Ketemu Siswa AFS West Hartford: Kosei Suganuma saka Jepang – We-Ha

Iki minangka artikel pisanan ing seri taun iki, ‘Mbukak omah lan pikiran: Siswa pertukaran asing AFS West Hartford lan kulawargane tuan rumah.’

Diwawancarai lan diowahi dening Ruby Michtom, kelas loro ing Hall High School

ketemu Kosei Suganuma saka Toyokawa, Jepang. Dheweke minangka salah sawijining siswa pertukaran AFS sing manggon ing West Hartford ing taun sekolah iki.

Hey Kosei! Marang kita bab sampeyan dhewe.

Aku senior ing Hall High School lan aku manggon karo adhine tuan rumah, Maddie, lan bapakku John Brancato lan Tom Richardson. Aku seneng main piano, nyanyi, lan ngrungokake lagu. Aku seneng main basket. Wiwit tekan kene, mlaku-mlaku dadi hobi anyarku. Aku uga seneng nonton NBA. Aku pengin dadi insinyur sistem piranti lunak nalika aku gedhe. Aku pengin nindakake iki amarga aku seneng, sinau lapangan, lan aku seneng. Coding nyenengake amarga saka imajinasi. Ing Jepang aku uga melu sekolah kanggo ilmu komputer, lan kita kudu nggawe apa kita wanted tanpa aturan kang nyenengake. Aku uga njupuk coding ing West Hartford.

Kosei karo kulawarga inang Tom Richardson lan Maddie lan John Brancato. Photo Courtesy

Napa sampeyan pengin dadi mahasiswa pertukaran AFS?

Aku pisanan pengin sinau ing luar negeri biasane sinau basa Inggris lan uga nonton NBA lan ndeleng Broadway. Nanging sawise aku teka kene, aku nemokake alasan liyane kaya ngalami urip karo kulawarga tuan rumah. Iku pancen penting lan migunani amarga dheweke menehi akeh pengalaman lan mbantu aku mikir kanthi beda. Umpamane adhikku sing tuan rumah pancen apikan marang saben wong, sanajan aku kudu takon bola-bali, dheweke sabar banget. Aku sinau dadi luwih apik lan luwih sabar. Lan aku kepengin sinau cara mikir liyane lan ngerti luwih akeh babagan donya lan ngerti babagan urip saben dina lan sekolah ing negara liya.

Apa bedane budaya paling gedhe antarane Jepang lan kene?

Aku prabédan tenan amba carane penting tim olahraga ing sekolah kene. Aku gabung karo tim lintas negara, lan sanajan gedhe banget, ikatan kasebut dadi kuwat. Kapten pancen grapyak lan karakter sakabèhé wong ing kene grapyak lan apikan. Mesthine wong Jepang iku apikan, nanging aku terus-terusan kaget amarga kabeh wong sing apikan. Amerika luwih ceria tinimbang Jepang. Lan siji liyane, nalika kita bali saka ketemu, lan kita muter musik ing bis bali saka ketemu lan swara banter lan nyanyi bebarengan boisterously. Umume wong Jepang ora bakal mikir manawa banter banget ing bis, lan kaget banget, nanging nggawe ikatan tim dadi kuwat, mula aku seneng wektu kasebut.

Apa sing disenengi babagan Connecticut lan West Hartford?

Aku seneng carane aman iku kanggo mbukak malah ing esuk. Lan nalika aku mlaku aku bisa ndeleng wit-witan sing apik banget, bajing, lan aku uga weruh bruwang ing lingkungan! Aku wis hiking kaping pirang-pirang karo bapak inang lan karo mahasiswa exchange liyane kanggo Heublein Tower ing Talcott Mountain kang tenan kelangan. Lan pemandangan sing apik banget lan aku rumangsa seneng banget lan migunani banget.

Kosei pose karo lobster. Photo Courtesy

Apa sing sampeyan tindakake ing njaba sekolah ing kene?

Aku ing Unified Soccer lan Unified Theater. Ing Jepang, kita ora duwe klub kaya ngono, mula dadi pengalaman sing apik kanggo ngerti kepiye cara kita tulung-tinulung, karo wong sing ora duwe kabisan, lan kepiye cara kumpul karo kabeh wong lan seneng-seneng. Akeh siswa ijol-ijolan ing iki. Saben Rebo lan Kamis, aku seneng banget karo klub kasebut amarga kita ora kompetitif lan mung fokus kanggo seneng-seneng.

Saben akhir minggu, wong tuwa utawa kanca-kancaku nindakake apa-apa! Salah sawijining favoritku yaiku kano lan kemah telung dina karo kulawarga inang ing akhir September. Iku pisanan aku canoeing lan kita menyang camping ing tengah tlaga lan iku ayu banget. Aku diubengi dening alam nang endi wae. Ora ana cahya kajaba geni supaya kita bisa ndeleng lintang sing apik banget.

Apa sampeyan pengin wong sing maca iki ngerti babagan:

Jepang: Aku manggon ing deso Jepang, supaya aku bisa ngomong babagan ayu Jepang. Umume gambar Jepang yaiku Tokyo, nanging uga ana alam sing apik banget. Kita uga duwe patang musim! Saben mangsa duwe werna khusus. Musim semi warnane jambon saka kembang sakura, musim panas dadi ijo, musim gugur dadi abang utawa kuning, lan musim dingin ing sawetara wilayah putih saka salju. Lan saben musim ana acara kanggo mlebu musim, mula adhedhasar musim utawa kembang kaya kembang sakura lan kadang nonton rembulan, mula saben musim ana perayaan sing ana gandhengane karo alam musim kasebut. Aku sing tenan kelangan. Lan wektu sing paling nyenengake kanggo ngunjungi Jepang yaiku musim gugur utawa musim dingin nalika hawa adhem amarga kita duwe sumber banyu panas lan akeh gunung geni. Kadhangkala tegese ana lindhu nanging ing urip saben dina kita bisa duwe sumber panas lan nikmati. Aku pancene pengin wong liya saka sak donya kanggo ngunjungi kanggo mangsa.

Hosting mahasiswa pertukaran AFS: Iku pengalaman sing apik banget kanggo nuduhake budaya sampeyan karo mahasiswa manca! Sampeyan kudu sabar. Kayane aku ora pinter ngomong nganggo basa Inggris, nanging keluargaku sing tuan rumah apik banget amarga padha sabar. Kadhang-kadhang aku takon pitakonan sing padha, yen ana sing duwe mahasiswa ijol-ijolan kudu sabar nanging ora ugi apikan, tapi terkadang kudune nuduhke yen kosakatamu salah, bakal salah paham sing ora apik, dadi wong tuwa iku penting, angel, nanging pantes.

Dadi mahasiswa pertukaran AFS: Iku pengalaman sing apik banget kanggo ngerti babagan negara sing bakal dituju. Sampeyan sinau babagan urip saben dina lan sampeyan bisa sinau akeh saka iku, kaya ikatan antarane kanca utawa antarane kulawarga. Bentuke beda-beda ing saindenging jagad, mula luwih becik ngerti jinis budaya liyane Lan banjur sampeyan bisa nuduhake pengalaman nalika bali, dadi efek sing apik kanggo kabeh.

Yen sampeyan kepengin dadi tuan rumah pertukaran siswa, utawa yen siswa umur sekolah menengah sampeyan pengin melu ijol-ijolan AFS, bukak afsUSA.org.

Kaya sing sampeyan deleng ing kene? Klik kene kanggo langganan buletin We-Ha supaya sampeyan bakal tansah ngerti babagan apa sing kedadeyan ing West Hartford! VSdilat tombol biru ing ngisor iki kanggo dadi panyengkuyung saka We-Ha.com lan upaya kanggo terus ngasilake jurnalisme sing berkualitas.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *