Keterampilan Digital: NITDA Ngadegake Grup Sukarelawan kanggo NDSS

CEO NITDA Kashifu Inuwa

FIRS

Direktur Jenderal, Badan Pengembangan Teknologi Informasi Nasional (NITDA), Kashifu Inuwa, CCIE, wis meh diresmikake Volunteers Expert Groups (VEGs) kanggo Strategi Keterampilan Digital Nasional (NDSS), ngarahake posisi Nigeria minangka pabrik bakat digital global sing bisa ngisi. defisit 85 yuta bakat kaya sing diramalake dening Korn Ferry ing laporan kanthi judhul kekurangan bakat $ 8,5 triliun ing taun 2030.

Boss NITDA nyatakake yen iki minangka tonggak penting ing upaya kita kanggo melu kanthi harmonis karo para ahli sing sregep lan bakat ing macem-macem domain IT, kanthi tujuan nggawe NDSS. Dheweke ngajak supaya nggawe strategi lengkap kanggo nyetel standar lan ngembangake Literasi & Ketrampilan Digital ing negara kasebut, uga ngembangake katrampilan profesional IT kanthi tingkat keahlian sing beda-beda.

Inuwa negesake maneh babagan papat (4) kaluwihan kompetitif Nigeria dadi negara sing cocog kanggo njupuk kesempatan kerja sing durung diisi, amarga Nigeria duwe populasi pemuda paling gedhe ing saindenging jagad. Pamrentah Nigeria ngakoni pentinge katrampilan digital lan ndhukung kanthi nandur modal ing pembangunan kapasitas nalika ngetrapake kabijakan kanggo ningkatake inklusi digital kanthi nggawe lingkungan sing bisa digunakake kanggo inovasi lan kewirausahaan.

Uga Waca: Kepiye Lanskap Ekonomi Nigeria Miring Nglawan Wong Lor – Forum Arewa

Salajengipun, piyambakipun ngendika, “Warga Nigeria duwe bakat, ambisius, lan gelem sinau lan nyambung menyang rantai nilai global. Ekonomi digital Nigeria minangka salah sawijining ekonomi sing paling cepet tuwuh ing donya kanthi tingkat pertumbuhan taunan 15 persen. Tingkat wutah sing dhuwur iki nuduhake manawa ana akeh kesempatan kanggo entuk manfaat saka iku.

Boss NITDA negesake manawa Ketrampilan lan Strategi Digital Nasional (NDSS) bakal fokus kanggo ngimbangi kesenjangan ing antarane pipa pasokan katrampilan digital lan set katrampilan sing dibutuhake kanggo masa depan kerja.

Ngomong sadurunge ing pidato sambutan, Direktur Akting, Departemen Literasi Digital lan Pembangunan Kapasitas, Dr. Amina Sambo Magaji, nyatakake yen ana aplikasi telpon sing mbukak kanggo warga Nigeria, ing omah lan ing luar negeri, kanggo nglamar NDSS VEG. Proses screening sing ketat digunakake kanggo ngenali wong kunci sing ahli lan bakal bisa nambah nilai menyang strategi kasebut. Wong-wong sing dipilih wis mbangun keahlian ing ekosistem utawa kelompok kerja sing beda-beda, bisa uga mbangun katrampilan, utawa katrampilan ngembangake strategi, utawa mbangun ekosistem khusus ing ekosistem teknologi lan inovasi.

Dheweke ujar, “VEG wis diklompokake dadi patang (4) kluster yaiku: Kluster Literasi Digital, Kluster Kapasitas Digital, Kluster Profesional IT lan Kluster Pendanaan & Kemitraan M&E, sing dumadi saka Pimpinan, Wakil Pimpinan lan Anggota.”

Nerangake luwih lanjut, dheweke ujar, kluster literasi digital fokus ing dhasar lan dhasar, dene kapasitas digital fokus ing katrampilan profesional IT utawa Non-IT. Kluster profesional IT fokus ing katrampilan Teknologi kayata katrampilan coding lan non-coding, lan kluster pungkasan yaiku Kluster Pendanaan M&E & kluster kemitraan karo kabeh 3 kluster kanthi ngawasi lan ngevaluasi inisiatif, kabijakan lan insentif ing dokumen kasebut. uga golek dana lan kemitraan.

Pak Niran Oyekale saka Commit Consult Ltd, lan pimpinan Kluster Literasi Digital, ngapresiasi DG amarga ngganti narasi ruang digital. “Sajrone jabatan sampeyan minangka DG NITDA, Nigeria bakal entuk manfaat saka rencana strategis kanggo nguatake warga Nigeria lan nggawe Nigeria nyaman, kompeten lan yakin kanggo pindhah kanthi lancar menyang ruang digital”, ujare.

Pak Ifeanyi Emmanuel Okafor saka Universitas Teeside, lan pimpinan Kluster Profesional IT, njamin DG manawa impen iki apik banget lan bakal dadi salah sawijining kreasi paling gedhe ing sejarah negara kita. Dheweke muji DG amarga komitmen lan njaluk dhukungan luwih akeh.

Charles Emembolu saka Techquest Stem Academy, lan pimpinan Kluster Bangunan Kapasitas Digital, memuji DG kanggo upaya tanpa henti ing nggarap Startups Nigeria kanggo nggayuh Skema Skill Digital Nasional. Dheweke muji tim agensi kasebut kanggo semangat, upaya, bimbingan, lan dhukungan sing diwenehake.

Pimpinan Kluster M&E, Pendanaan & Kemitraan, Pak Sam Emmanuel, saka Semicolon, uga ngapresiasi kesempatan sing diwenehake marang dheweke kanggo nyumbang kuota ing panyiapan Strategi Keterampilan Digital Nasional.

Dadi dokumen nasional, asil saka kegiatan VEG bakal luwih dikembangake karo para pemangku kepentingan utama pemerintah sing bakal dadi bagian saka strategi kasebut sadurunge miwiti sosialisasi sing luwih akeh.

naijanewstoday

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *