Kepiye pendidikan ilmu komputer nyepetake pamisah digital

Ing tengah-tengah bencana sing ditindakake pandemi ing urip kita, ana piwulang penting sing bisa disinaoni. Iki mbuktekake manawa wong sing trampil teknologi bisa navigasi lan sukses, lan akeh masalah potensial ing mangsa ngarep bisa ditanggulangi kanthi teknologi.

Akeh institusi lan wong sing nganut teknologi slamet-lan ing sawetara kasus, berkembang. Nanging kanggo wong sing ora duwe katrampilan digital utawa akses menyang komputer lan sambungan internet, crita iki beda banget.

Sajrone pandemi, istilah ‘gap peer’ digunakake kanggo njlèntrèhaké bocah-bocah sing ora bisa dipercaya utawa ora bisa ngakses internet lan piranti digital sing cocog lan ora bisa ngrampungake tugas. Ing wiwitan pandemi, kira-kira 15 yuta siswa sekolah umum ing AS ora duwe konektivitas sing dibutuhake kanggo sinau online. Longkangan iki utamané pocapan ing-income kurang, Black, lan rumah tangga Hispanik. Amarga meh saben sekolah nggunakake sawetara wangun sinau online, siswa tanpa komputer lan konektivitas nandhang sangsara. Sekolah-sekolah wis kerja keras kanggo ngatasi kahanan iki, nanging kanggo wong liya, mung bisa ndeleng murid-muride berjuang lan mundur.

Ing jagad digital sing saya tambah akeh, ora duwe katrampilan teknologi bisa nyuda pilihan sampeyan kanthi drastis. Ilmu komputer duweni potensi kanggo level lapangan iki lan nyiapake siswa kanggo masa depan. Nalika titik mlebu paling gampang kanggo sekolah yaiku nawakake kelas pemrograman, subjek kasebut kalebu macem-macem wilayah. Kita nggunakake ilmu Komputer kanggo nggambarake lan nganalisa data, ngrancang, lan ngembangake antarmuka visual sing kompleks, nanging intuisi kanggo alat digital. Wekasane, kita nyedhaki masalah lan gagasan urip kanthi pikiran sing diasah kanggo pamikiran komputasi; ngurai gagasan dadi langkah-langkah sing luwih cilik, mikir babagan masalah ing wangun khusus lan umum, nggoleki lan nyederhanakake pola, lan pungkasane nggawe solusi dinamis.

Koyone luar biasa yen ing konteks iki, guru kaya aku isih kudu berjuang kanggo mulang ilmu komputer ing sekolahe. Iku tetep subyek sing mung setengah saka sekolah menengah mulang lan mung 5 persen siswa sinau.

Ana alasan rumit kanggo iki. Amarga èlmu komputer ora prentah ing akèh-akèhé negara AS (dibutuhaké mung ing limang), iku nuntut guru sing wis hasrat lan sinau ing subyek kanggo advokasi sing coding kelas diwulang. Ora kabeh guru kepenak mulang ilmu komputer yen ora duwe katrampilan dhewe. Pungkasan, keterjangkauan minangka alangan utama. Antarane lisensi piranti lunak lan entuk hardware sing tepat, mulang ilmu komputer bisa larang banget.

Tantangan kasebut nyata, nanging ora bisa diatasi. Pancen, sistem pendidikan kita ora duwe pilihan kajaba adaptasi. Aku kerep ngandhani murid-muridku, “Aku ora nyiapake sampeyan kanggo ngrampungake kesempatan saiki, aku mbantu sampeyan nyiapake kanggo ngrampungake kesempatan sing ora bisa dibayangake ing mbesuk..” Yen kita pengin mbangun tenaga kerja sing trampil kanthi teknis sing dikarepake ing mangsa ngarep lan nyiapake wong enom supaya bisa sukses, katrampilan teknologi kudu dadi prioritas utama.

Ing Connecticut lokalku, sekolah-sekolah njawab telpon kasebut. Saiki, Dashboard Ilmu Komputer Connecticut nyatakake 92 persen siswa Connecticut duwe akses menyang kursus ilmu komputer utawa kesempatan sinau kurikulum lan 88 persen kabupaten Connecticut nawakake sawetara kursus ilmu komputer.

Sanajan kasedhiya kursus, mung 12 persen siswa Connecticut sing njupuk. Kita kudu nggawe ilmu komputer bisa diakses lan narik kawigaten kanggo kabeh wong.

Pengajaran liwat desain game

Kaya bab CSTA liyane, CSTA Connecticut diadegaké minangka komunitas ilmu komputer lokal. Kita kerja kanggo nyambungake guru ilmu komputer, nyedhiyakake pangembangan profesional, lan nuduhake praktik paling anyar ing pendidikan ilmu komputer K-12.

Kanggo mbujuk siswa supaya nyoba ilmu komputer, kita kerja bareng karo sekolah kanggo nggedhekake macem-macem kursus sing kasedhiya. Dadi pemain game seumur hidup, papan lan elektronik, aku pengin nggawe kelas video game. Saiki kita mbukak rong kursus: ‘Introduction to game design’ lan ‘Advanced game design.’ Sing pisanan mesthine minangka kursus ‘platformer’, ing ngendi saben siswa kudu ngerti carane mbangun game ‘platform’ tradisional ing Construct 3. Nanging, kursus lanjutan diatur kaya studio game ing donya nyata. Saben siswa milih peran kayata coder, artis, musisi, desainer game lan produser. Tim game banjur kerja bareng kanggo nggawe gaya game apa wae sing dipilih saben tim kanthi bebarengan.

Cara intuisi kanggo nyedhaki pangembangan game iki mbuktekake banget migunani kanggo siswa sing duwe kabutuhan pendidikan khusus lan kanggo siswa multi-basa. Construct 3 cukup prasaja kanggo siswa sing luwih anyar babagan coding, nanging nduweni fungsi sing luwih gedhe kanggo kursus lanjutan, ngidini siswa berkembang kanthi kacepetan dhewe, lan dadi adoh.

Gawan

Ing 2022, mung 24 persen siswa Connecticut sing melu kursus ilmu komputer sing diidentifikasi minangka wanita. Kajaba iku, mung 11 persen Diidentifikasi minangka Ireng, 19 persen Hispanik, lan 0,1 persen wong asli Amerika.

Siswa saka latar mburi sing kurang diwakili butuh dorongan ekstra kanggo nyoba ilmu komputer lan entuk keuntungan sing padha saka katrampilan komputasi. Mbusak stereotip wis kabukten penting, amarga akeh siswa, utamane bocah-bocah wadon, isih percaya yen ilmu komputer ‘ora kanggo wong-wong mau,’ ‘iku kanggo bocah lanang,’ utawa amarga ‘iku angel banget’ lan ‘mung melu lungguh ing layar komputer.’

Sawise siswa sinau manawa ilmu komputer uga bisa nyebabake karir ing babagan wirausaha, desain otomotif, perawatan kesehatan, jurnalisme musik, fashion, utawa analisis olahraga, bisa uga luwih gampang nampa kesempatan karir sing teka karo ilmu komputer lan menehi uwal. saka kasunyatan sing saiki. Amarga kesempatan karir iki amba banget, ilmu komputer bisa lan kudu ndhukung keragaman, ekuitas, lan inklusi sing luwih gedhe. Kanthi katrampilan sing tepat, siswa meh bisa metu saka sekolah lan entuk karir sing nguntungake.

Ngenalake guru ing ilmu komputer

Ngelingi definisi winates ilmu komputer lan status umume opsional, sekolah gumantung marang guru sing kasengsem ing coding. Kompetensi guru ilmu komputer sing ora dilatih ing negara kita pancen luar biasa, lan aku pengin mbantu dheweke njupuk kursus menyang tingkat sabanjure. Njelajah opsi kanggo pangembangan game, Aku ketemu Mbangun 3 dadi juara cetha. Antarmuka pangguna sing intuisi nggabungake program adhedhasar blok lan teks, saengga siswa bisa ngalih ing antarane loro nalika maju. Iki ndadekake becik kanggo siswa sing durung nate ndeleng baris kode lan pangembang sing kompeten ing kelas sekolah menengah ndhuwur. Fungsi intuisi tegese guru sing ora duwe pengalaman sadurunge uga bisa mlumpat lan nggarap siswa.

pamisah digital

Kursus ilmu komputer kita kudu bisa diakses kabeh siswa, kalebu sing tanpa konektivitas utawa piranti sing canggih. Kita wis bisa ngatasi pamisah digital iki kanthi nggoleki platform sing bisa diakses: Construct 3 bisa diundhuh kanggo nggunakake offline lan bisa mbukak ing Chromebook sing murah. Iki mbantu ngilangi kesenjangan peer kanthi menehi saben siswa kesempatan kanggo ngembangake katrampilan, ora preduli saka penghasilan rumah tangga.

organisasi

Organisasi kayata Pusat Nasional kanggo Wanita ing Teknologi lan institusi pendidikan tinggi lokal kita uga nutup kesenjangan kesempatan kasebut liwat macem-macem beasiswa lan kursus sing terjangkau.

Saliyane latihan akademik formal, akeh sekolah lan perpustakaan bakal dadi tuan rumah ‘Jam Kode’ sajrone minggu Pendidikan Ilmu Komputer Nasional wiwit tanggal 5 Desember. Acara sing nyenengake lan santai iki menehi rasa kreatif marang bocah-bocah kanthi teknologi. Situs web kaya Code.org bakal dadi tuan rumah tantangan coding online gratis lan CyberStart America nganakake kompetisi cybersecurity online gratis kanggo siswa umur sekolah menengah. Tantangan Komputasi Letnan Gubernur dhewe nawakake macem-macem level entri kanggo kelas 3 nganti 12. Melu ing Jam Kode utawa kompetisi online minangka cara sing apik kanggo sekolah kanggo nguji banyu babagan kursus ilmu komputer.

Ketimpangan ing AS ora bakal ilang sewengi. Kanggo nyepetake ‘kesenjangan peer’ lan menehi kesempatan sing padha kanggo siswa sing ora duwe kesempatan kanggo sukses ing jagad modern, sekolah kudu bisa ngajar ilmu komputer. Saben siswa kudu ngrampungake sekolah ora mung ngerti carane nggunakake teknologi, nanging uga carane nggawe. Kanthi nuduhake para siswa rasa seneng nguwasani teknologi lan pemrograman, dheweke bakal keluwen diwasa, lan siap ngrebut kabeh kesempatan revolusi digital.

Gegandhengan:
Kepiye carane nggawe kurikulum ilmu komputer ing 5 langkah
Kepiye salah sawijining pendidik nggawe ilmu komputer minangka “kudu” sajrone COVID

Kiriman paling anyar dening Kontributor Media eSchool (ndeleng kabeh)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *