Kemitraan Perawat-Keluarga Ngarep-arep Ngurangi Kematian Ibu –

Tingkat kematian ibu isih dhuwur banget ing antarane populasi minoritas ing AS


Kematian ibu minangka masalah sing signifikan lan terus-terusan ing Amerika Serikat. Sanajan dadi negara sing sugih, AS wis suwe duwe tingkat kematian ibu sing dhuwur dibandhingake karo negara sugih liyane. Masalah iki disproportionately mengaruhi Black Amerika. Pandemi COVID-19 mung nambah kahanan, kanthi angka kematian ibu ing taun 2020. Nanging, salah sawijining program sing wis janji kanggo ngatasi masalah kasebut yaiku Kemitraan Perawat-Keluarga.

Kemitraan Perawat-Keluarga minangka program nasional sing masangake wong tuwa sing berpendapatan rendah lan sepisanan karo perawat pribadi wiwit meteng nganti ulang tahun kaping pindho. Wis beroperasi luwih saka 40 taun lan nglayani udakara 56.000 kulawarga saben taun. Program kasebut lumaku ing 774 kabupaten ing luwih saka 40 negara. Iki dikelola sacara lokal dening organisasi kayata The Foundation for Delaware County ing Pennsylvania. Kemitraan Perawat-Keluarga nduweni tujuan kanggo nggawe kulawarga sing luwih sehat lan luwih sejahtera, kanthi fokus kanggo ningkatake asil meteng kanggo wong tuwa sing nglairake lan bayi.

Salah sawijining aspek kunci model Kemitraan Perawat-Keluarga yaiku ngajari wong tuwa sing ngarepake babagan komplikasi meteng lan nyedhiyakake perawatan multidisiplin kanggo wanita kanthi faktor risiko ekstra. Iki kalebu nggarap perawat, kayata Christina Baker, sing bisa ngawasi kesehatan lan kesejahteraan wong tuwa sing ngarep-arep saka adoh lan menehi dhukungan lan tuntunan sajrone meteng. Program kasebut uga nguatake wong tuwa sing ngarep-arep supaya bisa nganjurake awake dhewe lan mesthekake yen para profesional kesehatan njupuk keprihatinan kanthi serius. Iki bisa dadi penting banget kanggo wong tuwa sing sepisanan butuh wektu luwih akeh kanggo ngomong utawa takon.

Foto dening Jonathan Borba saka Pexels

Kemitraan Perawat-Keluarga wis ditampilake efektif kanggo ningkatake asil kesehatan ibu. Contone, panaliten nemokake manawa program kasebut bisa nyuda tingkat faktor risiko kematian ibu tartamtu, kayata tekanan darah tinggi sing ana gandhengane karo meteng. Iki bisa uga amarga sebagian perhatian lan dhukungan tambahan sing diwenehake dening program kasebut. Ing Los Angeles County, California, kira-kira 21.000 ibu-ibu pisanan sing berpendapatan rendah melu Program Kemitraan Perawat. $ 255,6 mayuta-yuta iki nandur modhal liwat rong taun asil ing 65 kurang penahanan ibu taunan lan 592 kurang pati liwat 25 taun, lan saben $ 1 ngginakaken nyimpen pamaréntah $ .35.

Nanging, penting kanggo dicathet yen panyebab kematian ibu sing luwih gedhe ing AS ngluwihi perawatan medis sing diwenehake nalika meteng lan nglairake. Penyebab kasebut kalebu akses menyang omah sing terjangkau, perawatan bocah, lan dhukungan kesehatan mental. Faktor-faktor kasebut kabeh nambah risiko pati ing ibu sing lagi ngandhut.

Senadyan sukses Kemitraan Perawat-Keluarga, jelas yen luwih akeh kudu ditindakake kanggo ngatasi masalah kematian sing terus-terusan ing antarane calon ibu ing negara iki. Iki mbutuhake pendekatan sing komprehensif sing ngatasi macem-macem faktor sosial, ekonomi, lan kesehatan sing nyebabake pati kasebut. Pendekatan kasebut uga kudu ngatasi dampak sing ora proporsional saka kematian ibu marang wong Amerika Ireng lan kelompok liyane sing terpinggirkan.

Sakabèhé, Kemitraan Perawat-Keluarga minangka program sing njanjeni sing nuduhake kemampuan kanggo nambah asil. Nalika iku ora solusi lengkap kanggo masalah, iku Piece integral saka teka-teki. Sampeyan kudu dianggep minangka bagean saka strategi sing luwih gedhe kanggo ngatasi masalah kritis iki. Ing sawetoro wektu, akeh kematian ibu sing bisa dicegah terus kedadeyan ing saindenging negoro.

Sumber:

Kemitraan Perawat-Keluarga

Papat saka 5 kematian sing gegandhengan karo meteng ing AS bisa dicegah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *