Keuntungan pemrograman Mob kanggo tim pangembangan Agile

Nggawe lan review kode minangka bagean penting saka siklus urip pangembangan piranti lunak. Kanthi akeh cara kanggo mriksa kode, bisa uga angel kanggo tim milih cara sing bakal ditindakake.

Pemrograman pasangan, jinis kreasi bebarengan sing terus-terusan, minangka metode ing pemrograman ekstrem (XP) ing ngendi tim loro kerja bebarengan kanggo nggawe lan mriksa kode bebarengan. Cukup programer kuwatir babagan gagasan wong ing pundhake yen program pasangan wis berjuang, ora kaya integrasi terus-terusan lan praktik XP liyane.

Pemrograman Mob njupuk program pasangan luwih, ing ngendi kabeh tim nggarap siji potongan kode bebarengan. Nalika program pasangan wis berjuang, pemrograman mob sing ditindakake kanthi bener bisa entuk manfaat kanggo kabeh tim. Yen rampung ing sesi terstruktur sajrone jam, kanthi anggota tim sing aktif melu, mobbing bisa ngasilake kode kualitas nalika nambah katrampilan lan pangerten anggota tim.

Apa mob programming?

Woody Zuill, sing wis nyumbang kanggo idea lan popularized iku, njlèntrèhaké pemrograman mob minangka “praktik pembangunan ing ngendi kabeh tim bisa ing bab sing padha, ing wektu sing padha, ing papan sing padha, lan ing komputer sing padha.” Zuill nyathet yen pendekatan iki melu kabeh tim ing kabeh aspek pangembangan piranti lunak, kalebu desain; ngodhe; tes; lan nggarap pelanggan, pangguna lan pemangku kepentingan liyane.

Ing skenario pemrograman mob wong, tim kasebut ana ing siji ruangan, kanthi kode kasebut digambarake ing layar utawa katon kabeh. Minangka pangembangan piranti lunak remot wis dadi populer, alat enggo bareng layar bisa nggawe program mob remot. Saben uwong aktif nyumbang kanggo karya.

Pendekatan sing paling umum kanggo mobbing duwe rong peran khusus: driver lan navigator. Peran driver minangka pandherek instruksi sing ora kritis. Navigator ngandhani driver apa sing kudu diketik. Mob, peran katelu sing nyakup kabeh wong ing tim, menehi saran marang navigator, nemokake bug, lan mikir ing tingkat sing luwih dhuwur lan luwih murah babagan konstruksi kode. Anggota tim muter peran saben 15 menit utawa luwih, lan kabeh proses biasane dijadwalake minangka sesi sak jam.

Puteran nyegah masalah tartamtu, kayata siji wong sing ndominasi sesi kanthi program nalika wong liya nonton. Tim sing luwih cilik – umpamane, klompok telu utawa papat – bisa uga nemokake aturan kasebut kaku lan adaptasi.

Keuntungan saka pemrograman mob

Tim minangka kompilasi saka macem-macem set skill. Distribusi katrampilan ing tim pangembangan ora mesthi cocog karo hirarki peran. Contone, programmer junior bisa uga ora duwe pengalaman nanging ngerti trabasan keyboard sing ora ditindakake dening rekan senior. Kanthi kemampuan sing beda-beda saka wong siji menyang wong liya, kerja tim bisa nyebabake siji programmer ngasilake kode sing resik mung bakal dirusak dening wong liya nalika nindakake pangopènan kode kasebut. Padha bener kanggo testing unit.

Pemrograman pasangan ora ngrampungake masalah potensial iki, amarga anggota tim sing dipasangake bisa duwe titik sing padha. Pasangan kasebut ora njupuk teknik anyar kanthi cepet kaya nalika kabeh tim melu, lan isih duwe kesenjangan katrampilan. Kajaba iku, wiwit kerjane dhewe-dhewe nganti kerja bareng karo mitra sajrone seminggu minangka pengalaman sing bisa nyebabake resistensi.

Nanging, pemrograman mob ngidini tim nggawe pengalaman paling apik ing ruangan kasebut, tanpa mbutuhake kerja tim sing terus-terusan sajrone seminggu. Programmer SQL paling apik, contone, menehi saran babagan carane mbangun SQL. Saben uwong ing tim entuk manfaat saka sinau teknik lan praktik anyar saka kolega. Kanthi cara, pemrograman mob padha karo latihan sinau nanging sing ngasilake kode produksi sing berkualitas.

Pemrograman mob uga bisa ngasilake mupangat kanggo pengawas lan buruh. Pengawas sing frustasi amarga para pekerja ora ngetutake praktik anyar sing dibutuhake bisa nguatake syarat kasebut sajrone sesi sajrone jam. Ing wektu sing padha, para pekerja sing frustasi karo praktik kasebut bisa nduduhake marang pengawas lini pertama apa masalahe karo pendekatan kasebut.

Yen kabeh tim melu rapat, pemrograman mob ngasilake piranti lunak sing bisa digunakake kanthi kualitas lan struktur sing apik nalika mbangun kawruh bareng ing antarane tim. Iki uga minangka cara sing produktif kanggo ngganggu rutinitas programer, ngilangi dina kerja minangka kegiatan paruh wektu nalika nyedhiyakake kode kerja.

Carane ngleksanakake pemrograman mob

Sembarang tim bisa miwiti pemrograman mob kanthi narik fitur anyar menyang pembangunan lan makarya bebarengan.

Pisanan, pilih crita sing paling penting ing papan. Ing e-commerce, contone, milih crita sing tombol checkout. Kanggo piranti lunak produktivitas tradisional, pilih bagean saka sistem sing paling mungkin diganti. Nduwe kabeh tim nggarap fitur iki nyuda rasa kuwatir babagan penulis njupuk liburan utawa ninggalake perusahaan amarga kabeh tim entuk kawruh babagan fitur kasebut.

Sabanjure, jadwal rapat siji jam kanggo kabeh tim – saenipun, telu nganti sangang wong. A tim colocated kudu cadangan kamar karo proyektor utawa digunakake bareng layar lan kelas utawa konferensi persiyapan kamar; tim remot mbutuhake piranti lunak patemon lan alur kerja multiuser.

Siji teknik umum kanggo kolaborasi yaiku nggunakake kontrol versi kanggo handoff. Ing pungkasan wektu 15 menit, wong sing dadi pembalap nindakake tugas kanggo ngontrol versi lan menehi peran host rapat menyang pembalap sabanjure. Diwenehi rotasi 15 menit lan sawetara wektu kanggo ngalih, bisa uga nggawe jadwal 75 menit kanggo saben rapat “jam”.

Kanggo sukses, proses kasebut asring mbutuhake paling ora siji juara ing perusahaan: wong sing duwe katrampilan komunikasi lan observasi tim kanggo ngerteni sapa sing – lan sing ora – melu. Iki utamané bener kanggo mob remot.

Pemrograman mob bisa dadi acara saben dina ing kahanan sing pas. Nalika rapat saben dina bisa dadi tantangan, umume wong bisa ngatasi alur kerja anyar sajrone siji jam. Pengaturan iki njaluk luwih akeh wong tinimbang program pasangan sing terus-terusan, sing bisa kedadeyan ing mayoritas dina kerja. Tim kasebut bisa kerja bareng minangka massa sajrone sejam lan banjur bali menyang tugas liyane. Ing pasuryan saka resistance, nerangake yen iku mung siji jam ing wektu.

Kalebu kabeh wong ing tim sing bisa nulis kode. Desainer grafis, panulis teknis lan Scrum Master bisa uga ora duwe minat. Masalah utama yaiku yen tim gelem alon-alon lan nerangake. Yen ora, klompok kasebut bisa nemokake wektu sing paling apik ing papan liya. Nanging meksa tim kasebut njlentrehake proses pamikirane nuduhake kesenjangan lan nggawe ide sing luwih apik. Iku luwih apik kanggo alon lan nerangake saka ninggalake sawetara wong konco.

Nggawe mobbing karya

Amarga mobbing mung program, cocog karo alur kerja pangembangan piranti lunak. Programer nulis kode lan ngirim menyang kontrol versi. Sing jarene, tim bisa uga duwe tugas luwih akeh ing pungkasan sesi 75 menit. Fitur sing digarap tim bisa uga ora lengkap. Dheweke bisa nempel ing cabang lan njupuk sesuk utawa nyerahake menyang programmer kanggo rampung dina iki. Bisa uga paling apik kanggo navigator pungkasan njupuk alih crita lan ngrampungake.

Kanggo nggunakake pemrograman mob, sing paling dibutuhake yaiku kesediaan sing tulus kanggo nyoba, ditambah karo disiplin anggota tim kanggo melu aktif nalika ora dadi pembalap utawa navigator. Iki mbokmenawa paling cocok kanggo tim sing bener-bener kolaboratif, sing garis tanggung jawab sengaja kabur lan kontribusi individu ditampa. Tegese anggota tim ora ndarbeni bagean tartamtu saka basis kode.

Banjur maneh, tim sing nduweni kepemilikan kode sing kuat bisa entuk manfaat saka mobbing, amarga saben fitur sing ditetepake dening mob duwe kepemilikan bebarengan. Syarat utama yaiku kekarepan kanggo sinau lan nyoba perkara anyar.

Pemrograman Mob dudu jawaban kanggo saben proyek. Nalika tim Agile nggabungake pemrograman mob, dheweke nolak teknik pemrograman liyane. Yen tim ora ndhukung kanthi lengkap cara anyar iki, ana kemungkinan dhuwur nyuda ing jumlah sakabèhé saka kode ditulis. Tim kasebut uga bakal kelangan kapentingan ing proyek kasebut yen ora melu program mob.

Iki minangka proses sing kuat sing mbutuhake kabeh wong ing kaca sing padha, nanging yen ditindakake kanthi bener, pemrograman mob bisa dadi praktik sing migunani kanggo proyek Agile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *