Kepiye carane misi Medicaid ngrusak perawatan kesehatan sing nyata

Umume dokter, kalebu aku, ngerti manawa kode pos pasien prédhiksi umure. Pangarep-arep urip nasional mesthi bakal mundhak kanthi kurang mlarat lan panganan nutrisi sing murah, omah sing stabil, sanitasi lan olahraga. Nanging salah yen nganggep sistem perawatan kesehatan bisa ndandani masalah sosial kasebut.

Pamrentah federal pengin Medicaid nambah “penentu kesehatan sosial” (SDOH). Sayange, nggunakake agensi sing dirancang kanggo mbiayai perawatan medis kanggo wong miskin kanggo ngatasi macem-macem masalah sosial sing rumit wis nyebabake “misi creep.” Iku mung ora layak.

Contone, ing peta dalan anyar saka Pusat Layanan Medicare lan Medicaid (CMS), negara-negara ditugasake kanggo ngatasi “faktor sosial, ekonomi, lan lingkungan sing mengaruhi asil kesehatan saka populasi Medicaid lan CHIP.” Program kudu ngupaya ningkatake “akses menyang panganan sing bergizi, omah sing terjangkau lan bisa diakses, pendhidhikan sing berkualitas, lan kesempatan kerja sing migunani.” Sing takon akeh program pendanaan.

Sawetara negara sing kepengin kanggo oblige. New York bubar ngusulake nggunakake Medicaid kanggo ngilangi alangan kesehatan kayata “mlarat, diskriminasi, lan akibate, kalebu ora duwe daya lan ora duwe akses menyang proyek sing apik kanthi gaji sing adil, pendidikan lan omah sing berkualitas, lingkungan sing aman, lan perawatan kesehatan.” Proyek CalAIM anyar California nyedhiyakake dhukungan omah lan pitulungan tenaga kerja kanggo para ahli waris Medicaid. Penyediaan perawatan kesehatan sing nyata katon meh ora dipikirake.

Usul-usul iki kaya nyoba nggodhog samodra. New York nyatakake yen Medicaid kudu nyathet “kabeh kesehatan fisik lan prilaku lan faktor sosial sing mengaruhi pasien.” Saiki wis akeh departemen pemerintah sing duwe anggaran gedhe khusus tugas kanggo perkara kasebut. Saben SDOH sing kadhaptar wis duwe lembaga pemerintah federal lan negara.

Mung amarga omah wong mengaruhi pangarep-arep urip sing ora ateges departemen omah lan pembangunan kutha kudu subservient kanggo Medicaid, utawa padha kudu duplikat efforts . Koordinasi, dudu duplikasi, sing dibutuhake.

Pasien ndhaptar asuransi kesehatan kanggo ndeleng dhokter nalika lara, dudu kupon kanggo pasar tani. Sistem perawatan kesehatan AS nindakake bagean “ngrawat pasien sing lara” kanthi apik. Iku ora tanggung jawab kanggo pangarep-arep urip miskin negara. Kita unggul ing nambani penyakit utama, kanker lan trauma.

Misi creep ora sengaja bakal ngrusak wilayah sing paling apik kanggo perawatan kesehatan AS. Birokrasi balon wis nyakup jumlah karyawan sing saya tambah akeh (umume administrator) kanggo nambani pasien sing padha. Njaluk dokter, rumah sakit lan administrator Medicaid kanggo ngatasi lapangan kerja, omah, pendidikan, diskriminasi lan lingkungan mung bakal nggawe kahanan luwih angel, utamane karo Medicaid sing kurang dana lan overstretched.

Wutah Medicaid wis ora lestari, mung nutupi 6,8 persen populasi ing taun 1970 lan luwih saka 25 persen ing 2020 (ngkonsumsi 3,3 persen PDB). Kajaba iku, Medicaid njupuk rata-rata 16 persen anggaran negara. Angka-angka kasebut sadurunge ana pandemi COVID-19, sing katon mundhak ing enrollment lan pengeluaran.

Mission creep uga tegese fiksasi metrik luwih akeh. Sing diarani “pembayaran adhedhasar nilai” (VBP) wis nyusup obat luwih saka sepuluh taun, lan CMS saiki nyengkuyung kanggo ngatasi faktor sosial. Dimaksudake kanggo menehi ganjaran marang panyedhiya kanggo perawatan sing berkualitas, VBP wis mbuktekake akeh akibat sing ora disengaja, kayata kematian sing luwih elek saka institusi sing nyoba nyukupi benchmark statistik.

Pamrentah AS wis nggunakake metrik ngembangake $1.3 milyar, lan praktik dokter mbuwang $15 milyar saben taun nglaporake. Institusi uga mbuwang dhuwit kanggo dolanan metrik, saengga “perbaikan” sing direkam wis katon minangka produk sampingan saka penyesuaian risiko coding. Iki pungkasane mbantu institusi sing paling akeh sumber daya, dene rumah sakit sing nglayani pasien berpendapatan rendah paling ala.

Ana cara sing luwih apik kanggo mbuwang sumber daya Medicaid sing langka.

Mulai karo paritas pembayaran. Dibandhingake karo asuransi pribadi, Medicaid mbayar maneh panyedhiya kanggo nambani pasien kanthi dhuwit dolar. Sing ndhaptar Medicaid golek akses menyang dokter, perawat, rumah sakit lan terapi. Panyedhiya underpaying ngrusak akses iki. Mbayar maneh tenaga kesehatan garis ngarep ing tingkat sing nuduhake komitmen pemerintah marang pasien Medicaid, tinimbang mbuwang tanggung jawab agensi liyane, kudu dadi prioritas.

Kapindho, tinimbang metrik sing sewenang-wenang, Medicaid kudu ngetrapake program sing menehi prioritas pilihan pasien. Luwih saka 75 persen ahli waris Medicaid duwe biaya perawatan kesehatan taunan ing sangisore $7,000. Pasien murah iki bisa ditanggung dening pasar asuransi swasta kanthi subsidi utawa voucher sing relatif murah.

Ing pasar sing kompetitif kanthi pilihan pendanaan luwih akeh, pasien sing sehat iki bisa milih rencana sing cocog karo kabutuhan individu. Sawetara rencana bisa uga nawakake jangkoan SDOH. Ngidini pasien milih apa dolar voucer menyang SDOH luwih adil tinimbang pendekatan sing dipeksa.

Misi creep Medicaid kudu dibalik. Sistem wis digawe dowo tipis. Tarif pambayaran sing murah ngusir panyedhiya. Nambah beban ing program kasebut bakal dadi luwih elek. Reformasi kudu ditindakake kanthi prioritas pilihan pasien lan solusi ngisor. Iki minangka dalan sing bener kanggo ekuitas.

Anthony DiGiorgio, DO, MHA, minangka ahli bedah saraf, asisten profesor ing Universitas California, Sekolah Kedokteran San Francisco lan penulis riset mbesuk kanggo Mercatus Center ing Universitas George Mason. Dheweke uga dadi fakultas afiliasi ing Institut Studi Kebijakan Kesehatan ing UCSF. Tindakake

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *