Kode Pro vs. Low-Code/No-Code ing 2023

Minangka bagéan saka Seri Konten Premium Solutions Review-koleksi kolom kontribusi sing ditulis dening para ahli industri ing kategori piranti lunak diwasa-Shiva Nathan, Pendiri & CEO saka Onymos, negesake kaya apa obrolan pro-kode versus tanpa kode/kode rendah ing taun 2023.

Coding ora gampang. Yen sampeyan perusahaan piranti lunak, iki bakal dadi masalah. Taun iki, Codesubmit kacarita, “Kira-kira 40 yuta proyek teknis ora rampung amarga kekurangan bakat sing trampil.” Ora nggumunake pimpinan teknologi nggoleki solusi sing beda-sing tanpa kode. Contone, platform low-code lan tanpa kode-kaya OutSystems, Mendix, lan Gelembung-akeh popularitas lan nggawe konversi saka pendiri non-teknis lan insinyur piranti lunak. Gartner prédhiksi sing kurang-kode / ora-kode bakal bantuan daya 50 persen kabeh aplikasi sing dibangun dening perusahaan menengah nganti gedhe ing taun 2023.

Dadi, ing 2023, apa organisasi sampeyan kudu mandheg dadi pro-kode (nggunakake basa pemrograman, alat, lan teknologi “tradisional”)? Apa sing nggawe app mandheg mbantah babagan piranti lunak sing beda-beda lan ndhaptar ing online boot camp tinimbang? Apa sampeyan kudu njaluk rekrut kanggo menehi pertimbangan liyane kanggo pelamar sing duwe pengalaman Weebly utawa Wix ing resume tinimbang CSS utawa JavaScript?

Mbokmenawa ora.

Apa Low-Code/No-Code Urip Nganti Hype

Kanggo ngerti sing luwih apik, sampeyan kudu ngerti apa iku low-code/no-code. Akeh sing mikir “kode murah / ora ana kode” bisa diganti karo “pangembangan seret lan selehake.” Nggunakake platform pangembangan seret lan selehake, panyipta aplikasi bisa ngakses puluhan (kadhangkala malah atusan) widget UI prefab, fitur, lan integrasi. Kabeh iki diabstraksi saka kerumitan kerangka, fungsi, lan SDK sing panyengkuyung low-code/no-code mbantah pangembangan aplikasi gatekeeping. Pramila yen sampeyan krungu wong ngomong babagan demokratisasi dev app, mesthine dheweke ngomong babagan kode murah / ora ana kode.

Nanging kode kurang / ora kode ora bebarengan karo pembangun app seret lan selehake. Coba Mailchimp, pemasaran email otomatis, Zapier, lan pemicu acara-kabeh conto populer kode murah / ora ana kode. Platform kasebut yaiku kompatibel karo tradisional, pangembangan app pro-kode ngarahake ora panggantosipun. Iki bisa uga dudu apa sing ana ing pikiran nalika umume wong mikir babagan “revolusi kode rendah / ora ana kode,” nanging apa sing diarani analis nalika ngomong babagan kode murah / ora ana kode sing 50 persen aplikasi. bakal digunakake taun ngarep.

Nanging, pancen ora ana “versus” ing “pro-code vs. kode rendah/tanpa kode.” Nanging, teknologi pro-kode (kaya GitHub Copilot) lan low-code/no-code (kaya Airtable) mung minangka alat pelengkap kanggo ngaktifake pangembang. Nanging, apa bab sing sawetara-saka-wektu? Apa yen dadi pilihan antarane nggunakake HTML, CSS, lan JavaScript lan nggunakake Appian, Retool, utawa Webflow? Apa pembangun app seret lan selehake kode-kode / ora ana kode sing cocog karo hype kasebut? Vendor lock-in lan skalabilitas tansah kuwatir, nanging sawetara startup ora bisa disangkal nggunakake platform kasebut lan alangan sing luwih murah kanggo mlebu kanthi apik.

Luwih akeh owah-owahan, luwih akeh tetep padha

Tara Reed, pendiri non-teknis perusahaan seni rupa Kollecto, minangka salah sawijining crita sukses awal Bubble. Ing kirim blog tamu dheweke wrote kanggo Gelembung ing 2015, Tara ngandika, “Aku ketemu Gelembung ing Product Hunt lan langsung kasengsem lan bisa kanggo mbangun app anyar mung sawetara minggu. Aku uga begja kesandhung AirDev, agensi sing nggawe aplikasi kanggo wong sing nggunakake Gelembung, lan dheweke mbantu aku nggawe algoritma sing cocog karo seni.

Tara terus nyengkuyung kode-kode / ora ana kode liwat sekolah online dheweke, Aplikasi Tanpa Kode. Nanging, nyatane, nyewa agensi pangembangan aplikasi kanggo mbangun aplikasi (kode murah / ora ana kode) sampeyan ora beda karo nyewa agensi pangembangan aplikasi kanggo ngembangake aplikasi (pro-kode) sampeyan. Tuladhane, Matt Varughese, CEO saka agensi pangembangan aplikasi tanpa kode, ujar, “Akeh akeh wong sing pengin nggawe ide nanging ora pengin mbuwang wektu sinau babagan seluk beluk tanpa kode kanggo nggawe. kelakon, ing ngendi freelancer lan agensi tanpa kode teka kanggo mbantu. Amarga ora ana kode ngidini kita kabeh bisa mindhah luwih cepet tanpa kode, kita bisa uga luwih cepet tinimbang toko dev tradisional.

Iki kabeh meh padha karo apa sing bisa dikandhakake agensi pangembangan aplikasi tradisional kanggo “wong sing pengin nggawe ide,” ngganti “ora-kode” karo “JavaScript,” lan alasane bisa mindhah luwih cepet kanthi “tumpukan teknologi kita.” Dadi, ya, coding ora gampang, nanging kasunyatane orakowe coding uga ora gampang. Kanthi trampil, mbutuhake kawruh babagan arsitektur piranti lunak, pamrentahan data, lan liya-liyane. Pramila AirDev lan 8020 sukses.

Ing 2023, Pilih Aktifake Pangembang

Ing 2023, pimpinan teknologi kudu ngerti yen “pro-code versus no-code” utawa “pro-code versus low-code” minangka dikotomi palsu.. Asring, iku bakal. Yen ora, ngerti yen katrampilan lan keahlian pencipta aplikasi sampeyan minangka faktor sing paling penting. Ngaktifake wong-wong mau bakal dadi cara paling apik kanggo sukses, ora preduli taun apa.


shiva nathan
Kiriman paling anyar dening Shiva Nathan (ndeleng kabeh)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *