Kepiye Ndandani Wallpaper iPhone Dadi Masalah Ireng ing iOS 16?

iOS 16 minangka nganyari sing nyegerake sing nggawa sawetara urip lan bakat kanggo iOS, kanthi kustomisasi layar kunci sing apik banget kanthi kemampuan kanggo nambah widget. Uga kalebu fitur sing migunani kaya haptics ing keyboard asli lan indikator persen baterei, sing minangka fitur sing ditunggu-tunggu.

iOS 16 ngenalake mode lanskap Face ID, fitur seret lan selehake anyar sing bisa misahake sapa wae saka latar mburi, kamera kesinambungan lan sawetara nganyari kualitas urip.

Nanging, ora kabeh lancar amarga pangguna wis ngadhepi akeh kewan omo, lan iOS 16 wis ngrusak reputasi iOS minangka piranti lunak sing stabil lan dioptimalake. Saka masalah layar ijo lan layar flickering kanggo tubrukan app lan lags UI, iOS 16 ora Bukak paling stabil.

iOS 16.1.1 dirilis ing November 10th, lan nggawa sawetara mbecike bug, digawe kabeh lunak Gamelan, lan nggawa patch keamanan ing dalan. Nanging, bug sing dilaporake babagan wallpaper durung ditangani kanthi lengkap, sanajan ing iOS 16.1.1. Nalika nganyari 16.1.1 patched iki kanggo sawetara kedhaftar, masalah tetep kanggo sawetara kedhaftar iPhone apes.

Wallpaper iPhone Dadi Ireng

Miturut sawetara pangguna iOS 16 ing Forum Apple, wallpaper kasebut bakal ilang utawa dadi ireng ing layar ngarep utawa layar kunci, lan ing sawetara kasus, loro-lorone.

Wiwiti maneh ora ndandani masalah kanthi permanen lan mung minangka resor sementara amarga masalah kasebut mumbul maneh sawise sawetara wektu. Liyane wis nglaporake manawa wallpaper sing disimpen wis ilang lan ora ana ing bagean wallpaper sing disimpen.

Kita uga wis ngadhepi masalah sing padha ing iPhone 13

Ikon katon ora kena pengaruh, lan masalah kasebut tetep sanajan sawise diwiwiti maneh. Nalika wallpaper ditampilake sanalika sawise miwiti maneh, iku resorts ireng sawise telpon dadi turu. Kabeh gambar khusus sing ditambahake pangguna wis ilang amarga nganyari wis ngilangi.

Masalah kasebut uga tetep ana ing pangguna sing wis ngikat wallpaper khusus menyang mode fokus. Mode fokus bakal micu, nanging wallpaper tetep kosong. Akeh sing frustasi amarga wis mbayar luwih saka $ 1000 kanggo 14 Pro Max lan ora bisa nyiyapake layar ngarep lan layar kunci kanthi bener. Iki kedadeyan ing sawetara pangguna sing nyetel pasangan mode fokus (kaya DND lan Turu), nanging ora diwatesi.

Masalah kasebut uga nyebar ing kabeh model iPhone, ora mung sing paling anyar. Nalika wong ngenteni, driji nyabrang kanggo iOS 16.2, sing dijadwalake bakal diluncurake ing pertengahan Desember, iki minangka solusi potensial kanggo masalah iki.

6 Cara kanggo Ndandani Wallpaper iOS 16 Dadi Masalah Ireng ing iPhone

1: Aplikasi maneh wallpaper sadurunge

  • Navigasi menyang kustomisasi wallpaper kanthi mencet dawa layar kunci utawa nemokake bagean Wallpaper ing app Setelan.
  • Tutul Tambah wallpaper anyar banjur pilih wallpaper sing biasa digunakake.
  • Setel pasangan wallpaper sing dikarepake; pilih siji wallpaper kanggo layar ngarep lan siji kanggo layar kunci, utawa pilih loro wallpaper sing beda-beda miturut pilihan sampeyan.
  • Konfirmasi lan metu saka menu.

2: Waras gambar wallpaper asli & mutusake masalah migrasi setelan latar mburi ing antarane versi iOS

Pènget: Cara iki bakal mbusak kabeh data ing telpon, lan serep kabeh data penting dianjurake sadurunge nerusake.

Lenscastre ing Reddit minangka sumber kanggo solusi ing ngisor iki.

  • Nggawe serep iPhone lengkap nggunakake iTunes, utawa serep data kanggo iCloud.
  • Jalanake iExplorer ing conto Sandbox.
  • Salin P-List utama lan pindhah kabeh file menyang folder ing Sandbox.
  • Setel iki minangka lokasi serep iTunes standar.
  • Golek ‘Springboard’ ing Ngarep, nang iExplorer, lan cathetan path LockBackground.cpbitmap lan OriginalLockBackground.cpbitmap. Uga, goleki 7C utawa 86. Nalika sawetara wong duwe loro file kasebut, wong liya mung duwe siji.
  • Bali menyang serep iTunes lan salin mung rong folder alfanumerik menyang folder sing padha (ing kothak wedhi).
  • Marang iExplorer kanggo ngekspor file .cpbitmap lan nyalin file saka Sandbox bali menyang desktop.
  • Bukak browser sampeyan ing https://cpbitmap.github.io/ utawa https://www.dcode.fr/cpbitmap-format lan nerusake upload gambar kasebut.
  • Sawise upload rampung, ngowahi gambar menyang format PNG, JPG, utawa TIFF.
  • Nggunakake iTunes, Dropbox, utawa ngirim email kanggo sampeyan dhewe, kirim foto bali menyang telpon lan nyetel minangka wallpaper. Iki kudu ngrampungake masalah kasebut.
  • Yen instruksi kasebut katon rumit banget kanggo dituruti, lan cara mulihake dhasar ora bisa digunakake, sampeyan mesthi duwe pilihan kanggo njupuk telpon menyang pusat layanan sah Apple sing cedhak lan njaluk instal maneh piranti lunak sing wis ditindakake.

3: Instal anyar saka iOS

Pènget: Cara iki bakal mbusak kabeh data ing telpon, lan serep kabeh data penting dianjurake sadurunge nerusake.

  • Cara sing gampang kanggo nindakake iki yaiku pindhah menyang Setelan- Umum- Transfer utawa ngreset iPhone- Busak kabeh isi lan setelan.
  • Yen ora, sampeyan bisa nyambung iPhone menyang Mac utawa Komputer pribadi liyane, mbukak kunci telpon lan setuju kanggo dipercaya piranti.
  • Bukak app iTunes, utawa goleki liwat app Finder yen sampeyan nggunakake Mac.
  • Goleki iPhone ing sidebar. Sampeyan bakal weruh pilihan kanggo mulihake iPhone.
  • Pilih Mulihake lan Nganyari lan setuju karo syarat lan kahanan piranti lunak.
  • Berkas IPSW paling anyar banjur bakal diundhuh, sing kalebu nganyari paling anyar karo kabeh koreksi bug. Proses bisa njupuk siji jam, nanging gumantung saka kacepetan internet. Disaranake nggunakake WiFi.
  • Instal ulang iOS bakal diwiwiti kanthi otomatis sawise download rampung.
  • Sawise instalasi rampung, telpon kudu boot munggah karo piranti lunak anyar diinstal, lan sampeyan bisa nyetel munggah minangka iPhone anyar utawa mulihake setelan lawas.
  • Yen instruksi kasebut katon rumit banget kanggo dituruti, lan cara mulihake dhasar ora bisa digunakake, sampeyan mesthi duwe pilihan kanggo njupuk telpon menyang pusat layanan sah Apple sing cedhak lan njaluk instal maneh piranti lunak sing wis ditindakake.

4: Hubungi Dhukungan Apple lan laporake masalah kasebut ing Umpan Balik Produk Apple

Akeh wong ing forum Apple wis ngunjungi toko fisik Apple, lan teknisi senior ing kana nindakake reset anyar kanggo piranti kasebut. Iki wis ngrampungake masalah kasebut, nanging mung kekurangan yaiku data pangguna bakal ilang tanpa serep sing dipercaya.

Sampeyan uga bisa langsung hubungi wong, lan bakal nyoba kanggo diagnosa masalah lan menehi solusi potensial, kaya ngreset mode fokus utawa aplikasi maneh wallpaper, etc., lan padha bakal nuntun sampeyan langkah dening langkah carane nindakaken.

Kangge, nglaporake masalah babagan umpan balik produk Apple bakal mbantu Apple ngerti babagan masalah kasebut, lan muga-muga bisa menehi patch ing mangsa ngarep.

5: Gawe maneh kustomisasi wallpaper sampeyan kanthi lengkap

  • Pencet dawa layar kunci banjur gesek munggah. Sampeyan saiki bakal weruh lambang abang sing skeuomorphs bin. Mbusak pasangan wallpaper.
  • Baleni proses kanggo kabeh pasangan wallpaper sing wis digawe.
  • Sawise kabeh pasangan wallpaper wis dibusak, gawe pasangan anyar saka opsi saham Apple, utawa pilih foto sing disenengi lan gambar sing wis diundhuh sing wis disimpen sadurunge.
  • Tambah widget layar kemunci sing dipilih banjur pasangake wallpaper layar ngarep.

Masalah kasebut kudu dirampungake amarga pasangan wallpaper buggy sadurunge wis dibusak.

6: Reset lan atur maneh pasangan Mode Fokus

Yen sampeyan nggunakake pasangan mode fokus, baleni langkah-langkah ing Solusi 5 kanggo mbusak kabeh pasangan wallpaper lan mbusak kustomisasi wallpaper/screensaver lawas. Banjur, sampeyan kudu masangake mode fokus anyar kanthi pasangan wallpaper sing mentas digawe.

  • Pindhah menyang aplikasi setelan banjur tutul Fokus.
  • Bukak Mode Fokus sing pengin dipasangake karo kombo layar ngarep lan kunci, banjur pilih kombinasi wallpaper sing disenengi.
  • Sampeyan bisa milih kombo saka kreasi sing wis ana utawa nggawe sing anyar.
  • Sampeyan uga duwe pilihan kanggo nyetel saringan fokus utawa nguripake mode fokus ing wektu tartamtu utawa nalika mbukak app tartamtu. Elinga yen kombinasi layar ngarep lan kunci bakal ngganti saben mode fokus yen disetel kanthi cara kasebut.
  • Iki bakal mesthekake yen wallpaper kosong ora katon amarga wallpaper tartamtu dipasangake saiki.

Yagene masalah kasebut kedadeyan?

Masalah kasebut mesthine disebabake amarga migrasi setelan wallpaper / latar mburi sing salah ing antarane versi iOS.

Penyebab potensial liyane yaiku iOS 16 nganggep wallpaper minangka pasangan (bisa digunakake karo kode pasangan), dadi yen sampeyan pengin ngatur wallpaper layar ngarep tanpa ilang, sampeyan kudu masangake karo layar kunci.

Saben wallpaper layar ngarep disimpen lan diindeks nganggo wallpaper layar kunci tartamtu. Saiki, yen sampeyan ngganti wallpaper, sampeyan bisa ngalih menyang pasangan anyar, nanging sampeyan ora bisa nyetel saben siji.

Nanging, migrasi wallpaper lawas menyang format “kode sing dipasangake” anyar nyebabake masalah, lan wallpaper kasebut ilang amarga pasangan ora bisa ngatur maneh. Mulane, wallpaper dadi ireng amarga gagal migrasi amarga kode pasangan.

A urip maneh nimbulaké wallpaper kanggo nyelehake metu saka memori cached, supaya ora sementara ‘ngrampungake’ masalah. Amarga iki mung mengaruhi pangguna iOS 16 sing migrasi wallpaper, masalah iki bisa uga ora ditangani kanthi resmi dening Apple. Panyebab utama masalah nalika Mode Fokus digunakake yaiku ngubungake mode fokus menyang layar kosong yen ora ana wallpaper sing ditemokake.

Nganyari beta iOS 16.2 ing model iPhone 14 Pro ngenalake pilihan kanggo mateni wallpaper nalika nggunakake AOD, saengga iki pungkasane bisa ngrampungake masalah ing model kasebut yen gagal transfer setelan latar mburi antarane versi iOS. Kabeh masalah dumunung ing kasunyatan yen sampeyan pengin ngatur wallpaper layar ngarep, sampeyan kudu masangake karo wallpaper layar kunci.

Iki cara mekanisme dirancang, lan coding bisa digunakake supaya wallpaper mung dianggep minangka pasangan. Preduli saka apa nimbulaké masalah, iku ngirim ora ana ing dhuwur-mburi telpon kapal penggedhe dikenal wis optimized lunak, supaya kita ngarep-arep Apple katon menyang iki lan ngakoni masalah sanalika bisa. Nanging, bisa uga ora kedadeyan amarga mengaruhi minoritas pangguna. Muga-muga solusi kita wis ngrampungake masalah kanggo sampeyan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *