Kodhe adhedhasar teks minangka kunci kanggo nyepetake kesenjangan katrampilan digital

Ora ana sing nandheske kekurangan katrampilan teknis ing tenaga kerja Inggris kaya kasunyatan manawa ekonomi Inggris kelangan £ 6.3 milyar ing PDB saben taun amarga lowongan kerja sing ora diisi kanggo peran teknis. Kanthi resesi, saiki luwih penting kanggo nyuda efek kekurangan bakat teknologi ing ekonomi. Sanajan langkah-langkah sederhana sing ditindakake kanggo nyengkuyung luwih akeh wong golek kerja ing teknologi, Inggris isih kudu nindakake luwih akeh kanggo nggawe tenaga kerja sing mumpuni sing kudu tetep kompetitif.

Panjaluk basa pamrograman adhedhasar teks paling gedhe nganti saiki – situs kerja apa wae bisa mbuktekake ukuran panjaluk basa pamrograman kayata Python. Nanging, ana akeh alangan sing ngalangi wong sinau lan ngetrapake katrampilan kasebut. Kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan digital kanthi efektif, ana sawetara masalah sing kudu dirampungake.

Pengkodean adhedhasar teks penting, nanging kenapa dianggep ora bisa diakses?

Python minangka basa pangembang sing paling akeh digunakake lan paling cepet berkembang ing donya, kanthi macem-macem panggunaan saka sinau mesin kanggo pangembangan web lan analytics data. Umume piranti lunak lan aplikasi sing sampeyan gunakake saben dina bisa uga diprogram ing basa adhedhasar teks, amarga keluwesan lan kemampuan ngatasi masalah sing fenomenal. Kodhe adhedhasar teks pancen kuat banget.

Nanging nalika basa-basa kasebut digunakake kanthi wiyar, nanging dianggep angel sinau, utamane nalika nyoba melu bocah. Sing, pungkasane, kabeh nyumbang kanggo kekurangan katrampilan sing kita alami.

Basa adhedhasar teks bisa nantang katrampilan maca lan ngetik bocah cilik. Sampeyan uga angel sinau lan ngelingi kabeh kode sing sampeyan butuhake, utamane nalika miwiti saka layar kosong, lan bisa gampang banget. Nggawe kesalahan, nyebabake kesalahan, kabeh bagean saka proses nanging, yen ora dimangerteni kanthi cepet, bisa dadi frustasi lan demoralizing. Sanajan sekolah menengah Inggris ngenalake ruang ing kurikulum kanggo sinau basa pamrograman ing taun 2014, sayangé, para guru lan siswa padha berjuang kanggo melu basa kaya Python, amarga kerumitan teknis.

Kekurangan keragaman digital

Sanajan sinau coding adhedhasar teks menehi tantangan universal, kita uga kudu nimbang kepiye kesulitan kasebut ana gandhengane karo masalah keragaman teknologi saiki. Panaliten anyar nuduhake manawa wong enom ing industri teknologi saka macem-macem latar mburi luwih cenderung ngalami rasa ora nyaman ing papan kerja amarga jender, ras, status sosial ekonomi, utawa kondisi neurologis tinimbang karo karya nyata kasebut.

Iki uga ditrapake kanggo pendidikan komputasi ing sekolah – umpamane, sanajan luwih akeh siswa sing njupuk tingkat A komputasi ing taun iki, isih ana jurang jender sing signifikan, kanthi 82% siswa lanang. Nanging, kita ngerti yen bocah-bocah wadon njupuk ilmu komputer, dheweke cenderung ngungguli mitra lanang.

Dadi, apa sing ngalangi bocah-bocah wadon njupuk ilmu komputer lan subjek sing gegandhengan karo teknologi? Kurangé bocah-bocah wadon ing pendidikan teknologi ora ana hubungane karo kurang semangat utawa katrampilan, nanging masalah budaya. Prasangka lan persepsi sosial minangka pembalap gedhe kanggo nyegah wanita milih mlebu komputer. Iki bener sanajan ing antarane para pendidik wanita, sing rumangsa kurang aman ngajar subjek kasebut. Nalika ngganti sikap budaya ora bisa ditindakake sewengi, ana langkah-langkah sing bisa ditindakake saiki kanggo nggawe komputasi luwih gampang diakses kanggo kelompok sing kurang diwakili, kayata ngganti cara komputasi diwulang.

Easing transisi menyang program basis teks

Nalika nerangake katrampilan sing dikarepake banget kaya pemrograman basis teks, penting banget yen kita mriksa kanthi teliti alat, hardware, lan piranti lunak, sing digunakake ing ruang kelas kanggo mesthekake yen bisa diakses, klebu, lan nyenengake kanggo kabeh.

Nanging, sumber daya gedhe ora dadi gedhe yen ora digabungake karo dhukungan guru sing tambah lan nyukupi. Kanthi ngajar minangka profesi sing didominasi wanita, penting yen dheweke duwe kapercayan lan kabeh sumber daya sing cocog kanggo bisa narik kasenengan babagan pendidikan komputasi.

Yayasan Pendidikan Mikro: bit duwe posisi unik ing misi akar rumput jangka panjang. Organisasi kasebut nduweni tujuan ngrancang piranti coding genggam kanggo ningkatake keragaman lan melu bocah-bocah ing pendhidhikan komputasi. Luwih saka enem yuta piranti kasebut saiki digunakake ing saindenging jagad, nggunakake macem-macem wawasan lan data saka para pendidik kanggo mbayangake maneh cara pemrograman basis teks diwulangake, dadi luwih gampang diakses kanggo pangguna anyar.

Kanthi Editor Python sing anyar, organisasi nggawe tugas adhedhasar teks luwih gampang kanthi cara ing ngisor iki:

  • Nggabungake cuplikan kode ‘seret lan selehake’ lan pelengkap otomatis kanggo nyuda alangan literasi lan ngetik
  • Masangake karo komputer fisik kanggo ngowahi kode, nambah keterlibatan ing antarane bocah-bocah wadon lan macem-macem klompok.
  • Sorotan struktur layar lan kode sing luwih entheng- digawe kanthi mikir siswa sing kurang diwakili.
  • Tandha lan njelasake kesalahan sampeyan kode
  • Kode wiwitan fungsional lan conto kanggo ngilangi kuatir sing ana gandhengane karo wiwitan.

Nggawe jurang keragaman digital ing tingkat akar umbi

Komputasi minangka subyek dhasar, kaya Biologi lan Matematika, sentimen sing dituduhake dening perusahaan teknologi AS lan jagad teknologi Inggris. Micro:bit, organisasi nirlaba, kolaborasi karo pendidik lan sekolah kanggo ngetrapake kurikulum komputasi kanggo nyengkuyung wong enom sinau komputasi ing kuliah lan ngrampungake kesenjangan jender ing lapangan.

Nalika nimbang katrampilan teknologi sing dibutuhake negara kita, kita kudu nindakake owah-owahan ing tingkat akar umbi, ngevaluasi maneh lan ningkatake cara nransfer katrampilan teknologi sing paling penting kanggo wong enom lan melu pamirsa sing paling akeh.

Miturut Lucy Gill, Manajer Produk ing Micro:bit Educational Foundation

nyaranake0 rekomendasiDiterbitake ing Eksklusif kanggo FE News, Education, Employability, Skills lan magang

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *