Kepiye salah sawijining universitas Colorado mbantu siswa sing ora duwe katrampilan urip

Kepiye sekolah ngupaya ngatasi tantangan kesehatan mental sing gegandhengan karo pandemi lan dampak sing amba saka ketimpangan sing wis suwe.

Arizbeth Cortez rumangsa yakin yen kuliah bakal kaya sekolah menengah lan dheweke bakal menang kabeh kelas. Sawise kabeh, dheweke ora tau nampa apa-apa sing kurang saka kelas A ing Sekolah Bruce Randolph Denver.

Ing ujian pisanan dheweke ing Universitas Colorado Northern, Nanging, dheweke entuk B. Iku nggawa banjir luh lan kuwatir yen dheweke ora duwe skills kanggo ketemu pangarepan dheweke.

“Aku pungkasane kuwatir babagan ujian amarga aku ora ngerti carane sinau kanthi apik,” ujare Cortez, 18, mahasiswa anyar.

Tantangan kuliah bisa dadi pengalaman mbukak mripat kanggo siswa sing paling cerah. Nanging Cortez nyadari yen dheweke ora ngerti carane ngatur wektu utawa ngerti carane nyiyapake tes.

Katrampilan kasebut dheweke ora kejawab nalika sekolah menengah sajrone pandemi, nalika dheweke melu kelas meh luwih saka setahun, arang duwe peer, lan umume tes sing ditindakake yaiku mbukak buku. Umume taun SMP dheweke sinau saka omah lan dheweke ndeleng ibu lan adhine luwih akeh tinimbang kanca lan guru.

Cortez ora mung ana ing perjuangan semester pertama, sing kadhangkala nggawe dheweke bingung. Pimpinan perguruan tinggi wis nemoni luwih akeh mahasiswa anyar kaya dheweke taun iki – siswa sing ora duwe katrampilan sing bakal nggawe dheweke sukses ing kuliah. Lan kabeh padha setuju babagan panyebabe: meh limang semester sekolah menengah sing digandhengake karo pandemi, lan kurang tanggung jawab kanggo siswa amarga iku.

Para pendidik ujar manawa siswa sing mlebu kuliah musim gugur iki duwe katrampilan sinau lan njupuk tes luwih sithik, kayata taktik sing gampang kaya nyiapake kertu cathetan utawa nilai kelompok sinau. Dheweke kurang komunikatif karo profesor nalika mbutuhake wektu ekstra kanggo ngrampungake tugas, angel tetep tugas, lan duwe mekanisme sing luwih sithik nalika ana masalah.

Administrator Universitas Colorado Utara ujar manawa kudu ngetungake upaya kanggo mbantu para mahasiswa anyar, ngajar katrampilan dhasar kanggo mbantu dheweke nyetel lan navigasi ing lingkungan anyar.

Longkangan antarane carane disiapake freshmen biasane kanggo College lan carane kelas taun iki Performing kaget Stephanie Torres, mahasiswa sukses akademisi asisten wakil presiden universitas, sing wis ngginakaken luwih saka 26 taun ing pendidikan sing luwih dhuwur.

“Iki saiki dadi mahasiswa. Ora kaya sing dakkarepake, malah saka anakku dhewe,” ujare. “Aku duwe mahasiswa anyar ing kuliah ing kene lan dheweke dudu wong sing ana rong taun kepungkur.”

College duwe sawetara strategi kanggo mbantu, kayata tambah emphasis kanggo mentor, tutor, lan penasihat peer kanggo nyambungake siji-siji karo mahasiswa anyar supaya bisa ngerti yen dheweke butuh sumber daya ing kampus.

Pimpinan universitas ujar manawa optimis yen fokus ing kabutuhan individu bakal dibayar. Tingkat retensi kanggo Kelas 2021 minangka sing paling dhuwur sajrone dekade pungkasan, menehi pangarep-arep yen sekolah kasebut ana ing dalan sing bener. Nanging dheweke ngerti yen luwih akeh siswa sing ora siyap, sekolah bisa uga kudu nambah jumlah penasihat kesehatan mental lan nglatih luwih akeh staf babagan cara nulung nalika siswa berjuang karo kelas utawa kesehatan mental.

Klompok siswa nganggo busana kasual ngadeg ngubengi papan poster raksasa.

Caleb Quiroz, 18, tengen, presents project klompok kang sak Universitas 101 kelas ing Universitas Colorado Utara.

Hyoung Chang / The Denver Post

Gangguan pandemi nyebabake kesenjangan ing kelas, katrampilan sosial

Ing taun 2021, Cortez bali menyang kelas pribadi kanggo taun senior. Nalika bali menyang kelas bisa diatur, dheweke rumangsa kurang gelem srawung karo kanca-kanca kelas. Malah saiki, kahanan sosial angel. Kadhangkala luwih gampang kanggo nutup awake dhewe.

“Aku kudu ngomong dhewe yen ora dadi ala dadi sosial,” ujare Cortez. “Nanging bisa medeni. Aku wis biasa karo ibu utawa adhine.”

Kuatir kasebut katon ing pirang-pirang kelas ing Universitas Colorado Lor musim gugur iki, ujare fakultas. Murid-murid ora seneng lan kurang semangat kanggo nekani acara, malah sing nyenengake kaya dolanan bal-balan.

Pimpinan College ngerti yen pungkasane, dheweke kudu ketemu siswa ing endi wae kanggo ngatasi kesenjangan kasebut, ujare Hollie Chessman, direktur riset ing Dewan Pendidikan Amerika sing nyinaoni kesehatan mental lan kesejahteraan siswa. Lan siswa arep kuliah sawise kahanan sing unik, ujare.

Sawetara sekolah wis nanggapi tantangan kasebut kanthi nggunakake dhuwit bantuan federal kanggo nambah sumber daya kesehatan mental ing kampus. Liyane nggunakake program jembatan musim panas kanggo mbantu para siswa nyetel urip kuliah, ujare Chessman.

Udakara 40% siswa Universitas Colorado Lor minangka sing pertama ing kulawargane mlebu kuliah. Kuwi populasi sing historis mbutuhake dhukungan luwih akeh kanggo adaptasi karo urip kampus amarga wong tuwane ora bisa menehi tuntunan. Nanging malah siswa saka kulawarga sing arep kuliah bisa berjuang ing lingkungan anyar.

Siji strategi: Universitas 101, pilihan sing ditawakake kanggo kabeh mahasiswa anyar. Musim gugur iki, kira-kira seprapat mahasiswa anyar njupuk kelas, padha karo taun-taun sadurunge.

Nanging instruktur wis berjuang luwih akeh ing musim gugur iki ing kelas kasebut, sing kalebu katrampilan sinau, keseimbangan kerja-urip, lan manajemen stres. Nekani terapi dianggep minangka kredit ekstra.

Ing kelas sing mesthine dadi taruhan sing sithik lan mulang siswa babagan tanggung jawab ing kuliah, taun iki, luwih akeh siswa tinimbang biasane wis telat tugas, lan kadang-kadang mbantah manawa kudu muncul kanthi pribadi, ujare Jordan Martell, sing wis mulang. kelas kanggo patang taun.

Wong wadon nganggo sweter abu-abu lan celonone ireng ngadeg ing ndhuwur siswa ing meja lan nuding layar komputer.

Vianney Ocampo, 18, lungguh tengah kiwa, takon kanggo pimpinan kelas Jordyn Faelber, 20, kiwa, sak Universitas 101 kelas ing Universitas Colorado Northern.

Hyoung Chang / The Denver Post

Siswa uga luwih ngganggu sajrone kelas – ngomong nalika kuliah utawa telat, ujare Martell. Siswa uga mbantah babagan nol kelas tinimbang nindakake pakaryan.

“Siswa kaya sing berjuang kanggo duwe kesadaran tanggung jawab kasebut,” ujare Martell.

Isih, saiki wis rampung semester, sawetara mahasiswa wis ngrasa luwih nyaman. Cortez ngobrol kanthi tenang karo sawetara kanca ing dina pungkasan Universitas 101, lan ujar manawa dheweke wis nulungi dheweke metu saka cangkang.

Pusat Pengayaan Manungsa universitas, program sing ndhukung siswa sing dadi kulawarga pisanan ing kulawargane, wis nyedhiyakake dhukungan akademik lan dhukungan liyane sing penting.

Liwat pitulungan siji-siji, Cortez wis sinau babagan sinau liwat pengulangan, lan nilai kertu cathetan lan kode warna cathetane. Staf nyengkuyung dheweke supaya luwih melu ing kampus lan nyedhiyakake papan sing aman kanggo dheweke ngomong babagan apa sing kedadeyan ing uripe.

“Program kasebut nggawe aku rumangsa kaya ing omah,” ujare Cortez.

Jason Gonzales minangka wartawan sing ngliputi pendidikan sing luwih dhuwur lan legislatif Colorado. Chalkbeat Colorado partners karo Bukak Kampus babagan jangkoan pendidikan sing luwih dhuwur. Hubungi Jason ing jgonzales@chalkbeat.org.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *