunung ing Papan saka Pemilu kabupaten, komisi bi-partisan, tinimbang duwe pamilih mindai ing. dhewe ing distrik polling, dheweke ngandika.

“Proses iki bener-bener digunakake ing pirang-pirang kutha liyane ing AS,” ujare, lan nambahake loro partai politik ing Mercer County wis ngakoni manawa proses kasebut transparan lan adil.

Resolusi Maret Mercer County babagan kontrak karo Dominion Voting Systems.Resolusi Mercer Kab

Kabeh kajaba 60 saka 243 distrik pemilihan Mercer diitung lan dikirim ing dina Selasa wengi, ujare Sollami Covello, bebarengan karo asil saka pemilihan awal sing ditindakake dening mesin ing minggu kepungkur. Surat suara sing isih ana ing dina sing padha ing dina Pemilu lagi dipindai lan diitung dina Rebo.

Pamilih ing Mercer nyatakake frustasi karo masalah sing dialami ing stasiun polling nalika dina Selasa. Ing Stasiun Pemadam Kebakaran Nottingham, penduduk Hamilton, Anthony Petracca, ujar manawa dheweke nyoba milih ing wayah awan, nanging pungkasane ninggalake surat suara sing wis diisi ing mesin pemungutan suara amarga ana buruh ora gelem nampa.

“Ana sawetara wong sing kerja ing kana sing ora ngerti apa sing kedadeyan – dudu salahe,” ujare Petracca. “Mesin kasebut ora bisa digunakake kanthi alasan apa wae lan garis-garis kasebut mung dibangun. Ora ana kedadeyan. Dheweke nyoba nelpon sawetara jinis telpon nanging ora ana jawaban.

Eddie Glaude Jr., profesor Studi Afrika Amerika ing Universitas Princeton lan tamu biasa ing program Morning Joe MSNBC, ujar manawa dheweke kudu ngrampungake pemungutan suara sementara nalika milih ing Gedung Perbandaran Lawrence Township kira-kira jam 6:30 am.

“Nalika aku mlaku mudhun ing undhak-undhakan, aku nyawang pasuryane wong iki. Dheweke nesu,” ujare Glaude. “Dheweke ujar manawa ana kekacauan ing kana.”

Minangka masalah nyebar terus menyang Selasa afternoon ngandika Sollami Covello kabupaten wis Dominion lan profesional IT liyane ing situs kanggo ndandani masalah, ora ana gunane.

Miturut cathetan kabupaten, Mercer nglanjutake kontrak karo Dominion ing wulan Maret, nyetujoni persetujuan $ 2,8 yuta kanggo peralatan lan layanan dhukungan lan Sollami Covello ujar manawa kabupaten kasebut kerja bareng karo perusahaan kasebut, Rebo.

_

Penulis staf NJ Advance Media Karin PriceMueller nyumbang kanggo laporan iki.

Jurnalisme kita butuh dhukungan sampeyan. Mangga langganan dina iki kanggo NJ.com.

Ted Sherman bisa tekan ing tsherman@njadvancemedia.com. Tindakake dheweke ing Twitter @TedShermanSL.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *