Kemitraan OpenAI-Microsoft Dijelasake – FourWeekMBA

OpenAI lan Microsoft kerja sama saka sudut pandang komersial. Sejarah kemitraan kasebut diwiwiti ing 2016 lan digabungake ing 2019, kanthi Microsoft nandur modal milyar dolar menyang kemitraan kasebut. Saiki wis maju, karo Microsoft ing rembugan kanggo nyelehake $ 10 milyar menyang kemitraan iki. Microsoft, liwat OpenAI, ngembangake Azure AI Supercomputer nalika ningkatake Platform Azure Enterprise lan nggabungake model OpenAI menyang bisnis lan produk konsumen (GitHub, Office, Bing).

Kepiye Microsoft entuk manfaat saka investasi OpenAI?

Model bisnis OpenAI pindhah ing telung bagean utama:

  • API OpenAI.
  • ChatGPT.
  • Lan Kemitraan Komersial Microsoft/OpenAI.
OpenAI wis mbangun lapisan dhasar saka industri AI. Kanthi model generatif gedhe kaya GPT-3 lan DALL-E, OpenAI nawakake akses API menyang bisnis sing pengin ngembangake aplikasi ing ndhuwur model dhasar nalika bisa nyolok model kasebut menyang produk lan ngatur model kasebut nganggo data kepemilikan lan AI tambahan. fitur. Ing sisih liya, OpenAI uga ngeculake ChatGPT, ngembangake model freemium. Microsoft uga komersialisasi produk pembuka liwat kemitraan komersial.

Dadi, kanggo ngerti, kanthi lengkap, model bisnis OpenAI, penting banget kanggo ndeleng kepiye kemitraan OpenAI/Microsoft nganti saiki lan kepiye ngembangake.

Investor utama ing OpenAI LP

Microsoft minangka investor utama ing OpenAI LP, sing minangka entitas untung, nanging ditutup, digawe dening yayasan OpenAI kanggo ngumpulake modal saka sektor swasta.

Ing 2019, kemitraan kasebut saya kuwat, kanthi Microsoft nglebokake siji milyar dolar menyang kemitraan kasebut.

Iki menehi Microsoft macem-macem kaluwihan.

Ing sawetoro wektu, ing taun 2022, Microsoft kayane lagi ngobrol kanggo nandur modal $ 10 milyar liyane menyang kemitraan kasebut. Nalika diskusi isih ditindakake, lan durung ana sing resmi, iki bisa uga ndadekake Microsoft dadi investor utama ing OpenAI Lp.

Microsoft Azure AI Supercomputer

Model bisnis Microsoft cukup maneka warna, lan minangka kombinasi produktivitas (Office), awan (Azure), game (Xbox), media sosial (LinkedIn), lan iklan (Bing, LinkedIn).

Nanging, Microsoft Azure, unit bisnis awan, minangka unsur penting kanggo model bisnis kasebut.

Saiki, Azure minangka salah sawijining pemain paling apik ing industri awan, bebarengan karo Amazon AWS.

Ing dasawarsa pungkasan, panyedhiya awan wis ngaktifake atusan startup. Ora rahasia manawa AWS, ing awal 2010s, menehi kekuwatan kelas startup sing banjur dadi perusahaan teknologi sing misuwur (Netflix, Uber, Slack, lan liya-liyane).

Nanging, wiwit taun 2020-an, ing mangsa ngarep, lapangan dolanan industri awan wis owah, lan condong menyang AI.

Ing tembung liya, model generatif gedhe, kaya GPT-3 lan maju, sing bakal diluncurake ing wiwitan, butuh daya komputasi sing akeh, sing saiki mung bisa disedhiyakake dening sawetara pemain.

Paradigma komputasi awan sing gedhe lan terpusat iki didhukung dening kasunyatan, model basa gedhe, kaya GPT-3, supaya bisa dilatih sadurunge, mbutuhake upaya gedhe babagan skala.

Pancen, wiwit taun 2017, umume kemajuan model basa gedhe minangka asil nggedhekake paramèter, ukuran set data, lan mulane, daya komputasi sing dibutuhake supaya model kasebut katon ing wiwitan.

Saka perspektif kasebut, model AI wis nambah (eksponensial) kabutuhan superkomputer.

Ing sisih liya, mbedakake bisnis awan dadi prasarana dhasar kanggo AI minangka komponen penting kanggo mesthekake penawaran awan kasebut ora dikomoditi kanthi suwe.

Nyatane, pemain awan kaya Microsoft lan Amazon wis entuk bathi dhuwur ing taun-taun pungkasan, amarga kekurangan kompetisi lan infrastruktur sing akeh banget.

Nanging, ing dasawarsa sabanjure, kanthi model AI nguwasani jagad, komputasi awan bisa uga dikomoditi.

Kajaba sampeyan ngembangake babagan AI. Apa sing ditindakake Microsoft liwat teknologi Azure AI Supercomputing.

Kanthi tembung liyane, kemitraan antarane OpenAI lan Microsoft, wiwit taun 2016, wis menehi tim Microsoft Azure babagan carane nggawe superkomputer sing bisa mbantu perusahaan AI nggawe model AI khusus.

Iki minangka kauntungan strategis kritis pisanan sing dipikolehi Microsoft saka kemitraan karo OpenAI: Pangembangan infrastruktur AI awan.

Superkomputer Microsoft AI Azure bisa uga dadi prasarana paling larang kanggo Microsoft ing dasawarsa sing bakal teka, amarga kemitraan antarane OpenAI lan Microsoft saya tambah akeh, lan minangka industri kabeh dikembangake babagan kabutuhan platform perusahaan kanggo ngatur model AI kasebut.

Platform Microsoft Azure Enterprise

Kajaba iku, Microsoft Azure nggabungake kabeh produk OpenAI ing platform bisnis lan perusahaan.

Integrasi iki ngidini Azure dadi platform perusahaan kanggo pangembangan model AI khusus, sing bisa digabungake menyang alur kerja bisnis apa wae.

Minangka Microsoft disorot ing rilis finansial 2022:

Nalika nerangake AI, kita ndeleng owah-owahan paradigma amarga model AI gedhe ing donya dadi platform dhewe. Lan kita ngewangi organisasi ngetrapake model coding lan basa sing paling maju ing donya kanggo macem-macem kasus panggunaan, kayata pitulungan nulis, nggawe kode, lan pertimbangan data nganggo Layanan OpenAI Azure anyar.

Mangkono, ing Azure Enterprise Platform, sampeyan bisa nemokake kabeh kapabilitas OpenAI sing terintegrasi.

azure-open-ai-layanan

Loro-lorone kanggo nyepetake proses pangembangan liwat aplikasi kaya Codex.

Utawa kanggo ngaktifake integrasi AI menyang alur kerja perusahaan, ing saindenging jagad.

Integrasi menyang Microsoft Business lan Aplikasi Konsumen

Manfaat utama liyane saka kemitraan antarane Microsoft lan OpenAI yaiku integrasi model AI kasebut ing produk aplikasi bisnis lan konsumen Microsoft.

Sawetara conto kalebu rilis GitHub Copilot, alat basis AI kanggo nulis kode luwih cepet kanthi nggunakake GPT-3.

Utawa kasunyatan manawa Microsoft nggoleki cara kanggo nggabungake model AI kasebut ing produk liyane, kayata Bing lan Office.

Taruhan gedhe liyane sing bisa ditindakake Microsoft yaiku babagan nggabungake model AI kasebut ing antarmuka AR (HoloLens) minangka asisten umum sing bisa nggawe piranti kasebut luwih larang.

Toko Aplikasi AI?

Wis pirang-pirang taun, kita wis ngenteni platform sabanjure sawise Mobile.

Nalika VR lan Blockchain nggawe akeh buzz kanthi ngirim sawetara kasus panggunaan komersial.

AI, kanthi rilis model lan produk generatif kaya GPT-3, DALL-E, Stable Diffusion, lan pungkasan, ChatGPT, wis nuduhake dalan sing ngelawan.

Iki wis spurred plethora saka aplikasi komersial ing web, karo pendekatan ngisor-up mimpin dening Adoption saka piranti dening mayuta-yuta pangguna ing web cukup cepet.

Dadi pitakonan apa AI bisa dadi platform bisnis sabanjure sawise seluler.

Dadi, salah sawijining cara kanggo AI dadi platform sabanjure yaiku ngaktifake akeh aplikasi ing infrastruktur web sing ana liwat API, kaya sing diterangake ing ndhuwur.

Ing sawetoro wektu, AI uga kudu nemokake antarmuka fisik “alami”, ngluwihi desktop lan seluler, kanggo nggawe ekosistem anyar.

Antarmuka fisik sing sampurna kanggo AI bisa uga AR.

Pancen, salah sawijining kangelan utama AR yaiku kemampuan antarmuka iki kanggo adaptasi, ing wektu nyata, menyang lingkungan nalika bebarengan nggambarake jagad sing ditingkatake ing piranti kasebut.

AI, liwat model basa gedhe lan model generatif gedhe, bisa uga nyepetake proses iki.

Mbayangno model AI multimodal (mikirake minangka kombinasi ChatGPT lan DALL-E ing steroid) dipasang menyang piranti kaca pinter; bisa dadi luwih migunani kanggo pangguna lan bisa, ing wektu nyata, kanggo navigasi donya, bebarengan karo pangguna.

Kanthi nggabungake AI minangka antarmuka karo piranti hardware kaya HoloLens, lan sistem operasi, kaya Windows Holographic OS, apa Microsoft lan OpenAI bisa nggawe App Store sabanjure kanggo AR?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *