Keyboardless Coding? GitHub Copilot ‘AI Pair Programmer’ Entuk Perintah Swara — Visual Studio Magazine

Kabar

Keyboardless Coding? GitHub Copilot ‘AI Pair Programmer’ Entuk Perintah Swara

Nduwe mikropon sing apik? Kaya sing diprediksi ing kene pirang-pirang wulan kepungkur, asisten kodhe GitHub Copilot “AI pair programmer” wis ngenalake printah swara, eksperimen pisanan.

“‘Hei, GitHub!’ mbisakake interaksi adhedhasar swara karo GitHub Copilot, mbisakake keuntungan saka programmer pasangan AI nalika nyuda kabutuhan keyboard, “ujare GitHub sing diduweni Microsoft minggu kepungkur ing rekap acara GitHub Universe 2022 perusahaan.

GitHub Copilot
[Click on image for larger view.] GitHub Copilot (Sumber: GitHub).

Iki diprediksi ing Mei nalika konferensi pangembang Microsoft Build ing Majalah Visual Studio artikel, “Microsoft Build Conference Heralds Era of AI-Assisted Software Development.” Artikel kasebut ujar: “Kepala isih njeblug minangka Copilot, diwiwiti kanthi completion kode kaya IntelliSense sing relatif prasaja – malah completion kode kabeh baris – wis ditingkatake menyang titik ing ngendi printah sing diketik ing basa normal (swara mesthi bakal teka) nggawe kabeh proyek kayata game prasaja.”

Ngowahi Tembung dadi Kode
[Click on image for larger view.] Ngowahi Tembung dadi Kode (sumber: Open AI).

GitHub Copilot nggegirisi ruang pangembangan piranti lunak taun kepungkur nalika debut karo teknologi pangolahan basa alami AI sing mutakhir sing ngluwihi IntelliSense – lan malah perbaikan Microsoft, IntelliCode – lan bisa digunakake ing Visual Studio IDE lan Editor Kode Visual Studio. Fungsi swara anyar mung bisa digunakake ing tahap awal iki.

Kapabilitas GitHub Copilot bisa amarga Codex, model pembelajaran mesin sing bisa nerjemahake perintah basa alami dadi kode ing luwih saka rolas basa pamrograman, digawe dening perusahaan riset/pengembangan AI lan mitra Microsoft OpenAI. Video tanggal 25 Mei nuduhake programmer nggunakake perintah basa alami karo Codex kanggo nggawe adegan 3D kanthi gampang lan cepet kanthi nerjemahake perintah kasebut menyang kode Babylon.js (renderer 3D sing mlaku ing browser), kanthi prentah kaya “nambah bola teal ing ndhuwur lan ngisor. kubus” banjur “nggawe kubus muter.”

Nggunakake Codex Natural Language kanggo Mbangun Pemandangan 3D
[Click on image for larger view.] Nggunakake Codex Natural Language kanggo Mbangun Pemandangan 3D (Sumber: Microsoft).

GitHub terus nambah produk liwat pratinjau dawa lan akeh nganyari, kanthi eksperimen printah swara paling anyar.

'Hey GitHub' ing Tindakan
[Click on image for larger view.] ‘Hey GitHub’ ing Tindakan (Sumber: Microsoft).

Saliyane ngasilake kode kanggo ngrampungake baris, printah swara uga bisa digunakake kanggo navigasi (“menyang baris 34”), ngontrol IDE (“jalanake program”) lan ringkesan kode, ing ngendi pangembang bisa njaluk GitHub Copilot kanggo nerangake baris. 3-10 lan njaluk ringkesan apa kode, contone,.

“Yen GitHub Copilot minangka programer peer kita, kenapa kita ora bisa ngomong?” GitHub ngandika minggu kepungkur. “Iku persis apa sing ditindakake tim GitHub Next. ‘Hei, GitHub!’ mbisakake interaksi adhedhasar swara karo GitHub Copilot lan liya-liyane. Kanthi kekuwatan swara sampeyan, kita bungah babagan potensial kanggo nggawa keuntungan saka GitHub Copilot kanggo luwih akeh pangembang, kalebu pangembang sing angel ngetik nganggo tangane. GitHub!’ mung nyuda kabutuhan keyboard nalika ngodhe ing Kode VS saiki, nanging kita ngarep-arep bisa nggedhekake kemampuane liwat riset lan tes luwih lanjut.

Kanggo melu eksperimen, pangembang bisa nglamar kanggo gabung karo dhaptar tunggu.

Babagan Penulis

David Ramel minangka editor lan panulis kanggo Converge360.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *