Kepiye cara ngoptimalake proyek coding

Pambuka

Proyek coding bisa nyenengake, nanging uga bisa dadi kembung lan ora fokus yen ditinggalake ing piranti dhewe. Yen sampeyan ngelingi tips ing ngisor iki nalika ngrancang proyek sabanjure, nanging bakal luwih gampang kanggo tetep target lan ngoptimalake wektu sampeyan nggunakake kode.

Nggawe garis wektu sing rinci kanggo proyek sampeyan

Apa sampeyan manungsa utawa mesin, kemampuan kanggo ngrancang minangka bagean integral saka sukses. Garis wektu rinci proyek sampeyan bakal mbantu sampeyan tetep ing trek lan menehi gambaran sing jelas babagan apa sing kudu ditindakake. Contone, yen sampeyan nggarap proyek kaya API data mata uang (contone fxapi.com), duwe garis wektu bakal ngidini sampeyan mriksa saben langkah yen wis rampung. Iki mbantu mesthekake yen kabeh mlaku miturut rencana lan ora ana sing dilalekake ing dalan.

Alat sing apik kanggo nggawe garis wektu yaiku Trello, sing menehi pangguna akses gratis lan rencana mbayar wiwit $ 5 saben wulan gumantung saka jumlah anggota sing ditambahake ing papan utawa proyek!

Priksa manawa sampeyan duwe alat sing tepat kanggo proyek kasebut

Nalika sampeyan miwiti nggarap proyek anyar, penting kanggo ngerti alat apa sing kasedhiya. Mangkene dhaptar alat sing kudu sampeyan gunakake:

  • IDE (Integrated Development Environment)
  • editor teks
  • Versi sistem kontrol
  • Debugging toolset (contone, debugger, alat inspeksi)
  • Toolset test (contone, kerangka testing unit lan piranti jangkoan)
  • Mbangun / nyebarake pipa

Gunakake pseudo-code mock-up kanggo ngrancang kode sampeyan

Pseudo code minangka cara kanggo ngrancang kode sampeyan. Bisa digunakake kanggo meh kabeh proyek sing sampeyan pikirake, nanging luwih migunani yen sampeyan nyoba ngerteni cara paling apik kanggo nyedhaki masalah sing durung dingerteni.

Apa pseudocode?

Pseudo-code mung minangka dokumentasi babagan apa sing dikarepake program sampeyan. Iku dudu kode nyata-ora mlaku dhewe lan ora liya nanging nggambarake langkah-langkah utawa proses ing program kasebut. Ing tembung liyane, iku ora eksekusi; tinimbang, iku serves minangka njelaske nganggo bentuk garis kanggo apa sing kudu kelakon supaya program kanggo bisa mlaku … lan tanpa kewan omo!

Nduwe tujuan sing jelas lan ringkes saka wiwitan

Langkah pisanan kanggo ngoptimalake proyek coding yaiku kanthi jelas nemtokake tujuan sampeyan wiwit wiwitan. Nduwe tujuan sing jelas lan ringkes sadurunge miwiti bakal mbantu sampeyan tetep ing trek lan mesthekake yen sampeyan ora mbuwang wektu kanggo solusi sing ora bakal migunani kanggo tujuan sampeyan.

Kanthi pikiran iki, penting ora kuwatir babagan tujuane wong liya-sampeyan mung duwe kabutuhan dhewe lan pengin dipikirake! Yen wong liya pengin sing beda tinimbang sing paling apik kanggo asil pungkasan sampeyan, mula ora preduli apa sing dikarepake: panemune ora cocog ing kene. Sampeyan kudu nyetel gol dhewe lan makarya menyang target kasebut tanpa diganggu dening faktor njaba kaya apa sing dikarepake wong liya utawa sepira wektu sing dikira dibutuhake (utamane yen wong liya ora ngerti suwene wektu).

Dadi ambisius nanging realistis: yen ora ana watesan utawa wates, mula kita kabeh bakal mlumpat bangunan kanthi sikil kosong nalika juggling chainsaws nalika nyanyi lagu pop kanthi volume lengkap tanpa kesel amarga ora bakal mandheg mangan. es krim sundaes ditutupi saos coklat ndhuwur mati karo kocok krim drizzled karo sprinkles digawe tanggung metu saka unicorn luh (maksudku … ora sing jenis edan?). Ing kasunyatan, sanadyan? Kita mung bisa nindakake akeh ing watesan fisik sadurunge kita nemoni pamblokiran dalan kaya blister amarga mlaku-mlaku kanthi ora nganggo alas kaki utawa ilang amarga kejut gula sawise ngonsumsi akeh gula sekaligus.

Temtokake titik paling tegang ing proyek sampeyan lan fokusake akeh rencana sampeyan

Perencanaan minangka bagean penting saka proyek apa wae, nanging penting banget kanggo proyek coding. Sampeyan kudu rencana kode lan priksa manawa sampeyan bakal bisa kanggo ngrampungake ing wektu, karo cukup kamar kanggo kesalahan. Nalika sampeyan lagi nggarap proyek anyar, sing pisanan kudu ditindakake yaiku ngenali titik paling tegang ing karya sampeyan. Iki bisa dadi bagean sing paling rumit utawa bagean sing ana pirang-pirang langkah sing kudu digabung bebarengan supaya kabeh bisa mlaku kanthi bener. Sawise sampeyan wis nemtokake titik iki, banjur fokusake kanggo ngrancang carane sampeyan bakal ngrampungake tugas iki.

Nalika ngrancang proyek coding, priksa manawa:

  • Sampeyan ngerti persis apa sing kudu dilakoni karo saben baris kode sadurunge nulis; iki bakal mbantu ngilangi kebingungan mengko yen ana sing salah lan ora ana sing bisa ngerti sebabe (utawa luwih elek – dheweke mikir ngerti sebabe nanging ora ngerti).
  • Yen bisa, coba gunakake alat kaya perpustakaan JUCE tinimbang muter solusi sampeyan dhewe; lagi asring wis dibangun karo fungsi luwih saka dibutuhake supaya padha ora sampah papan nalika isih menehi asil apik!

Nyilikake gangguan ing awal

Wigati dimangerteni manawa proyek apa wae sing sampeyan lakoni: coding, nulis, utawa ngrancang. Sampeyan bakal entuk luwih akeh yen sampeyan nyilikake gangguan ing awal, supaya ora nggawe lan bola salju dadi wektu sing boros.

  • Sampeyan bakal luwih produktif. Nalika kita fokus ing siji-sijine, kita bisa kerja kanthi efisiensi sing luwih gedhe tinimbang nalika nyoba mbukak akeh tugas. Kita ora bakal keganggu dening kepinginan kanggo mriksa email utawa mirsani Twitter saben limang menit-nanging, pikiran kita bakal tetep fokus ing tugas.
  • Sampeyan bakal duwe pikiran sing luwih cetha kanggo ngrampungake masalah. Nalika kita menehi ruang kanggo tugas lan tanggung jawab liyane (sanajan mung sejam), otak subconscious kita duwe wektu kanggo ngolah informasi apa wae sing aktif mumbul ing kono-kaya fakta babagan proyek kita lan kepiye macem-macem bagean pas bebarengan utawa ing ngendi langkah logis sabanjure bisa uga ana ing basis kode dhewe-lan nggawe ide anyar babagan cara paling apik kanggo nerusake karya sampeyan mengko mudhun nalika sampeyan bali saka istirahat nedha awan utawa mbungkus dina kerja luwih awal amarga wis jam 4 sore!

Temokake imbangan antarane kacepetan lan efisiensi

Sampeyan kudu ngupayakake ngasilake kode sing paling efisien. Iki tegese sampeyan kudu njupuk wektu kanggo nulis kode sing resik lan gampang diwaca sing ora mbutuhake akeh baris kode kanggo efek sing padha. Yen ngandika, iku uga penting kanggo bisa cepet. Ana wektu nalika sampeyan kudu nulis luwih cepet tinimbang liyane, kayata nalika hackathon utawa lingkungan sing didorong deadline liyane.

Sampeyan bisa uga digodha dening gagasan nulis kode sing luwih rumit kanthi luwih cepet supaya bisa entuk luwih akeh ing wektu sing luwih sithik; Nanging, iki bakal nggawe proyek sampeyan luwih angel kanggo pangembang liyane sing nggarap amarga ora ngerti apa sing wis sampeyan lakoni utawa kepiye cara kerjane kanthi bener (mulane diarani “bug”). Dadi, nalika kacepetan penting ing sawetara kasus (kayata entuk app menyang pasar sadurunge pesainge), efisiensi kudu diutamakake nalika nggawe produk piranti lunak supaya kabeh wong bisa nggunakake luwih gampang mengko-lan muga-muga ora nemoni kewan omo. !

Proyek pengkodean bisa dadi kembung, mula penting kanggo fokus ing tujuan proyek sampeyan ing awal

Proyek pengkodean bisa dadi kembung, mula penting kanggo fokus ing tujuan proyek sampeyan ing awal. Priksa manawa sampeyan duwe alat sing tepat kanggo proyek kasebut lan gunakake pseudo-code mock-ups kanggo ngrancang kode sampeyan. Nduwe tujuan sing jelas lan ringkes saka wiwitan.

Kesimpulan

Sakabèhé, muga-muga artikel iki wis menehi sawetara wawasan babagan cara nyedhaki proyek coding. Yen sampeyan duwe pitakon babagan proses kasebut utawa pengin nuduhake ide sampeyan babagan carane dadi luwih efisien, kita bakal seneng krungu saka sampeyan! Ninggalake komentar ing ngisor iki lan supaya kita ngerti apa sing cocog karo sampeyan.

(Disclaimer: Wartawan Devdiscourse ora melu produksi artikel iki. Kasunyatan lan panemu sing katon ing artikel kasebut ora nggambarake panemune Devdiscourse lan Devdiscourse ora ngaku tanggung jawab kanggo perkara sing padha.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *