Kodhe AI ​​Layang-layang ditarik mudhun menyang bumi amarga ‘pangembang 500k kita ora bakal mbayar nggunakake,’ saiki mbukak sumber • DEVCLASS

Kite, sing produke minangka asisten coding AI sing diluncurake sadurunge GitHub Copilot, wis resmi ditutup. Pendhiri Adam Smith dikirim minggu kepungkur kanthi resmi ujar manawa “kita wis mandheg nggarap Kite lan ora ndhukung piranti lunak Kite maneh.”

Completion kode Kite kanggo Python

Iki ora bakal kaget kanggo pangguna sing Kite wis “sauntara ora kasedhiya” kanggo sawetara wektu, paling ora wiwit Juni taun kepungkur, sanajan pangembang sing ditemtokake isih bisa nginstal. Ora kaya Copilot GitHub, Kite nindakake kabeh pangolahan ing mesin lokal, kanthi nyebutake (ing 2019) mupangat latency, keamanan lan privasi sing sithik.

Miturut Smith, Kite gagal amarga sawetara alasan. Kaping pisanan, dheweke ujar manawa “teknologi durung siyap,” lan malah Copilot, sing dibangun ing Open AI, “nuduhake akeh janji nanging isih akeh sing kudu ditindakake.” Model saiki ora ngerti struktur kode, ujare.

Kapindho, lan bisa uga luwih penting, Smith ujar manawa perusahaan kasebut gagal ngasilake dhuwit. Butuh limang taun, saka 2014 nganti 2019, kanggo nggawe produk pas kanggo pasar; nanging malah banjur “produk kita gagal kanggo generate revenue,” senadyan mbangun basis pangguna 500.000 pangembang aktif. “Diagnosis kita yaiku pangembang individu ora mbayar alat,” ujare Smith.

Kode Kite saiki biasane mbukak sumber ing GitHub miturut lisensi BSD-3-Clause, sing ngidini panggunaan komersial lan modifikasi nanging nglarang nggunakake jeneng piranti lunak utawa kontributor ing produk asale.

Smith minangka pengusaha sing sadurunge ngedegake Xobni, tambahan panelusuran kanggo Microsoft Outlook. Xobni dituku dening Yahoo ing 2013 nanging ditutup setaun sabanjure. Kite sing berbasis ing San Francisco didegake ing 2014 lan saya tambah akeh karyawan 15. Butuh wektu suwe kanggo ngirim produk, kaya sing dingerteni Smith, nanging Ing Mei 2020, perusahaan ngluncurake Kite Pro, sing diterangake Smith minangka “produk mbayar pertama kanggo pangembang profesional,” bebarengan karo completion kode JavaScript lan “mesin kabeh-anyar”. kanggo ngrampungake Python.

Smith nyatakake yen Kite nggawe pangembang “rata-rata, 18 persen luwih produktif,” sing luwih saka cukup kanggo mbenerake mbayar – nanging umume fungsi kasebut uga kasedhiya ing Layang-layang Free .

Ing Oktober 2020 Kite nggedhekake dhukungan saka 2 dadi 13 basa pamrograman. Banjur Kite ngluncurake Team Server, versi perusahaan saka Kite, ing Februari 2021. Smith janji janji sing “model ML luwih gedhe 25x tuan rumah dhewe” bakal “mbantu [users] kode luwih cepet.”

Pratelan manawa pangembang individu ora bakal mbayar alat wis narik debat babagan Hacker News “Aku pangembang web. Perusahaanku mbayar JetBrains IntelliJ kanggo aku. Lan aku seneng. Nanging, yen aku kudu mbayar saka kanthong dhewe, aku bakal nggunakake Kode VS, “ujare salah sawijining komentar.

Ukara kasebut nggambarake masalah kanthi apik. Piranti pangembang larang kanggo dibangun, nanging akeh sing kasedhiya gratis dening perusahaan platform kayata Microsoft amarga promosi platform kasebut. Iki ndadekake angel kanggo vendor alat komersial sukses, kanthi JetBrains minangka pangecualian sing penting. Open source minangka faktor liyane.

Senadyan ing ndhuwur, bisa uga bener yen Kite menehi kakehan gratis kanggo suwe banget. Semono uga Docker, sing entuk akeh alat lan gudang, nanging ngalami komersial amarga umume pangguna ora mbayar apa-apa. Telung taun kepungkur, Docker adol bisnis perusahaan menyang Mirantis. Docker saiki ngaku wis tikel kaping pindho ing 9 wulan kepungkur, nanging kanthi rega rega sing ora populer lan watesan panggunaan gratis. Tanpa model bisnis sing sregep, ora ana bisnis sing bisa mabur tanpa wates.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *