Kepiye investasi ing OpenAI entuk manfaat kanggo Microsoft

Pimpinan eksekutif Microsoft Satya Nadella, sing ana ing kunjungan patang dina menyang India minggu kepungkur, ujar manawa perusahaan kasebut seneng banget bisa kerja bareng karo firma intelijen buatan OpenAI sing ngluncurake macem-macem alat AI generatif taun kepungkur, kayata DALL.E 2 lan ChaptGPT.

Kanggo menehi latar mburi, Microsoft ngetokake $ 1 milyar menyang perusahaan AI ing taun 2019 minangka bagean saka kemitraan komputasi eksklusif multiyear kanggo entuk grail suci AI – intelijen umum buatan. Kanthi kesepakatan iki, Microsoft dadi ‘mitra pilihan’ OpenAI kanggo komersialisasi teknologi AI anyar sing dikembangake ing mangsa ngarep.

Nadella ngumumake maksude sajrone wawancara karo mint.

Loading...

Contone, miturut laporan The Information, Microsoft wis siap kanggo nggunakake ChatGPT, chatbot cerdas anyar saka OpenAI, ing mesin telusur Bing, lan aplikasi Office kaya Word, Powerpoint, lan Outlook. Alat AI conversational, ChatGPTmenehi jawaban kaya manungsa kanggo pitakonan, nulis geguritan, lan malah kode. Alat kasebut dadi ‘viral’ ing media sosial sakcepete sawise diluncurake ing November 2022, nyebrang tandha 1 yuta pangguna mung seminggu sawise diumumake.

Ora mung ChatGPT, Nadella ujar ing wawancara manawa Microsoft bakal nindakake luwih akeh babagan model dhasar saka OpenAI lan nggabungake AI ing ‘dawa lan jembar’ produke. Sawetara produk sing wis ana kaya ing ngisor iki.

GPT-3

Loading...

Generative pretrained transform-3 (GPT-3) dikenalake dening OpenAI ing 2020 sing bisa ngasilake teks ‘kaya manungsa’ adhedhasar pituduh. Nalika diluncurake, iki minangka model basa paling gedhe kanthi 175 milyar paramèter, dadi salah sawijining model AI sing paling kuat. Wong bisa nulis esai, crita, lan malah plot film nggunakake model basa gedhe iki.

Sawetara wulan sawise diluncurake, Microsoft lan OpenAI ujar manawa mantan bakal duwe lisensi eksklusif kanggo model GPT-3, supaya bisa langsung nggabungake teknologi kasebut menyang produke. Lan ora suwe, ing taun 2021, Microsoft wiwit nggabungake GPT-3 ing platform pangembangan aplikasi kanthi kode rendah Power Apps, ngidini pangguna sanajan ora duwe kawruh coding kanggo nggawe aplikasi.

SLAB

Loading...

OpenAI ngrilis model sinau jero sing diarani DALL.E ing taun 2021 kanggo ngasilake gambar adhedhasar pituduh basa alami. Setaun sabanjure, organisasi kasebut ngeculake peneruse, DALL.E 2, sing bisa ngasilake gambar sing luwih akurat lan akurat kanthi resolusi kaping papat luwih apik tinimbang sing sadurunge.

Ing Oktober 2022, Microsoft ngumumake yen DALL.E 2 bakal teka ing Layanan Azure OpenAI, ngidini para pelanggan Azure AI milih nggawe gambar nggunakake teks utawa gambar. Perusahaan kasebut uga ujar manawa alat kasebut bakal diintegrasi karo Microsoft Designer, aplikasi web kanggo ngasilake desain, sing bakal ditambahake menyang produk Image Creator ing Microsoft Bing.

GitHub Copilot

Loading...

Asisten coding AI, GitHub Copilot (diluncurake bebarengan karo Microsoft lan OpenAI) kanthi otomatis menehi saran kanggo ngrampungake programmer manungsa adhedhasar kode sing digarap, langsung ing editor. Saran kode iki nyoba cocog karo konteks proyek lan konvensi gaya; gumantung saka relevansi, programer manungsa bisa milih nampa, nolak utawa nyunting saran kasebut, ngirit wektu kanggo tugas sing luwih kritis. Wiwit diluncurake ing 2021, panggunaan Copilot nambah produktivitas programer, ujare panaliten GitHub sing diterbitake ing September 2022. Panliten kasebut nemokake manawa programer sing nggunakake alat iki bisa ngrampungake tugase 55% luwih cepet tinimbang sing ora nindakake.

GitHub Copilot dikenalake ing 2021 minangka ekstensi kanggo Microsoft Visual Code Studio. Ing Maret 2022, GitHub kasedhiya ing Visual Studio 2022.

Azure Open AI

Loading...

Layanan Azure OpenAI minangka produk sing dikelola kanthi lengkap lan fokus ing perusahaan sing menehi pelanggan akses menyang teknologi OpenAI kanthi fitur tambahan. Ing spanduk iki, Microsoft ngidini perusahaan nggunakake model skala gedhe. Ing taun 2022, Microsoft nggedhekake payung layanan kanggo nyakup kasus panggunaan tambahan kanthi basis bayar-as-you-go. Saliyane akses menyang GPT-3, pelanggan saiki bisa nggunakake Codex lan alat AI liyane sing tanggung jawab.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *