Kisah fotografi Alumnus Nehemiah Wilson – Teknis

Nehemiah Wilson, CM ’22, duwe latar mburi ekstensif ing teknologi lan rekayasa piranti lunak, nanging luwih dikenal dening umume masyarakat Tech lan wong-wong ing saindenging negara amarga bakat ing sinematografi lan fotografi.

Ing wawancara anyar karo TeknisWilson nuduhake crita lan motivasi amarga ana hubungane karo latar mburi nggawe film lan fotografi kreatif.

“Tuwuh, aku ora ngerti yen aku pancen kreatif lan mikir yen wong kreatif mung ‘jenis sing beda,” ujare Wilson.

Ing umur enom rong taun tuwuh ing Delaware, Wilson dilebokake ing ngarep komputer lan mulang babagan teknologi. Kabeh nalika isih cilik, nganti kuliah, fokus utamane kalebu kegiatan kayata pemrograman lan pengkodean, sing nyebabake Wilson dadi Tech ing 2018.

Nalika isih cilik, Wilson ora nate nggatekake sawetara “kantong kreatifitas cilik” sing diberkahi.

Wilson ngelingi nalika isih enom ing watara umur 11, dheweke bakal nggawe video Minecraft cilik lan nuduhake ing YouTube mung saka katresnan kanggo game; dheweke tau temen maujud sing wis passion kanggo filmmaking sak wektu.

Sak iki wektu urip, Nanging, Wilson diwenehi iPod, lan wiwit èkspèrimèn karo kamera lan njupuk gambar bab alam lan kulawarga lan kanca-kanca nalika ing vacation.

Ora suwe sawise diluncurake ing 2017, Wilson entuk iPhone 10, sing dadi perkenalan pertama kanggo njupuk gambar RAW. Syuting ing RAW ngenalake dheweke babagan teknik fotografi kayata ngganti cahya, gradasi warna lan imbangan putih.

“Aku ndownload Adobe Lightroom lan sinau carane ngowahi foto kanggo pisanan,” ujare Wilson.

Periode urip iki yaiku nalika Wilson wiwit ngerti manawa semangate kanggo sinematografi luwih jero tinimbang dheweke nggawe video Minecraft nalika umur sewelas taun.

Wilson wiwit nuduhake karya fotografi sing paling apik ing platform VSCO, sadurunge dheweke duwe Instagram; iPhone dianakaké wong kabeh saindhenging taun pisanan ing Tech, nalika dijupuk gambar captivating karo piranti seluler prasaja.

Ora nganti musim panas taun 2019 Wilson tuku kamera mandiri sing pertama.

“Aku interned karo Google ing mangsa panas lan duwe dana kanggo tuku kamera pisanan,” Wilson ngandika.

Dheweke tuku Nikon DX 360, yaiku merek sing isih digunakake nganti saiki. Sawise wayahe, “Aku miwiti perjalanan profesional kanggo njupuk foto lan syuting,” ujare Wilson.

Nalika magang ing New York City nalika musim panas taun 2019, Wilson dikepung inspirasi kreatif ing saindenging kutha. Wilson bakal melu rapat ing musim panas, ketemu karo model lan fotografer liyane kanthi pola pikir kreatif sing padha.

Musim panas kasebut nyetel kerangka kanggo perusahaan produksi nasional Wilson, Shot by Nehemiah. Senajan motif Wilson ora kanggo nggawe dhuwit liwat karya kreatif, nalika dheweke ana ing New York, salah siji saka kanca kanak-kanak nyedhaki dheweke takon apa bisa njupuk sawetara nembak saka dheweke.

Wilson ora ngarep-arep nampa dhuwit utawa apa-apa, nanging dheweke kanthi sukarela menehi $ 100 kanggo karyane. Iki minangka pisanan dheweke entuk dhuwit kanthi mung njupuk foto.

Pungkasane, nalika dheweke wiwit weruh akeh wong sing njaluk kerjane, nalika dheweke ngerti wektune kanggo “nggabungake bisnis lan nggawe LLC.”

Merek Shot by Nehemiah wis berkembang kanthi eksponensial wiwit musim panas 2019. Kanthi pengikut Instagram luwih saka 24.000 (@shotbynehemiah), lan kanthi jeneng klien gedhe ing industri musik lan hiburan, Shot by Nehemiah isih berkembang kanthi cepet.

Ing salah sawijining proyek paling anyar Wilson karo rapper Foggieraw sing diakoni kanthi kritis, dheweke ngarahake lan nggawe film video musik kanggo artis sing nampa luwih saka enem yuta tampilan ing video kasebut ing rong minggu pisanan rilis.

Kesenangan unik Wilson lan perasaan anget sing ditimbulake saka video dheweke ora kaget amarga sukses video sing konsisten.

“Klasik, langgeng lan nostalgia” carane Wilson diterangake gaya. Ing pirang-pirang video, sampeyan bisa ngerteni biji sing lembut lan warna sing anget sing nggawe video kasebut ora bisa dilalekake.

Sebagéyan gedhé sing ndadèkaké gayané unik lan ora bisa dilalekake yaiku asli.

“Yen sampeyan bisa manteb ing ati lan dadi nyaman karo sing sampeyan, wong bakal miwiti kanggo ndeleng lan ngormati sing,” Wilson ngandika.

Minangka adoh minangka apa sabanjuré kanggo Wilson, ngandika ing katresnan kanggo fashion lan carane bubar wiwit jahitan potongan sandhangan.

Sawise lulus saka Tech, dheweke njupuk musim panas kanggo ngendhokke lan nemokake hobi anyar, kayata tuku mesin jahit.

Katresnan Wilson kanggo nggawe potongan-potongan fashion mung dadi hobi kanggo dheweke saiki, nanging dheweke ndeleng awake dhewe njelajah industri fashion lan miwiti merek.

Nalika ditakoni apa warisan sing bakal ditinggalake ing jagad iki liwat karyane,

Wilson ujar manawa dheweke “pengin[s] supaya wong-wong ngelingi yen aku mung wong sing narkotika sing nindakake sing paling apik kanggo ngladeni wong liya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *